Taas kotivoitto: Pelicans komeasti nurin!

Taas kotivoitto: Pelicans komeasti nurin!

10.1.2020

10.01.2020 22:47

Taas kotivoitto: Pelicans komeasti nurin!

Lumon Areenalla vietettiin perjantaina viiden KooKoo-maalin ja kolmen sarjapisteen iltaa.

KooKoon ja Pelicansin välinen tuplaviikonloppu starttasi perjantaina Lumon Areenalta, missä kotijoukkue vei pidemmän korren. KooKoo kellisti lahtelaiset vieraansa maalein 5–2 (0–0, 2–1, 3–1).

– Vaikka kova työ jouduttiin tekemään, niin lopputulos oli hyvä ja olen siihen tietenkin tyytyväinen, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas summasi.

Ottelun ensimmäinen erä oli selvästi vieraiden, mutta KooKoo ja maalivahti Henrik Haukeland kestivät sen ilman takaiskuja. Heti toisen erän alussa kuitenkin kolahti, kun Roope Elimäki laukoi vieraat johtoon.

Kotijoukkueen kakkosylivoima runnoi kuitenkin KooKoon nopeasti tasoihin ja ohi. Ensin onnistui Kyle Paltzer kauden yhdeksännellä osumallaan ja vielä erän lopulla Vilmos Galló kauden seitsemännellä maalillaan.

– Ensimmäiseen erään Pelicans tuli tosi kovaa ja avauserä olikin tasainen. Molemmilla oli paikkoja ja muutaman kerran Pelicansilla oli hyvä pyöritys hyökkäysalueella, mutta puolustimme hyvin keskustaa ja kestimme painostuksen.

– Toiseen erään nostimme selkeästi tasoa ja pääsimme sitä kautta pelin päälle ja niskan päälle. Viisi vastaan viisi -pelissä toinen erä oli selvästi meidän ja saimme hyvät onnistumiset: kaksi ylivoimamaalia.

Päätöserässä KooKoon sankariksi nousi Kim Strömberg, joka teki kaksi maalia: 3–1- ja 4–2-osumat. Pelicans kavensi välissä itsensä taas maalin päähän, mutta siitä huolimatta peli pysyi hyvin kotijoukkueen hanskassa.

– Kolmannessa erässä tiukka taistelu ja oikeaan paikkaan maalit. Niiden jälkeen puolustimme kypsästi.

Viimeisellä minuutilla Kimi Koivisto kaunisteli vielä loppulukemia Markus Jokisen syötöstä.

Joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen heti lauantaina Lahdessa.

– Huomenna on uusi päivä ja tulossa erittäin kova peli. Normaalit peliin valmistautumiset ja sitten katsotaan, että keksimmekö Pelicansin pään menoksi jotain uutta.

Nopein luistelija:

Kyle Platzer (KooKoo) 35,61 km/h
Jesse Ylönen (Pelicans) 34,16 km/h

Kovin laukaus:

Erik Karlsson (KooKoo) 136,2 km/h
Elias Ulander (Pelicans) 137,4 km/h

Seuraavat kotiottelut:

To 23.1. klo 18.30 KooKoo–Ässät
La 25.1. klo 17.00 KooKoo–HPK
La 1.2. klo 17.00 KooKoo–Jukurit


Seuraava kotiottelu:Tervetuloa Lumon Areenalle!