RAPORTTI:

Tapahtumarikkaasta kamppailusta kolme pistettä Raumalle - ”Sanattomaksi vetää”

29.09.2023

KooKoon ja Lukon kauden ensimmäisestä keskinäisestä kamppailusta kaikki sarjapisteet matkasivat vierasjoukkueen mukaan Raumalle lukemin 4–5 (1–1, 2–4, 1–0). Ottelun ratkaisutekijänä oli Lukon vahva ylivoimapelaaminen toisessa erässä, joka tuotti raumalaisille kaksi maalia.

Tärkeistä sarjapisteistä pelattiin jälleen Kouvolan perjantai-illassa, kun KooKoo ja Lukko taistelivat kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa. Otteluun lähdettäessä kotijoukkue KooKoolla oli alla kahden ottelun tappioputki, puolestaan vierasjoukkue Lukolla oli alla kahden ottelun voittoputki. Kuitenkin KooKoolla on alla hyvä suoritus keskiviikko-iltana Tapparaa vastaan, josta käteen jäi ikävästi vaan yksi piste, kun hallitseva Suomen mestari nappasi pisteet Kouvolasta numeroin 3–4. Kokoonpanomurheet olivat edelleen lievästi läsnä KooKoolla, varsinkin kun aloittavaksi maalivahdiksi merkattu Nick Malik joutui jättämään ottelun sivuun, ja Oskari Setänen nappasi ykkösveskarin paikan ottelussa itselleen.

— Varmaan kauden parasta peliä pelattiin, hallitsimme peliä varsinkin ottelun loppuun asti ja siitä jäi hyvin nälkää nyt tähän peliin, tiivistää alkukauden sivussa ollut Ville Leskinen keskiviikko-illan tapahtumat.

Ensimmäinen erä lähti vauhdikkaasti liikkeelle nimenomaan vierasjoukkueen osalta, kun joukkueen kultakypärä Sebastian Repo tekee hyvää maskia KooKoo-vahti Setäsen edessä, ja Tarmo Reunasen laukaus siniviivalta päätyy suoraan maaliin, kun ottelua oli pelattu vasta 39 sekuntia. Värikäs alku sai jatkoa heti, kun siirretyn rangaistuksen aikana Lukon puolustus pelasi vaisusti, ja tämän pääsi hyödyntämään Ben Tardifin hienosta syötöstä Linus Andersson, ja peli oli jo tasan 1–1, kun ainoastaan 1:24 oli ottelun avauserää pelattu. Erä jatkui vauhdikkaana mutta maalien osalta rauhallisempana. Lukon vahva kiekollinen hyökkäyspeli osoittautui hieman vaikeaksi kotijoukkueelle, eikä omalta puolustusalueelta päästy kovin helpolla nostamaan peliä kohti hyökkäyspäätä. KooKoo oli niskan päällä eikä saanut erän aikana rakennettua kunnolla hyökkäyspeliä omalle tasolleen verrattuna Lukkoon, ja näin ensimmäinen erä päättyi tasatilanteessa 1–1.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo puhui asioista ja virheistä suoraan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, ja hän korostaa että valmistautuminen oli pelisuorituksen näkiessä heikkoa.

– Ensimmäinen erä oli täysin Lukon hallitsema. Jo heti ensimmäisessä vaihdossa meinattiin tehdä ”kunniakujaa” Lukon kultakypärälle, ja siitä kaikkien pitää kantaa vastuu, miten me pelattiin ensimmäisessä erässä, tiivistää Salo.

Toisen erän alku oli samalla lailla yhtä vauhdikas kuin ensimmäisessä erässä, kumpikin joukkue lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja yritti heti erän alkuun siirtää joukkueensa johtoon, mutta se jäi pelkäksi yritykseksi tällä kertaa. Ensimmäisen peliminuutin kohdalla KooKoolle tarjottiin ottelun ensimmäistä ylivoimaa, kun Lukon Joshua Brook joutui koukkaamisesta kahden minuutin jäähylle, ja sen paikan kotijoukkue pystyy myös hyödyntämään, kun aktiivisen ylivoimapelin päätteeksi Charle-Edouard D’Astous laukoo Jesse Nurmen syötöstä suoraan maalin ja peli siirtyy ajassa 22:34 tilanteeseen 2–1. Erät toistivat jälleen toisiaan, koska lähes välittömästi maalin jälkeen Lukko lähti hakemaan tasoitusta, ja ainoastaan 24 sekuntia myöhemmin Linus Nyman tasoitti ottelun hyvästä Westerholmien veljesten esityöstä, ja erä jatkui tasatilanteessa. Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut seuraavaa odotella, kun KooKoon vasta 17-vuotias puolustaja Veeti Väisänen iski Liiga-uransa avausmaalin komealla viivalaukauksella, ja johto siirtyi jälleen kouvolalaisille. Samassa tilanteessa myös Lukko vaihtoi maalivahtia, ja Daniel Lebedeff tekee tilaa Samuel Harveylle ajassa 24:06. KooKoon hyökkäyspeli näki selkeitä piristymisen merkkejä ensimmäiseen erään verrattuna.

Toinen erä oli rangaistuksien täyteinen, ja niiden seurauksena vierasjoukkue otti ohjat omiin käsiinsä. Kun toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia, Lukolle tarjottiin jopa kahden miehen ylivoimaa, kun ensin Tardif ja sen jälkeen Olli Korhonen syyllistyivät kumpikin huitomisrangaistuksiin, mutta KooKoo ja Oskari Setänen kesti tämän pyörityksen. KooKoo tarjosi jälleen lähes ilmaisen ylivoiman vieraille, kun tuomaristo bongaa vaihtovirheen 12 pelatun minuutin kohdalla, ja hyvästä alivoimapelaamisesta huolimatta Linus Nyman onnistui jälleen tasoittamaan ottelun illan toisella maalillaan. Rangaistukset jatkuivat nopeasti maalin jälkeen, kun Axel Ottosson laitettiin rangaistusaitioon korkeasta mailasta, ja Lukko hyödynsi tämän tilanteen jälleen ajassa 34:23, kun KooKoo-puolustajan mailan nosto aiheutti sen, että kiekko menee maaliin, ja Sebastian Repo pääsi tuulettamaan kauden viidettä maaliaan videotarkastuksen jälkeen ja peli kääntyi raumalaisten 3–4 johtoasemaan. Toisen erän loppupuolella nähtiin jo erän kuudes maali, ja Lukon Brayden Burke pääsee maalin eteen vapaana laukomaan kauden kolmannen maalinsa, ja erätauolle mentiin vierasjoukkueen 3–5 johdossa.

– Jollain ihmeellä pääsimme toisessa erässä johtoon ja saatiin myös tapettua vaikea kahden miehen alivoima, joka yleensä pitäisi olla käännekohtia ottelun kannalta, ajattelee Salo.

Rikkonainen ja rangaistusten täyteinen toinen erä sai hiukan jatkoa kolmannen erän alussa, kun Lukon Kalle Ervasti komennetaan jäähyaitioon. Lähimpänä maalia tuon rangaistuksen aikana oli Lukon kultakypärä  Repo, kun hän pääsi alivoimalla läpiajosta haastamaan KooKoo-veskari Setästä, mutta tämä ei onneksi päätynyt maaliin. Lukolle tarjottiin myös ylivoimamahdollisuutta Otto Paajasen rangaistuksen takia, mutta tätä ei raumalaiset pystynyt hyödyntämään. Kouvolaan saapunut 2601-lukuinen yleisö sai viihdettä koko rahan edestä, kun ajassa 58:07 Teemu Engberg saa kavennettua maalin edestä tilanteeksi 4–5 hyvästä Ottossonin syötöstä, ja tuo maali antoi vielä pienen oljenkorren tasoitukseen. Maalin jälkeen Setänen lähti vaihdon puolelle ja KooKoo myllytti erän loppuhetket kuudella kenttäpelaajalla. Erän loppuhetkillä hienon kuvion päätteeksi Ville Leskisellä oli upea mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta laukaus painuu hiukan ohi maalista ja tapahtumarikas ottelu päättyy vierasjoukkueen 4–5 voittoon.

– Tällä viikolla meidän tekeminen on ollut kuin yö ja päivä. Menneisiin ei pitäisi katsella ja tulevaisuuteen voi vaikuttaa, mutta nyt joudutaan oikeasti miettimään mitä eroa näiden kahden pelin välillä on ollut. Sanattomaksi vetää, päättää Salo oman analyysinsä ottelusta.

Vaikka KooKoo paransi otteitaan aina pelin edetessä, niin vierasjoukkue tuli pelaamaan tosissaan eikä jättänyt Kouvolaan yhtään sarjapistettä. Erityisesti toisen erän tapahtumat korostuivat eniten ja maalin johtoasemasta kahden maalin tappioasemaan joutuminen muutti peliä täysin. KooKoolla ottelut jatkuvat ensi viikolla kolmen ottelun viikolla, kun keskiviikkona joukkue matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi, perjantaina pelataan kotona HPK:ta vastaan ja lauantaina otteluviikko päätetään Ilveksen vieraana Nokia Arenalla.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 6.10.2023 klo 18.30 KooKoo – HPK // Osta liput

Pe 13.10.2023 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput

Ke 18.10.2023 klo 18:30 KooKoo – KalPa // Osta liput