Saunominen ja avantouinti tuottavat terveyshyötyjä myös ammattiurheilijoille – KooKoo palautuu Tykkimäen Saunalla

12.1.2023

Saunominen ja avantouinti tuottavat terveyshyötyjä myös ammattiurheilijoille – KooKoo palautuu Tykkimäen Saunalla

KooKoon joukkue ja henkilökunta palautuu, rentoutuu ja lataa akkuja Tykkimäen Saunalla. Osallistu somekilpailuun ja voita liput saunaan & matsiin!

Kouvolan Käyrälammelta löytyvä Tykkimäen sauna on kaikille avoin sauna, jossa uimaan pääsee ympäri vuoden – Tykkimäen Sauna tarjoaa talvella käyttäjilleen ison avannon ja kesäaikaan iso terassi palvelee.

Saunominen ja avantouinti ovat molemmat tutkitusti terveydelle hyödyllisiä. KooKoon Liiga-joukkueen pelaajat voikin löytää myös Tykkimäen Saunan löylyistä – tai avannosta hakemassa vauhtia vastustuskykyyn, aineenvaihduntaan ja unen laatuun. Tiesitkö, että talviuinti helpottaa myös lihasten ja nivelten tulehduksia ja parantaa stressinsietokykyä?

– Avannossa käyminen ja saunominen on hyvää palautumiselle ja varsinkin henkiselle puolelle. Siitä tulee hyvä olo ja mieli rauhoittuu, KooKoo-hyökkääjä Joose Antonen kommentoi suoraan saunan löylyistä.

Tykkimäen Saunan löylyhuone on kooltaan peräti 40 neliömetriä ja kiuas on jatkuvalämmitteinen. Isoon kiukaaseen mahtuu kiuaskiviä 2500 kiloa. Löylyt ovat kosteat ja riittoisat, jokaiselle sopivat.

Saunalta löytyy pukuhuonetilat suihkuineen sekä miehille että naisille – saunan suihkusta löytyy myös saavisuihku! Löylyissä uimapuku on pakollinen – saunaan käynti tapahtuu ympäri vuoden terassin kautta, joten sopivat jalkineet terassin ja märkätilojen liikkumiseen ovat suositeltavia.

Saunalautan löylyistä mahtuu nauttimaan samaan aikaan reilu 10 henkilöä ja sen kiuas on jatkuvalämmitteinen ja se lämpenee puilla.

Tykkimäen Saunan lämmitetyt käytävät ja portaiden kaiteet helpottavat myös ensikertalaisten uskallusta talviuintiin, minkä jälkeen pääsee lämmittelemään saunaan. Saunassa lihakset rentoutuvat ja palautuminen nopeutuu, lämpö parantaa ihon aineenvaihduntaa ja sauna auttaa uniongelmiin ja tuo myös henkistä hyvinvointia.

Tykkimäen Saunan palveluilla palautuu niin ammattiurheilija kuin tavan tallaajakin – nähdäänhän KooKoon pelaajien kanssa löylyissä!

Tykkimäen Sauna on kaikille avoin yleinen sauna

Avoinna joka päivä:
Maanantai–torstai klo 15.00–21.00
Perjantai-sunnuntai klo 12.00–21.00
Perjantaisin Aamusauna ja aamiainen klo 06.00–10.00

Myös kahvila- ja ryhmäpalveluita, sekä aktiviteetteja ympäri vuoden:
Kahvio / info@tykkimaensauna.fi
/ 0500321000
Ryhmät / saunatupa@tykkimaensauna.fi
/ 0500421000
Aktiviteetit / aktiviteetit@tykkimaensauna.fi /
0500321330

Osallistu somekilpailuun KooKoon somekanavissa ja
​​​​​​​voita sauna- ja matsiliput kahdelle!

Kuvat: Tykkimäen Sauna