Strömwall pörssien valtias!

Strömwall pörssien valtias!

14.3.2019

14.03.2019 23:41

Strömwall pörssien valtias!

Kultakypärä Malte Strömwall voitti Liigan pistepörssin ja maalipörssin.

Ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall kirjoitti Liigan päätöskierroksella oranssimustaa historiaa. KooKoon kultakypärä voitti kaudella 2018–2019 sekä Liigan pistepörssin että maalipörssin!

Päätöskierroksen draamankaari ei olisi voinut olla upeampi: Strömwall iski 4–3-voittomaalin jatkoajalla ja varmisti sillä molempien pörssien voitot. Ruotsalaistykki iski pelaamissaan 52 ottelussa 30 maalia ja antoi 27 maaliin johtanutta syöttöä.

Ennen päätöskierrosta Strömwall oli tasapisteissä Kärppien Ville Leskisen kanssa.

– Halusin tietää pistepörssitilanteen vasta ottelun jälkeen. Tiesin, että meidän pitää pelata hyvin voittaaksemme ja tiesin, että voittaakseni pistepörssin minun pitää onnistua, Strömwall kertasi ottelun jälkeen.

– En tiennyt Leskisen tilastoista mitään ottelun aikana. Kun tein viimeisen maalin, niin joukkuekaverit tulivat kertomaan, että olin voittanut. Se oli hieno hetki yhdessä jätkien kanssa.

Jatkoajan voittomaali ei ollut tyypillisintä Strömwallia, sillä osuma syntyi läpiajosta kylmänviileällä viimeistelyllä.

– Oli todella hienoa päättää kausi läpiajoon ja maaliin, koska olen missannut niitä niin monta kauden aikana! Mikä päätös minulle ja joukkueelle, Strömwall iloitsi.

Strömwall iski kauden aikana kaksi hattutemppua. Maaleista 17 syntyi ylivoimalla, mikä on samalla Liigan jaettu ylivoimamaaliennätys.

– Kung Malte: 30 maalia, 0 tyhjiin, 1 reboundista ja 29 suoralla kudilla, hämmästeli KooKoon veskari Juha Järvenpää Twitterissä.

KooKoo kiittää katsojia, kannattajia ja yhteistyökumppaneita kaudesta 2018–2019!