Taistelu jatkuu tiistaina Ässien saapuessa Lumonille

30.1.2023

Taistelu jatkuu tiistaina Ässien saapuessa Lumonille

KooKoo lähtee jatkamaan orastavaa voittoputkeaan, isännöidessään niin ikään lauantaina voiton ottanutta patapakkaa.

KooKoo jatkoi lauantaina Lumon Areenalla siitä mihin Nordiksella jäi ja jatkoi niukkamaalisten voittolaukauksilla voitettujen pelien sarjaansa. Lauantaina kotivoiton KooKoolle varmistivat maalit tehnyt Axel Ottosson ja maalissa hyviä otteitaan jatkanut 18 kertaa torjunut Oskari Setänen.

KooKoo lähtee viikon ensimmäiseen kotipeliinsä kahdeksantena majailevia Ässiä vastaan sarjataulukon sijalta 12. Huipputasaisessa runkosarjassa pisteet ovat molemmille joukkueille kevättä ajatellen äärimmäisen tärkeitä, joten tiistain kamppailusta on odotettavissa kovaa taistelua. Tällä hetkellä KooKoo on viimevuotista piste per peli tahtia perässä 0.2 pistettä, joten playoffs-mahdollisuus on vieläkin tiukasti joukkueen omissa käsissä. Matkaa kymmenennellä sijalla majailevaan HPK:hon ei ole kuin neljä pistettä ja hämeenlinnaisilla on vyöllään peräti kolme matsia oranssimustia enemmän.

Hyvässä vireessä viime aikoina ollut Ässät on voittanut kuudesta viimeisimmästä ottelustaan viisi. Ainoan tappion kuudesta edellisestä matsista patapaidat kokivat Helsingissä, jossa HIFK nappasi kotivoiton 3–0 lukemin. Viime lauantain ottelussa porilaiset onnistuivat nollaamaan 800-henkisen kannattajaryhmän kanssa Poriin saapuneen Ilveksen tylysti 2–0.

Ässät saapuu Kouvolaan parhaan pistemiehensä amerikkalaissyntyisen Derek Barachin johdolla, jonka 11 maalia ja 20 pistettä oikeuttavat Liigan pistepörssissä sijaan 68. Myös jenkkipakki Ian McCoshen on nakuttanut 20 pistettä, joista viisi maaleja. Puolustajien pistepörssistä McCoshen löytyy sijalta 11.

Kauden aiemmissa joukkueiden välisissä kohtaamisissa KooKoo on poistunut jokaisesta voittajana ja kotijoukkue pyrkii jatkamaan, niin orastavaa voittoputkeaan, kuin keskinäisten kohtaamisten positiivista tilastoa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi KooKoon 2–4 voittoon Porissa.

Tiistaina KooKoon kokoonpanosta varmuudella puuttuvat hyökkääjät Toni Suuronen (4 kuukautta), Joose Antonen (3–5 viikkoa) ja Terry And (toistaiseksi) sekä puolustaja Saku Vesterinen (toistaiseksi).

Otteluennakossa KooKoon kultaista kypärää päässään kantava Linus Andersson.

TULEVAT KOTIOttelut:​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Ti 31.1.2023 klo 18.30 KooKoo-Ässät, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!

La 4.2.2023 klo 18.30 KooKoo-Kärpät, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!