Strömwall tehoili Ässät nurin – Odenille Liiga-uran ensimmäinen osuma

1.3.2019

01.03.2019 22:14

Strömwall tehoili Ässät nurin – Odenille Liiga-uran ensimmäinen osuma

Kokoonpanoon palannut Malte Strömwall oli hurjana ja takoi hattutempun, kun Ässät kaatui Lumon Areenalla selvin luvuin. ​​​​​​​

KooKoo venytti voittoputkensa jo kolmeen otteluun, kun Porin Ässät kaatui luvuin 5–1 (2–0, 2–1, 1–0). Malte Strömwall iski peräti kolme häkkiä paluuottelussaan ja antoi vielä yhden maaliin johtaneen syötön.

– Hyvä lähtö peliin ja saimme heti onnistumisia alkuun. Pelasimme hyvän pelin ja tänään se riitti kolmeen pisteeseen, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi.

KooKoo tuli otteluun pirteästi ja painoi pelin painopisteen Ässien päätyyn. Kuparinen meni rikki hieman ennen erän puoliväliä, kun hyökkääjä Ed Wittchow jatkoi maaliputkeaan iskemällä kauden yhdeksännen maalinsa. Wittchow on iskenyt maalin nyt kolmessa ottelussa peräkkäin.

Mustaoranssit pääsivät erässä tekemään vielä toisen maalin, kun Malte Strömwall aloitti maalikimaransa. Ketjukaveri Joonas Oden vapautti ruotsalaisen puolittaiseen läpiajoon ja maalitykki täräyttikin upealla laukauksella kiekon etuyläkulmaan.

– Malte tänään takaisin ja saman tien kolme häkkiä. Hän toi tulivoimaa kentälle ja muutenkin onnistumisia tänään laajalla rintamalla. Maalissa Oskari ”Salkkovich” Salminen jatkoi erinomaisia otteita. Paljon onnistumisia, täytyy olla tyytyväinen.

Toisen erän alussa päivitettiin historian kirjat uuteen uskoon, kun 19-vuotias Joonas Oden laukoi Strömwallin laukauksesta pudonneen irtokiekon verkkoon. Maali oli Piercessä Yhdysvalloissa syntyneelle Odenille uran ensimmäinen Liiga-maali.

Pian Odenin maalin jälkeen Ässät kavensi KooKoon johdon jälleen kahteen, kun Aleksi Varttinen iski niin ikään uransa avausmaalin Liigassa.

Tämän lähemmäs Ässät ei kuitenkaan päässyt, sillä Strömwall napautti Peetro Seppälän syötöstä ylivoimalla illan toisen maalinsa.

Kolmas erä oli enemmän ja vähemmän pelailua, eikä Ässillä riittänyt enää puhti nousta kiriin. Strömwall täydensi hattutemppunsa erän ensimmäisillä minuuteilla – jälleen ylivoimalla. ”Kung Malte” kiersi koko hyökkäysalueen ja ujutti kiekon Henri Kiviahon puikoista.

KooKoo pelasi vielä erässä kerran alivoimalla, mutta kaksi syöttöpistettä ottelussa keränneen Alexander Bonsaksenin kaksiminuuttisen aikana KooKoo piti kiekkoa enemmän kuin valkopaitainen Ässät.

– Rentous tekemiseen on nyt löytynyt ja tietysti nämä voitot vielä ruokkivat sitä. Hymynkareet ovat huulilla ja nyt vain jatketaan hommia.

KooKoon kolmen ottelun viikko jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa vieraspelillä HPK:ta vastaan. Ottelusta on varmasti odotettavissa erilainen taistelu, kuin mitä Ässät-ottelu oli.

– Huomenna Hämeenlinnassa on varmasti vähän erilainen peli ja HPK tulee varmasti kovempaa. Siihen meidän täytyy olla valmiina ja kova taistelu vain päälle.