Strömwall sai vapauttavan tuomion

1.3.2019

01.03.2019 11:43

Strömwall sai vapauttavan tuomion

Urheilun oikeusturvalautakunta kumosi Malte Strömwallin pelikiellon.

Urheilun oikeusturvalautakunta on kumonnut hyökkääjä Malte Strömwallille joulukuussa langetetun yhden ottelun pelikiellon ja sen aiheuttamat muut kurinpitoseuraamukset.

­– Olemme tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Toivottavasti Liiga ja kurinpito tarkastelevat omaa toimintaansa kriittisesti, sanoo KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Strömwallille yhden ottelun pelikiellon 21. joulukuuta pelatun Pelicans–KooKoo-ottelun tapahtumista. Ruotsalainen sai ottelun avauserässä ulosajon epäurheilijamaisesta käytöksestä, kun linjatuomari tulkitsi Strömwallin tehneen itsetyydytyseleitä.

– Minut ymmärrettiin täysin väärin. Heilutin kättäni vain, koska siihen huidottiin. En ikinä tekisi mitään sellaista, mistä minua syytetään, Strömwall kommentoi tuoreeltaan tapauksen jälkeen.

KooKoo oli tyytymätön pelikieltopäätökseen ja sen perusteluihin.

– Ulosajo perustui yhden linjatuomarin olettamukseen ja Liigan kurinpito asettui tukemaan tätä näkemystä. Koimme, että meidän täytyy puolustaa pelaajaamme ja sen vuoksi valitimme urheilun oikeusturvalautakuntaan, urheilujohtaja Kultanen sanoo.

– Pelaaja lynkattiin ja hänen nimensä tahrattiin aiheettomasti. Tehokkain pelaajamme oli kauden kriittisimmillä vaiheilla viisi erää pois kokoonpanostamme. En väitä, että olisimme nyt erilaisessa tilanteessa sarjataulukossa, mutta joka tapauksessa se oli tuomarilta ja kurinpidolta iso virhe.

Malte Strömwall palaa tänään kokoonpanoon, kun KooKoo isännöi Porin Ässiä. Ottelu alkaa Lumon Areenalla kello 18.30. Osta lippusi Ticketmasterista!