Strömwall katkaisi kuivan putkensa

10.2.2019

10.02.2019 16:55

Strömwall katkaisi kuivan putkensa

KooKoo taipui perjantaina Tampereella tappioon, vaikka kultakypärä Malte Strömwall karistelikin apinan hartioiltaan.

KooKoo kiusasi perjantaina Tampereella kotijoukkue Tapparaa näennäisesti, mutta ei tulostaululla. Tappara piti pisteet kotonaan loppulukemin 5–1 (2–1, 1–0, 2–0).

– Syö henkisesti paljon, kun on pelissä mukana ja sitten tulee omaan päähän takaiskuja. Täytyisi päästä siihen, että siitä sisuuntuu ja yrittää kahta kovemmin, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen manasi.

Tappara sai otteluun hyvän lähdön, kun vain hetkeä ensimmäisen ylivoimansa päättymisen jälkeen Jere Karjalainen sinkosi kotijoukkueen 1–0-johtoon.

KooKoo kuittasi reilua minuuttia myöhemmin kultakypärä Malte Strömwallin osumalla. Maali oli ruotsalaiselle kauden 20. mutta vasta kuluvan kalenterivuoden toinen. Maaliin johtanut hyökkäys lähti Miikka Pitkäsen katkosta keskialueella ja sitä seuranneesta nopeasta vastaiskusta. Pitkänen sai ketjukaverinsa maaliin syöttöpisteen.

Jäähyt kostautuivat KooKoolle vielä ennen erätaukoa, kun sekä Juha-Pekka Haataja että Ed Wittchow kuluttivat Hakametsän jäähyboksia. Tappara ei jättänyt kahden miehen ylivoimasaumaansa käyttämättä.

Toisessa erässä Malte Strömwall pääsi – tuloksetta – koettamaan maalintekoa rangaistuslaukauksesta.

Vanha kiekkoklisee ”jos et itse tee, niin kaveri tekee” osoitti tämän jälkeen jälleen toimivuutensa, KooKoon kannalta valitettavasti. Tappara kirmasi Anton Ollikaisen maalilla heti perään jo 3–1-johtoon, mikä lamaannutti vierasjoukkueen.

Päätöserässä Tappara osui vielä kahdesti Kristian Kuuselan ja Matti Järvisen toimesta.

KooKoo-veskari Samu Perhonen selvisi illasta 24 torjunnalla ja virkaveli Niklas Bäckström 20 kopilla.