Tappara kaatui ennätysyleisön edessä!

Tappara kaatui ennätysyleisön edessä!

23.11.2019

24.11.2019 01:11

Tappara kaatui ennätysyleisön edessä!

KooKoo venytti pisteputkensa viiden ottelun mittaiseksi kukistamalla Tapparan kolmen pisteen arvoisesti.

Lumon Areenan tämän kauden ennätysyleisö sai lauantaina rahoilleen täyden vastineen. Peräti 5206 katsojaa todisti KooKoon 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)­–kotivoittoa Tampereen Tapparasta.

– Tiukka, tasainen ja kova ottelu, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas tiivisti taiston tauottua.

– Olen erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Ja olihan se mahtavaa, että meillä oli yli 5200 katsojaa! Pelaajat nauttivat ja kyllä tällaiset ovat koko meidän alueelle ja tälle yhteisölle isoja asioita.

Voitto oli KooKoolle kolmas putkeen. Maajoukkuetauon jälkeen joukkue on pelannut viisi ottelua ja saanut vähintään yhden pisteen niistä jokaisesta.

Lauantai-ilta alkoi juhlallisuuksilla, kun edellisessä ottelussa Liigan ylivoimamaaliennätyksen nimiinsä napannut Juha-Pekka Haataja palkittiin saavutuksestaan. Sama mies vastasi myös illan ensimmäisestä täysosumasta – ylivoimalla, kuinkas muuten.

Haataja neppasi kiekon B-pisteen kaarelta maalin eteen ohjattavaksi, mutta kiekko livahti lopulta suoraan maaliin. Ylivoimamaali oli Haatajalle jo Liiga-uran yhdeksäskymmeneskuudes.

Ylivoima oli seurausta Tapparan Charles Bertrandin ulosajosta. Bertrand löi poikittaisella mailalla KooKoon Vilmos Gallóa päähän 5+20 rangaistusminuutin arvoisesti. Avauserässä Tapparan Tuukka Mäntylä sai 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja osakseen rajun vihellyskonsertin.

– Tuomarit olivat onneksi hereillä ja ottivat pois törkeän poikkarin suoraan Gallóa suuhun ja samoin Mäntylän metsästyksen.

KooKoon konkarien ykkösketju vastasi ottelun toisesta osumasta. Laiturit Anrei Hakulinen ja Juha-Pekka Haataja alustivat ja sentteri Kim Strömberg naulasi 2–0-maalin ilmasta yläpesään päätöserän puolivälissä.

Vierasjoukkue kavensi vielä paria minuuttia myöhemmin Patrik Virran toimesta, mutta KooKoo kesti loppurynnistyksen muutoin. Kolme pistettä jäi näin ollen Lumon Areenalle 2–1-lopputuloksella.

KooKoon maalilla Henrik Haukeland torjui 25 kertaa. Tappara-veskari Michael Garteig ehti illan aikana kiekon tielle 28 kertaa.

– Pelasimme kypsän suorituksen. Tapparan maalissa tuli pieni lipsahdus kiekonmenetyksen muodossa, mutta muuten puolustuspelaamisemme oli erittäin ehjää ja Haukeland otti ne, mitä piti, Ahokas kehui.

– Silloin, kun piti puolustaa, niin rytmitimme peliä hyvin, pystyimme paineistamaan ja tiesimme, milloin puolustaa keskustaa.

Nopein luistelija:

Joonas Oden (KooKoo) 37,39 km/h
Anton Levtchi (Tappara) 36,91 km/h

Kovin laukaus:

Matthew Caito (KooKoo) 135,1 km/h
Valtteri Kemiläinen (Tappara) 136,3 km/h

Seuraavat kotiottelut:

Ti 3.12. klo 18.30 KooKoo–JYP
Pe 13.12. klo 18.30 KooKoo–Pelicans
Pe 20.12. klo 18.30 KooKoo–SaiPa


Seuraava kotiotteluTervetuloa Lumon Areenalle!