Syksyn viimeinen päättyi KooKoon maalijuhliin

2.12.2020

02.12.2020 22:30

Syksyn viimeinen päättyi KooKoon maalijuhliinKooKoon yksi illan onnistujista oli Trevor Mingoia.

KooKoo jätti Ässät jalkoihinsa Porissa keskiviikkona maalein 1–6 (0–2, 1–3, 0–1).

KooKoo lähti Poriin hakemaan tappiokurssilleen käännöstä ja ensimmäisestä erästä oli jo selvää, että ilman pisteitä kouvolalaisryhmä ei kotiin halua palata.

KooKoo loisti jo ensimmäisessä erässä, kun vieraat viimeisteli kaksi maalia. Illan ensimmäisen osuman laukoi Ahti Oksanen ylivoimalla B-pisteen kaarelta Arttu Pellin ja Trevor Mingoian esityöstä. Reilut viisi minuuttia myöhemmin Joni Tuulolan veto upposi Ässien maaliin ja KooKoo oli ottanut selvästi ottelun komennon käsiinsä.

Toisessa erässä KooKoo lisäsi johtonsa jo 0–3:een ja 0–4:ään Kasper Björkqvistin ja Oskari Mannisen maaleilla ja Ässien maalin jälkeen Teemu Engbergin upea veto yllätti Ässä-vahti Rasmus Tirrosen. Björkqvist riisti kiekon upeasti hyökkäyssiniviivalla ässäpelaajalta ja viimeisteli kauden viidennen maalinsa. Ajassa 34.51 puolustaja Oskari Mannisen viivaveto löysi tiensä isäntien maaliverkkoon asti.

Ässät onnistui tekemään illan ainokaisen 2vs1-vastahyökkäyksestä, kun Tommi Laakson syötöstä Atte Mäkinen ohjasi kiekon Victor Brattströmin taakse.

Kolmannessa erässä KooKoo pelasi hyvää johtoaseammasa pelaamista ja Ässät yritti herätellä omaa joukkuettaan vaihtamalla tolppien väliin Tirrosen tilalle Sami Aittokallion. Reilu minuutti ennen päätössummerin soittoa Kyle Platzer viimeisteli kuitenkin illan loppulukemiksi 1–6.

– Tänään oltiin tehokkaita, kuusi eri maalintekijää. Pystyttiin tekemään hyvin maaleja ja joillakin pelaajilla ollut pientä apinaa selässä, niin hienoa, että pojat onnistuivat, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Tänään tukitoimet olivat kunnossa, oli liikkuvaa maskia ja mentiin maalille ja maksettiin hintaa maaleista, niin kuin kuuluukin. Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen tänään.

Keskiviikon ottelun jälkeen Liiga jää ennenaikaiselle joulutauolle välille 3.–19.12. Seuraavan ottelun ajankohta KooKoollekin selviää myöhemmin.

– Tottakai oltaisiin haluttu pelata, mutta ei tälle tilanteelle voi mitään. Nyt on pakko mennä huilille ja meidän pitää kääntää tämä positiiviseksi: miten käytetään hyödyksi, miten me harjoitellaan ja levätään, jotta mieli on virkeä kun taas päästään pelaamaan. Ja ehkä yleisö löytää sitten rohkeammin hallille, sillä kyllä me yleisöä tarvitaan, Ahokas kertoo.

Miten tästä sitten jatketaan tauon alkaessa?

– Nyt levätään ja sitten järkevää harjoittelua, siihen meidän keskittyminen pitää tauon aikana mennä.

– Meidän peli on pysynyt ihan hyvin kasassa ja tottakai sitä voidaan vielä vahvistaa. Niellään pettymys ensin ja sitten käännetään katseet kohti tulevaa. Odotetaan tietoa siitä, milloin saadaan pelata, Ahokas päättää ja toivottaa hyvää joulua kaikille.MAALIT:

1.

0–1 YV Ahti Oksanen
(Arttu Pelli, Trevor Mingoia)

0–2 Joni Tuulola
(Aleksi Ainali, Trevor Mingoia)

2.

0–3 Kasper Björkqvist

0–4 Oskari Manninen
(Kasperi Ojantakanen, Teemu Engberg)

1–4 Atte Mäkinen
(Tommi Laakso, Rami Määttä)

1–5 Teemu Engberg
(Aleksi Ainali, Kasperi Ojantakanen)

3.

1–6 Kyle Platzer
​​​​​​​(Trevor Mingoia)

TORJUNNAT:

Ässät
Rasmus Tirronen 8+8+0=16
Sami Aittokallio 0+0+4=4

KooKoo
Victor Brattström 8+3+4=15

KOVIN LAUKAUS:

Ässät
Niko Kivelä
122,9 km/h

KooKoo
Alexander Ytterell
139,9 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Ässät
Jakob Stenqvist
34,9 km/h

KooKoo
Kasperi Ojantakanen
34,8 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Ässät
Markus Niemeläinen
5030 m

KooKoo
Kyle Platzer
​​​​​​​6048 mLiiga on tauolla 3.–19.12.2020. KooKoo tiedottaa seuraavan kotiottelunsa ajankohdasta, kun se on selvillä.