Takaisin kotiin!

Takaisin kotiin!

22.1.2020

22.01.2020 20:01

Takaisin kotiin!

KooKoo on voittanut Ässät kaikissa kauden kohtaamisissa. Miten käy torstaina neljännessä?

KooKoo palaa Lumon Areenan kotijäällä puolentoista viikon tauon jälkeen torstaina. Tanssipartnerikseen joukkue saa Ässät Porista.

Viime viikolla KooKoo pelasi vain kaksi vierasvoittoa, joista se haki molemmista täydet pisteet. Ensin keskiviikkona kaatui JYP puhtaasti 4–0 ja lauantaina vielä TPS 4–3.

– Kiva on palata välillä kotiinkin. Tässä on oltu bussissa ja reissussa nyt taas tarpeeksi, KooKoon puolustaja ja varakapteeni Oskari Manninen sanoo.

KooKoon ja Ässien kaikki kauden keskinäiset ottelut ovat päättyneet kouvolalaisten juhliin: 4–3, 5–1 ja 4–3.

– Ässät on vastustaja muiden joukossa. Kovia pelejä on ollut heitä vastaan ja eiköhän sama meno jatku torstainakin. Katsomme vastustajaa tarkemmin vasta pelipäivänä videoilta.

– Jos pystymme pitämään pakettimme kasassa ja pelaamaan omaa hyvää peliämme, niin olemme lähellä voittoa. Aina pelissä tulee muuttujia, joihin ei voi vaikuttaa, mutta jos paketti pysyy kasassa, niin taistelemme pisteistä.

KooKoo seilaa Ässien kimppuun historiallisessa seitsemän ottelun voitto- ja 12 matsin pisteputkessa. Kotikaukalossa joukkue on jäänyt pisteittä viimeksi 2. marraskuuta, eli yli kaksi kuukautta sitten.

Sarjataulukossa vahva vire oikeuttaa jo neljänteen sijaan. Ässät puolestaan on tiukasti kamppailemassa pudotuspeliviivan tuntumassa sijalla yksitoista.

KooKoo urakoi tällä viikolla kaksi kotiottelua kolmeen päivään, kun lauantaina joukkue isännöi vuorostaan HPK:ta. Taisipa tosin myös edellinen vieraspeli Turussa tuntua kotipeliltä, kun paikalla oli paljon oranssimustia kannattajia.

– Kahden kotipelin viikkoja osuu joka kaudelle muutamia kappaletta, eli niihin on tottunut. Kivahan se on päästä esiintymään kotiyleisölle vaikka sitten parin päivän sisään.

– Kannattajat tuovat joukkueelle energiaa. Katsomossa on näyttänyt olevan kasvava trendi, kun mökää on koko ajan enemmän ja enemmän. Olemme ainakin aina valmiina, kun musiikit ja seisomakatsomo herättävät jäälle tultaessa.

Onko päädyn laulut jo hallussa?

– Keskittyminen on aina pelissä, mutta laulut kuulee kyllä. Jos peli on viimeisellä minuutilla ratkennut, niin vähän voi fiilistellä mukanakin.

Seuraava kotiottelu: