Taistelu playoffs-kotiedusta jatkuu

3.3.2020

03.03.2020 20:00

Taistelu playoffs-kotiedusta jatkuu

KooKoo kohtaa Rauman Lukon keskiviikkona neljännen kerran kuluvalla kaudella.

Runkosarja alkaa vetelemään viimeisiään, kun KooKoolla on runkosarjaa tahkottavanaan enää kuusi ottelua. Ennen viikonlopun Pohjanmaan tuplaa KooKoo kohtaa keskiviikkona Lukon Lumon Areenalla. Kolmen ottelun viikko päättyy perjantaina Vaasassa Sportia vastaan pelattavaan ja lauantaina Oulussa Kärppiä vastaan pelattavaan otteluun.

KooKoo ja Lukko ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolme kertaa, joitka kaikki ovat päättyneet kouvolalaisryhmän juhliin (1–3, 3–4 JA, 3–2).

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vain pari viikkoa sitten Lumon Areenalla. Tuo ottelu oli kuuma ja KooKoon valmennus löysi petrattavaa etenkin 5 vs. 5 -pelaamisesta, vaikka ottelu päättyi KooKoon 3–2-voittoon.

– Edellinen matsi oli vain maalin peli, joten keskiviikonkin ottelusta tulee kova. Taistellaan muutenkin samoista sijoituksista, KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kommentoi.

KooKoo on runkosarjassa sijalla viisi 102 pisteellä. Upea 100 pisteen raja rikkoutuikin viime viikolla. Lukko porhaltaa sijalla kolme 106 pisteellä (ennen tiistain kierrosta) – näin ollen keskiviikon ottelu on Liigan kärkikamppailu! Lukko pelaa tiistaina Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan, joten Lukon pistetilanne voi tiistain aikana vielä muuttua.

KooKoolla oli viime viikolla vain yksi ottelu ja alkuviikon joukkue sai vetää henkeä, kun Sport-ottelu pelattiin perjantaina Lumon Areenalla. Nyt katseet on kuitenkin käännetty jo tähän viikkoon ja keskiviikon otteluun.

– Vastaan luistelee erittäin hyvässä lennossa oleva joukkue, joka pelaa hyvää kiekkoa. Lukolla on paljon yksilötaitoa ja heillä on ehjä kokonaisuus.

Lukko on ollut vaarallinen, vaikka pisteet ovat jääneet KooKoon laariin.

– Alusta asti pitää olla hereillä ja pystyä pelaamaan viisaasti puolustuspäässä ja menetyksien jälkeen palattava nopeasti omaan päähän. Kovaa pitää pystyä pelaamaan, mutta kuitenkin jäähyttömästi. Bokseja ei voi yksinkertaisesti ottaa, Lehtonen terävöittää.

KooKoo–Lukko keskiviikkona klo 18.30 Lumon Areenalla, nähdään hallilla!