Sport kaapi karskiin voittoon

Sport kaapi karskiin voittoon

18.9.2019

18.09.2019 22:15

Sport kaapi karskiin voittoonKooKoolla ei keskiviikkona onnistunut mikään. Kuva: Ellagraphs

KooKoon vauhdikkaasta ja vakuuttavasta lauantain esityksestä oli jäljellä keskiviikkona vain musto, kun Vaasan Sport kaapi 2–7-voittoon Lumon Areenalla.

KooKoo oli aloittanut kauden energisesti, mutta keskiviikon kotiottelussa ei jäällä samaa energistä ryhmää nähty. Kauden toinen ottelu meni kahden ensimmäisen vaihtokierroksen jälkeen täysin vaasalaisryhmälle ja KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas puhuikin ottelun kulusta rehellisesti lehdistötilaisuudessa.

– Tänään ei oikein löytynyt mitään hyvää. Jos 2–7 häviät, ei siellä voi mitään hyvää ollakaan. Kahdella ensimmäisellä vaihtokierroksella päästiin hyökkäysalueelle ja pystyttiin pelaamaan järkevästi, Ahokas latasi.

Mielenkiintoisen illasta teki myös se, että Sport ei ollut koskaan aiemmin Liigassa ottanut Kouvolasta kolmen pisteen voittoa.

Sport siirtyi ensimmäisen erän loppupuolella 0–1-johtoon Toni Kallelan ylivoimaosumalla ja toisessa erässä menikin menojaan KooKoon sorruttua jäähyilyyn.

Ensin onnistui Niko Kuiri ja minuutti myöhemmin Aleksi Ainali ja taululla lukemat 0–3.

– Et voi ottaa tällä tasolla ottaa tollaisia jäähyjä kuin me otettiin ja siihen päälle kaksi älytöntä kiekonmenetystä, mistä vastustaja hienosti meitä rankaisi.

Lohtua oranssimustien pelaamiseen tässä vaiheessa toi Trevor Mingoian upea ylivoimaosuma, joka syntyi Kim Strömbergin viivavedon jälkitilanteesta Strömbergin ja Anrei Hakulisen pelattua hyvin yhdessä kiekko maalille jääneelle Mingoialle.

Sport jatkoi vahvasti myös Kookoon kavennusmaalin jälkeen ja pian saivat maalejaan tuuletella Chris DeSousa, Antti Erkinjuntti ja Turo Asplund.

Toisen erän loppuun KooKoo onnistui tekemään elintärkeän kavennusosuman 2–6:een alivoimalla, kun Kimi Koivisto ja Markus Jokinen pääsivät ylivoimahyökkäykseen.

Kolmannessa erässä Sportilta onnistui vielä Antti Kalapudas ja loppulukemat 2–7 oli niitatut.

– Meidän pitää oppia mitä voittava pelaaminen on. Ensin hieno 5–1-voitto lauantaina ja sen jälkeen omassa pelissä täysi romahdus, Ahokas päätti.

KooKoon kolmen ottelun viikko jatkuu perjantaina Mikkelissä Jukureita vastaan ja seuraavan kerran lauantaina kotiyleisön edessä Kuopion KalPaa vastaan.