Sport-tupla on täällä – ”Yhdessä otamme kaksi voittoa!”

18.1.2019

18.01.2019 09:21

Sport-tupla on täällä – ”Yhdessä otamme kaksi voittoa!”

KooKoo pelaa tulevana viikonloppuna tuplapelit Vaasan Sportia vastaan. Tarjoushintaiset liput otteluihin voit ostaa TÄSTÄ!

KooKoon viime ajat ovat olleet haastavia. Kolmesta viime ottelusta joukkue on joutunut poistumaan tyly tappio niskassaan. Viimeisin tappio tuli lauantaina Pelicansia vastaan rumin 0–5-lukemin. Ottelu oli mustaoransseilta täydellinen mahalasku.

– Tuo on ihan anteeksiantamatonta kotiyleisön edessä, että selkäranka nitkahtaa noin helposti. Se ei mene ainakaan minun jakeluun, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi pelin jälkeen.

KooKoo ei saanut lauantaina peliä lainkaan käyntiin. Nyt joukkue on kuitenkin päässyt viikon ajan harjoittelemaan ja etsimään kadonnutta itseluottamusta – ja usko sen löytymiseen on vahva.

– Pelicans-peli oli meiltä totaalinen mahalasku, siitä ei pääse mihinkään. Se peli kuitenkin oli ja meni, ja meidän katse on ollut jo monta päivää tulevissa Sport-peleissä, KooKoon varakapteeni Juha-Pekka Haataja kommentoi.

Haataja uhkuu luottoa, että nyt kelkka kääntyy.

– Vaikeuksia tulee jokaiselle joukkueelle jossain vaiheessa kautta. Meidän nihkeä jakso on nyt venynyt jo liian pitkäksi, joten se on aika laittaa viikonloppuna poikki.

Lumon Areena on tällä kaudella täyttynyt 3421 katsojan keskiarvolla ja Kuudes Kenttäpelaaja on pitänyt erinomaista meteliä läpi kauden. ”Hade” tietää, ettei tätä voi pitää itsestäänselvyytenä, vaan joukkueen on pelattava sen vaatimalla tasolla.

– Haluamme näyttää kotiyleisölle mistä meidät on oikeasti tehty. Uskon, että kun näytämme kaukalossa sydäntä, niin yleisökin syttyy ja alkaa taas luottaa meihin. Yhdessä otamme viikonlopusta kaksi voittoa.

Joukkueelle oli merkattu maanantaiksi vapaapäivä, mutta joukkueen peliesitys Pelicans-pelissä pakotti Heiskasen perumaan vapaan ja pitämään harjoitukset.

– Treenasimme alkuviikon todella kovaa, miltei parin tunnin jäätreenejä ja fysiikat päälle. Nyt joukkueessa on hyvä tekemisen meininki. Olen varma, että se näkyy viikonloppuna myös kaukalossa, Haataja kertoo.

KooKoon ja Sportin välillä on nyt kahtena kautena pelattu niin kutsutut tuplaottelut, jossa samassa kaupungissa pelataan peräkkäisinä päivinä. KooKoo kävi marraskuun puolivälissä Vaasassa pelaamassa tuplaottelut ja tällöin pisteet tasattiin.

Tuplaotteluiden ensimmäisen kohtaamisen marraskuussa vei Sport lukemin 4–1, mutta KooKoo sisuuntui toiseen otteluun ja Malte Strömwallin hattutempun myötä otti kolme pistettä 3–4-voitolla.

Nyt vastavuoroisesti pelataan Kouvolassa. Pisteet ovat molemmille joukkueille erittäin tärkeät, mutta varsinkin KooKoo tarvitsee mahdollisimman paljon pisteitä jäljellä olevista otteluista, jotta pudotuspeliunelma pysyy konkreettisena.

– Tykkään kyllä näistä tuplapeleistä. Jo vuosiahan Liigassa on pelattu tuplapelejä siten, että toinen peli on kotona ja toinen vieraissa. Nämä saman kaupungin tuplapelit ovat vielä oma lukunsa. Hienoa päästä pelaamaan Lumon Areenalla kahdesti samana viikonloppuna!