Tapaninpäivänä tyrmäysvoitto!

Tapaninpäivänä tyrmäysvoitto!

26.12.2019

26.12.2019 20:08

Tapaninpäivänä tyrmäysvoitto!

KooKoo palasi lyhyeltä joulutauolta suvereenilla vierasesityksellä kauden viidennessä Kaakon Derbyssä.

KooKoo pitää tiukasti kiinni Liiga-kauden 2019–2020 kaakon valtikasta. Tapaninpäivänä pelattu kauden viides Kaakon Derby oli oranssimustien näytös, josta kolme pistettä matkasi Kouvolaan lukemin 0–5 (0–3, 0–1, 0–1).

– Olen tosi tyytyväinen joukkueen esitykseen, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas tiivisti.

Kauden viidestä Kaakon Derbystä KooKoo on voittanut ensimmäistä lukuun ottamatta kaikki. Edellinen täysi pistepotti irtosi juuri ennen joulutaukoa, kun KooKoo oli Kouvolassa Derbyssä vahvempi lukemin 6–3.

Tapaninpäivänä Lappeenrannassa joukkue petrasi vielä puolustuspelaamista ja oli edelleen tehokas hyökkäyspäässä.

– Meidän maalipaikkamäärämme on ollut oikeastaan koko kauden aika hyvä, mutta nyt olemme viime viikkoina alkaneet myös osua niistä. Se on ollut meille tärkeää.

KooKoo karkasi isänniltään jo avauserässä. Ensin kultakypärä Juha-Pekka Haataja tälläsi kiekon yläkulmaan ja vain minuuttia myöhemmin oli Toni Kähkösen vuoro päättää syöttönamuttelut maaliin. Osumaa edeltänyt Libor Sulakin ja Erik Karlssonin syöttely oli kaunista katsottavaa.

Kähkönen osui ennen erän päättymistä vielä uudelleen, tällä kertaa ohjaamalla Matthew Caiton siniviivakudin sisään. Kolmen syöttöpisteen iltaa viettänyt Caito alusti myös Haatajan 0–1-osuman.

Toisen erän ainokaisen osuman iski jälleen Juha-Pekka Haataja, joka vuorostaan ohjasi Caiton laukauksen reppuun. Loppulukemat 0–5 iski päätöserässä Kyle Platzer, joka jatkoi Libor Sulakin laukauksesta jääneen irtopalan vastustamattomasti maaliin.

– Saimme peliin hyvän startin. Olimme energisiä ja pelasimme erittäin hyvän erän. Toisessa erässä myös SaiPalla oli paikkansa, mutta kestimme [Tomas] Zaborskyn kentän hetket ja Henrik Haukeland oli maalilla hyvä tänään.

– Viimeisen erän pelasimme tylysti pois alta. Se oli meiltä tosi kypsää, voittavaa jääkiekkoa.

Maalilla Henrik Haukeland pelasi kauden kolmannen nollapelinsä, johon vaadittiin yhteensä 20 torjuntaa. Nollapeli oli norjalaiselle joulukuun toinen.
​​​​​​​

Nopein luistelija:

Kyle Platzer (KooKoo) 35,41 km/h
David Bernhardt (SaiPa) 36,44 km/h

Kovin laukaus:

Libor Sulak (KooKoo) 161,8 km/h
Jere Sneck (SaiPa) 139,8 km/h

Seuraavat kotiottelut:

La 28.12. klo 17.00 KooKoo–Ilves | Perhepeli!
La 4.1. klo 17.00 KooKoo–Tappara
Pe 10.1. klo 18.30 KooKoo–Pelicans

Seuraava kotiottelu:Tervetuloa Lumon Areenalle!