kookoo

Tampereelle sarjataulukon kolmannelta sijalta

14.2.2020

14.02.2020 09:32

Tampereelle sarjataulukon kolmannelta sijalta

Viikonlopun otteluissa kamppaillaan runkosarjasijoituksista toden teolla.

Kolmen ottelun viikko jatkuu perjantaina viikon toisella ottelulla ja ainoalla vierasottelulla Tampereella, kun KooKoo matkaa sarjassa neljäntenä olevan Ilveksen vieraaksi. Lauantaina oranssimustat palaavat jälleen kotiyleisönsä eteen Lumon Areenalle, kun Lukko saapuu KooKoon vieraaksi ensimäistä kertaa kuluvalla kaudella.

Viikonlopusta mielenkiintoisen tekee tilanne sarjataulukossa, sillä KooKoo, Ilves ja Lukko pitävät hallussaan sarjataulukon sijoja kolme, neljä ja viisi KooKoon ollessa 94 pisteessä, ja Ilveksen ja Lukon ollessa tasapisteissä kolme pistettä perässä.

KooKoon ja Ilveksen keskinäinen kohtaaminen on tämän kauden neljäs. Aiemmat kohtaamiset ovat 2–1 Ilveksen nimissä, joista viimeisimpänä joulukuun lopussa pelatussa ottelussa Lumon Areenalla kaksi pistettä lähti Tampereelle Ilveksen hakiessa vierasvoiton jatkoajalla.

Vaikka playoffs-paikka onkin jo varmistunut, nälkä ei silti Kouvolassa lopu. Tampereelle lähdetään nimittäin hakemaan 19 ottelun pisteputkelle jatkoa. Viimeksi oranssimustat ovat jääneet pisteittä yli kaksi kuukautta sitten.

Keskiviikkona KooKoo voitti Pelicansin kotonaan maalein 4–1, ja KooKoon valmennus oli syystäkin tyytyväinen omiensa tekemiseen keskiviikon ottelun jälkeen.

– Ehjä suoritus koko joukkueelta. Pystyimme jauhamaan vahvasti neljällä ketjulla, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi keskiviikon kamppailun jälkeen.

Ilveksellekin kausi on ollut poikkeuksellinen, sillä tamperelaisten ennätyksellinen 17 vierasottelun pisteputki päättyi keskiviikkona Helsingissä, kun IFK voitti tupsukorvat 4–0. Hiljattain Ilves tiedotti myös heidän positiivisesta ongelmastaan, sillä joukkueen loukkaantuneiden lista ammotti tyhjyyttään.

Perjantain kohtaaminen on kärkikamppailu, mutta mielenkiintoinen myös siksi, että KooKoon on laskenut koko kauden aikana toiseksi vähiten maaleja (96 maalia), kun edellä on vain Kärpät 85 päästetyllä maalillaan. Ilves on puolestaan tehnyt eniten maaleja (157) kuluvan kauden aikana. KooKoo on tässä tilastossa kuudentena 139 tehdyllä maalilla.

Ilves–KooKoo klo 18.30 Hakametsässä. Ottelu on nähtävilllä Telia TV:stä.


Sarjataulukko: