RAPORTTI:

Sitkeästä taistelusta huolimatta pisteet jäi Kuopioon – "Paketti ja pää ei pysynyt loppuun asti"

06.03.2024

KooKoon runkosarjan päätösviikko alkoi murheellisesti, kun se hävisi KalPalle tiukassa vierasottelussa Kuopiossa lukemin 3–2 (0–2, 2–2, 1–0).

Kuopiossa pelattiin tiukka keskiviikkoillan kamppailu, kun tärkeistä pisteistä taistelivat KalPa ja KooKoo. Avauserässä KooKoo pystyi olemaan huomattavasti vahvempi, mutta KalPa taisteli ja paransi otteitaan kaksi seuraavaa erää, jonka turvin kaikki pisteet jäi tästä kamppailusta Kuopioon. Kannustuksesta ottelu ei jäänyt kiinni; Kuopioon oli jälleen saapunut sadoittain KooKoo-kannattajia, jotka pitivät koko pelin ajan enemmän meteliä hallissa kun kotijoukkueen kannattajat.

KooKoo tuli otteluun täynnä taistelutahtoa, ja se näkyi ensimmäisessä erässä, kun KooKoo oli erässä vahvempi ja vaarallisempi. Osoitus siitä nähtiin heti erän alussa, kun Ben Tardif oli rakentamassa jo ensimmäistä maalipaikkaa Radek Koblizekille. Kauaa ei mennyt, kun Linus Andersson oli jo läpiajossa, mutta Stefanos Lekkas KalPan maalilla selvitti tuon tilanteen. KooKoo pystyi erän aikana katkomaan hyvin KalPan vastahyökkäysyrityksiä, ja nostamaan täten omaa hyökkäystä takaisin parhaille maalipaikoille.

Ensimmäinen palkinto taistelutahdolle saatiin viiden minuutin pelin jälkeen, kun Veeti Väisänen avasi hienosti toisesta laidasta nousevalle Koblizekille, joka terävällä laukauksella siirsi kouvolalaiset johtoon. Myös ylivoimaa päästiin pelaamaan, kun Oliver Kapanen kamppasi Arttu Ilomäkeä laidan läheisyydessä, ja lenti ikävän näköisesti laitaan, mutta tästä Kapanen selvisi kahden minuutin jäähyllä ja Ilomäki pienellä hapella kohti seuraavaa vaihtoa. Ylivoimalla ei palkintoa saatu, KalPa oli vahva alivoimalla, meinasi päästä muutaman kerran alivoimalla maalintekoon ja kaksi tärkeää blokkia piti KalPan hyvin pelissä mukana.

KooKoon vahvat otteet kuitenkin jatkui erän mittaan. KalPalla oli vaihto kesken, mutta KooKoo ei nukahtanut, ja lähes kolmella nollaa vastaan tilanteesta Petter Emanuelsson odotti, odotti ja sitten siirsi kiekon ohi KalPan maalivahti Lekkaksen, ja näin KooKoo siirtyi kahden maalin karkumatkalle.

– Kaksijakoinen peli, hyvä startti meiltä ja saatiin kaksi tärkeää maalia, ja pelattiin hyvin siihen saakka, kunnes saatiin se ensimmäinen alivoima, jonka jälkeen peli rupesi sakkaamaan. Jouduttiin menemään vajaalla, (Olli) Korhonen tippui valitettavasti jo avauserässä, kertoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

KalPalla vaihtui isompi vaihde silmään

Avauserän lopussa KalPan ranskalaispuolustaja Hugo Gallet laukoi kiekon katsomoon, ja KooKoo pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta tulos jäi uupumaan. Kokonaisuudessaan KooKoo taisteli hyvin erän aikana ja sai hyviä hyökkäyspaikkoja rakennettua, mutta KalPa oli vahvistunut ensimmäisen erän jälkeen, eikä päästänyt KooKoota eikä Nick Malikia helpolla. Ensimmäisen takaiskun KooKoo koki alivoimalla, kun Ari Gröndahl syyllistyi kiinnipitämiseen. Alivoima oli KooKoolle hankalaa, ja KalPasta Liigan helmikuun pelaajaksi valittu Matyas Kantner käytti tilanteen hyväksi, ja laukoi komeasti KalPalle kavennuksen neljän minuutin pelin jälkeen.

KalPa sai enemmän otetta pelistä erän edetessä, ja KooKoon toinen otettu rangaistus myös auttoi asiaa, kun Gustaf Bouramman laukoi kiekon katsomoon. Maalia tuosta ei nähty, mutta KalPa pääsi pelillisesti eteenpäin tuon ylivoiman aikana. Ylivoiman päättymisestä ei kuitenkaan mennyt kauaa, kun puolustajan paikalta KalPan Hugo Gallet nousi kohti maalia, ja laukoi terävästi ohi Malikin, ja ottelu siirtyi kuin varkain tasatilanteeseen. KooKoolle tarjottiin illan toinen ylivoima erän toisella puoliskolla, mutta tulosta ei syntynyt, joten toinen erä päättyi lähes samoihin asetelmiin kun ensimmäinen; kaksi maalia nähtiin, tällä kertaa puolestaa kotijoukkueen tekeminä.

– Kismittää, kun pelataan tärkeistä pisteistä ja se tapa, miten häviät ottelun. Me oltiin alussa hyviä ja KalPa lopussa hyvä, ajatteli Salo.

Tunteita ja taistelua loppuun asti

KalPa jatkoi vahvoja otteitaan myös kolmannessa erässä, ja kolmannen erän ensimmäinen puolisko oli selkeästi kotijoukkueen. KalPa meinasi siirtyä jo alkuminuuteilla johtoon Tuomas Kiiskisen hienolla laukauksella, mutta veto painui hieman ohi maalin. KooKoo taisteli hyvin mukana, mutta hankaluuksilta ei vältytty, ja kuopiolaiset olivat löytäneet ne heikot kohdat, mihin iskeä.

KalPan kolmas maali oli lähellä noin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua, kun KooKoon maalin edessä oli paljon liikennettä, ja kiekko oli lähellä valua maaliin, mutta Nick Malik sai pelastettua kiekon juuri ennen, kun se olisi painunut maaliin. Tuon tilanteen jälkeen tapahtui isoin virhe, kun KooKoo syyllistyi jäähyilyyn, ja Teemu Engberg komennettiin rangaistusaitioon laitataklauksesta. KalPan ylivoima oli tuhoisaa, ja Matyas Kantnerin laukauksella ja illan toisella maalilla KalPa siirtyi ottelussa johtoon, kun ottelua oli pelattu 56.41.

KooKoo taisteli, ja käytti aikalisän puolitoista minuuttia ennen loppua. Sitten alkoi tapahtumaan. KooKoon vaihtoaition edustalla Radek Koblizek syyllistyi koukkaamiseen, ja samasta tilanteesta myös Linus Andersson ja Oliver Kapanen lähtivät istumaan väkivaltaisuusrangaistuksia. Pelissä tunteet kuumeni oikein huolella, ja Charle-Edouard D’Astous huitoi vielä KalPan pelaajaa laidassa, joten lopussa KooKoolla istui kolme pelaajaa rangaistusaitiossa. Enempää maaleja ei saatu, joten kotijoukkue KalPa joulukuun ottelun tapaan piti sarjapisteet Kuopiossa.

Kaksijakoisesta ottelusta KooKoon päävalmentaja Salo listasi myös joukkueen heikon kohdan tänään;

– Saimme meidän omaa pelaamista kuriin kolmannessa erässä. Paketti ja pää ei pysynyt loppuun asti, se pysyi siihen asti kunnes KalPa teki ensimmäisen maalin, ja sen jälkeen päät rupesi ajattelemaan jotain ihan muuta. Maaleista vastustaja saa aina virtaa ja KalPa oli hyvä siinä, ja siihen en ole tässä ottelussa tyytyväinen, päättää Salo.

KooKoon runkosarjan päätösviikko jatkuu hetki huomenna, kun joukkue matkaa kohti Oulua, jossa kouvolalaisia isännöi Kärpät. Ottelu Oulun Energia Areenalla starttaa kello 18.30. Runkosarja KooKoon osalta päättyy lauantaina kotiyleisön edessä, kun Sumulaakson Ladies’ Night-otteluun vieraaksi asettuu Lahden Pelicans.

Seuraavat kotiottelut:

La 9.3.2024 klo 17.00 KooKoo – Pelicans // Osta liput