Sport kaatui ensimmäisessä osassa – Wittchow nakutti kolme tehopistettä! ​​​​​​​

Sport kaatui ensimmäisessä osassa – Wittchow nakutti kolme tehopistettä! ​​​​​​​

19.1.2019

19.01.2019 08:21

Sport kaatui ensimmäisessä osassa – Wittchow nakutti kolme tehopistettä! ​​​​​​​

KooKoo palasi voittojen tielle, kun se kaatoi Vaasan Sportin tuplamatsien ensimmäisessä osassa. ​​​​​​​

KooKoo näytti vaikeuksiensa jälkeen Lumon Areenan kotiyleisölle jälleen tunnettua ja sisua perjantaina Sport-tuplaviikonlopun ensimmäisessä osassa. Vaasan Sport kaatui perjantai-iltana tuplamatsien avauskohtaamisessa lukemin 5–2 (4–1, 0–1, 1–0).

– Meillä oli tähän matsiin hyvä valmistautuminen. Treenasimme kovaa koko viikon tiettyjä asioita ja sovimme otteluun tiettyjä asioita – ne kaikki näkyivät heti ensimmäisestä erästä alkaen. Olimme valmiita tulemaan peliin, KooKoon pääkoutsi Mikko Heiskanen hehkutti.

KooKoo pääsi heti ottelun alkajaisiksi pelaamaan ylivoimaa, kun Roope Talaja passitettiin jäähyaitioon vain 12 pelatun sekunnin jälkeen. Miikka Pitkäsen ylärimalaukausta lähemmäs maalia mustaoranssit eivät kuitenkaan päässeet.

KooKoo tuli otteluun erittäin vahvasti ja vaikka Sport pääsi alkuminuuttien aikana ylivoimalle, ei kotkapaidat saaneet luotua kotijoukkueen vahvan paineen alla mitään vaarallista.

Myös illan toisella ylivoimalla kiekko kilahti tolppaan, ennen kuin maalihanat aukesivat erän puolivälin jälkeen.

Arttu Pelli pelasi vahvasti päädyssä ja riisti kiekon Sport-puolustajalta. Pelli kiersi maalin ja syötti viivalta nousevalle Ed Wittchow’lle, joka tälläsi suoraan syötöstä kauden neljännen kaapin.

Kauaa ei ehditty pelaamaan, kun Wittchow nousi omalta alueelta aina Sport-maalille
saakka ja laukoi kiekon ohi Mika Järvisen, jonka varusteista kiekko pomppi yli maaliviivan.

Sport tuli Toni Kallelan maalilla maalin päähän vain minuutti myöhemmin, kun Sport-hyökkääjän tarkka rannelaukaus upposi yläkulmaan.

KooKoo ei kuitenkaan maalista lannistunut, vaan iski jälleen kahden maalin kaulan hieman kavennusosuman jälkeen tulleelta ylivoimalta.

Juha-Pekka Haataja syötti maalin kulmalla päivystäneelle Anrei Hakuliselle, joka käänsi kiekon verkkoon joshgreenmäisellä kiepautuksella.

KooKoo osui erässä vielä kertaalleen, kun Toni Kähkönen karvasi kiekon Sport-puolustaja Jyri Niemeltä. Kähkönen passasi kiekon Pitkäselle, joka nosti laatan hienosti aivan maalin kattoon.

– Ensimmäinen erä oli hyvä ja kypsä esitys ja vaikka kaveri tuli 2-1:een, niin jätkien ilmeestä näki, että nyt pistetään vain lisää jalkoihin töpinää ja niin siinä kävi.

Toisessa erässä KooKoo sortui hieman helppoihin jäähyihin ja Sport pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. Vaasalaiset eivät erikoistilannetta jättäneet käyttämättä, vaan Roope Talaja iski Sportin kahden maalin päähän.

Juuri kun KooKoo pääsi täysilukuiseksi, oli Sport tulla jo maalin päähän. Maalinedushässäkää tarkisteltiin videolta pitkän aikaa, mutta kiekko ei kuitenkaan missään vaiheessa ylittänyt maaliviivaa, joten KooKoon kahden maalin johto säilyi.

– Tulimme hyvin myös toiseen erään. Jäähytkin vähän sotkivat peliä, mutta siinä oli sellainen orastava alkukaudelta tuttu paniikinomainen hetki, missä alkoi vähän luisumaan. Hyvin kuitenkin kasasimme siitä jälleen rivit.

Kolmannessa erässä KooKoo puolusti viisaasti johtoasemaa, eikä Sport päässyt missään vaiheessa kunnolla aloittamaan kiriään.

Erässä nähtiin myös vaarallinen tilanne, kun Valtteri Viljanen ajoi Kasperi Ojantakasen selästä päin laitaa. Ojantakanen selvisi tilanteesta kuitenkin vammoitta.

Kun erää oli pelaamatta reilut kolme minuuttia, Sport veti maalivahdin pois ja yritti tasoitusta ilman maalivahtia.

KooKoo kuitenkin hyödynsi tilanteen ja Toni Suuronen heitti omalta alueelta kiekon tyhjään rysään. Suurosen heitto lähti Wittchow’n syötöstä, joka nappasi samalla illan kolmannen tehopisteensä. Maalin myötä KooKoo nappasi pisteet lukemin 5–2.

– Kolmas erä oli kypsää ja hyvää johtoasemapelaamista. Emme ole pitkään aikaan johtoasemassa pelanneet, en edes muista milloin viimeksi, niin se oli kypsä työnäyte joukkueelta.

Joukkueet kohtaavat heti uudestaan lauantai-iltana, kun tuplamatsien toinen kohtaaminen alkaa Lumon Areenalla kello 17:00.

– Huomenna tietysti peli lähtee taas nollista ja henkinen latautuminen nousee isoon arvoon, että työnteko on mukana heti alusta alkaen.

– Pelillisiä juttujakin tuossa on, että kiekko liikkuisi nopeasti ja pystyisimme reagoimaan tilanteisiin. Jokainen tilanne tulisi pystyä hoitamaan rauhallisesti ja reagoimaan niin, että pakka pysyy kasassa. Niihin tuossa pitää alkaa myös keskittyä.