Taistellen Tampereella – isännät veivät jatkoerässä

Taistellen Tampereella – isännät veivät jatkoerässä

21.3.2023

Taistellen Tampereella – isännät veivät jatkoerässäKuva: Tappara

KooKoon neljännesfinaalimatka odottaa edelleen avausvoittoaan, sillä Tappara vei jatkoerään venyneen ottelun lukemin 2–1 (1–1, 0–0, 0–0, 1–0).

KooKoo lähti jahtaamaan neljännesfinaalien ensimmäistä voittoaan Tampereelle, jossa tiistai-illan kamppailua ja ottelusarjan kolmatta taistoa isännöi Tappara, joka oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista.

Nokia Areenan iltaa oli ehtinyt vanheta vain 47 sekuntia, kun illan ensimmäinen osuma näki päivänvalon Oskari Mannisen vedon jälkeen, kun Kasperi Ojantakanen ohjasi kiekon isäntien verkkoon maalinedustataistelusta. Maalin toinen syöttäjä puolustaja Ari Gröndahl.

KooKoo oli virkeällä jalalla liikkeellä, mutta Tappara tuli kuin tulikin tasoihin vain neljä minuuttia myöhemmin Vel-Matti Vittasmäen korkealla vedolla.

Toisessa erässä Tappara sai ottelun jujusta kiinni ja KooKoo jäi hieman luistimen potkun päähän. KooKoon alivoima oli kuitenkin onnistunutta ja koska kouvolalaisryhmäkään ei onnistunut kahden ylivoimansa aikana maalinteossa, siirryttiin kutkuttavissa 1–1-lukemissa ottelun kolmanteen erään. Tappara-vahti Christian Heljanko joutui torjuntatyöhön toisessa erässä vain kerran.

Tunteita tuli ja meni – kolmannessa erässä käytiin jopa tolpassa, mutta maaleja ei yrityksistä huolimatta kolmannellakaan kaksikymppisellä nähty. KooKoon paras paikka syntyi rangaistuslaukauksella, kun Tappara-pelaaja rikkoi KooKoon hyökkääjää rankkarin arvoisesti. Ranskalais-kanadalaispuolustaja Charle-Edouard D’Astous ei kuitenkaan onnistunut rankkarissaan, joten ratkaisua saatiin edelleenkin odottaa.

Ottelun ikävin tilanne nähtiin kolmannen erän lopulla, kun Casimir Jürgens tönäisi poikittaisella mailalla KooKoon Axel Ottossonia maalin edustalla takaa suoraan niskaan. Ottosson joutui vaarallisen tilanteen myötä jättämään kaukalon ja Jürgens selvisi tilanteesta ilman rangaistusta.

Kolmannessa erässä huipputorjuntoihin venyi myös KooKoo-vahti Nick Malik, joka pelasi kahteen otteeseen jopa pitkän pätkän ilman mailaansa.

Tasatilanteessa 1–1 paremmuutta lähdettiin hakemaan jatkoerästä, jonka alku meni KooKoon alivoimalla. KooKoo kuitenkin näytti jälleen vahvuutensa, eikä antanut Tapparalle mahdollisuuksia ylivoimalla.

Illan ratkaisu kohdattiin ajassa 71.09 Marcus Davidssonin vedolla, joka hyvästä puolustuspelaamisesta huolimatta upposi KooKoon verkkoon keskeltä. Näin ollen Tappara nappasi kolmannen kiinnityksen semifinaalipaikkaan ja perjantain kotiottelussa KooKoo on selkä seinää vasten: tulos tai ulos.

Illan bonus: KooKoon U20-joukkueessa kauden pelannut puolustaja Veeti Väisänen kirjautti Liiga-debyyttinsä Nokia Areenan illassa. Haminalaislähtöinen Väisänen, 17, palkittiin Nuorten SM-sarjan parhaana tulokkaana Yrjö Hakala -palkinnolla Nuorten SM-sarjan kauden päätteeksi. Tampereella Väisänen pelasi 11 minuuttia ja 15 sekuntia.

KooKoon seuraava ottelu pelataan kotiyleisön edessä perjantaina 20. maaliskuuta. Ottelu alkaa klo 18.30 Lumon Areenalla ja liput tuttuun tapaan Ticketmaster.fi/kookoo. Voitolla pelit jatkuvat lauantaina Nokia Areenalla tai tappiolla oranssimustien kausi päättyy Lumon Areenalle.

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

0–1 TV Kasperi Ojantakanen
(Oskari Manninen, Ari Gröndahl)

1–1 Veli-Matti Vittasmäki
(Anton Levtchi, Niko Ojamäki)

2. erä

Ei maaleja.

​​​​​​​3. erä

Ei maaleja.

JE

2–1 Marcus Davidsson
(Jonathan Davidsson, Ben Thomas)

TORJUNNAT:

Tappara Christian Heljanko 5 + 1 + 10 + 1 = 17

KooKoo Nick Malik 11 + 13 + 8 + 6 = 38


KOVIN LAUKAUS:

Valtteri Kemiläinen
Tappara
147,0 km/h

Linus Andersson
KooKoo
132,2 km/h
​​​​​​

NOPEIN LUISTELIJA:

Waltteri Merelä
Tappara
35,4 km/h

Samuli Ratinen
KooKoo
35,5 km/h
​​​​​​​

PISIN LUISTELTU MATKA:

Anton Levtchi
Tappara
5001 m

Charle-Edouard D’Astous
​​​​​​​KooKoo
6077 m