RAPORTTI

Sarjapisteet jäivät perjantai-illan tiukassa kamppailussa Kouvolaan – "Tänään oli työmiesten ilta"

22.09.2023

KooKoon ja Sportin kauden ensimmäisessä keskinäisessä kamppailussa pisteet jäivät Kouvolan perjantai-iltaan lukemin 3–1 (1–0, 0–0, 2–1). KooKoon avainpelaajana oli ruotsalainen Axel Ottosson tehoilla 2+1.

Kotiotteluun lähdettäessä tiedossa oli se, että KooKoon on nostettava tasoaan edellisiin otteluihin nähden. Vastuunkantajia tähän otteluun tarvittiin, kun tiedettiin että KooKoo lähtee otteluun vajavaisella hyökkäysmateriaalilla, kun Emil MolinArttu Ilomäki ja Ville Leskinen ovat sivussa illan kamppailusta.

– Ei olla pystytty pelaamaan sillä tasolla millä pystyttäisiin, tiivisti KooKoon hyökkääjä Olli Korhonen ennen ottelua alkukauden neljästä ottelusta.

Ottelun alku lähti liikkeelle tasaisen rauhallisesti, ja KooKoon pelaaminen lähti aika vaillinaisesti liikkeelle verrattuna vierasjoukkueen hyökkäyspelaamiseen ja kiekolliseen pelaamiseen, paikkoja ei saatu luotua kovin tehokkaasti ja Sport oli koko ajan edellä. Kotijoukkueelle tarjottiin ensimmäisen erän puolivälissä ylivoimaa, jolloin KooKoon hyökkäyspeli näki heti piristymisen merkkejä ja kiekollista peliä saatiin hieman parannettua. Parantuneen ilmeen tuloksena ensimmäisen erän lopussa Juho Rautasen hyvä rannelaukaus läheltä siniviivaa löysi maalin edestä Axel Ottossonin, joka sai viimeistellä kauden toisella täysosumallaan perjantai-illan avausmaalin, pelin sekä ensimmäisen erän loppulukemat tilanteeseen 1–0 ajassa 19:28.

– Ensimmäinen erä oli tasaista ja meillä jäi siinä meidän ohjauspelaaminen heikoksi, päästettiin Sport tulemaan meidän alueelle antamaan painetta ja saamaan muutaman pyörityksen, mutta samaan aikaan puolustettiin kyllä todella hyvin, ettei päästettyä Sportia paikoille ensimmäisessä erässä. Tärkeä maali erän loppuun, joka antoi lisää uskoa meille kaikille ja se vapautti energiaa, kommentoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen pelissä nähtiin selkeää parannusta muihin alkukauden otteluihin, ja varsinkin erikoistilannepelaamisessa KooKoo oli vierasjoukkuetta vahvempi. Piristyneempi pelitapa näkyi toisen erän aikana kotijoukkueen aktiivisempana ja fyysisempänä hyökkäyspelinä sekä parempana kiekonhallintana. Erä eteni kuitenkin tasaisesti eteenpäin, eikä erikoisempia tilanteita nähty ja avauserään verrattuna toinen erä jäi maalipaikkojen takia hieman vaisummaksi. Kotijoukkueesta erityismaininnan saavat nuoret pelaajat Jesse Nurmi, Simo Heinonen, ja Veeti Väisänen, joista Nurmi haastoi toisen erän loppupuolella hyvin Sportin maalivahti Miroslav Svobodan, mutta tsekkiläisveskari veti pidemmän korren, ja samoissa 1–0-lukemissa siirryttiin kolmanteen erään.

– Toiseen erään tultiin todella aktiivisesti ja laitettiin kyllä kaikki likoon, ja lukematon määrä saatiin riistoja toisessa erässä tuotettua mutta niistä ei vielä päästy maalintekopaikoille itseämme laittamaan ja siinä on meillä selkeästi kehityskohdetta. Isoimpana asiana erästä oli se, kuinka se siemen lähti itämään jo viime HIFK-pelin jälkeen ja pelaajat vastasivat siihen huutoon kun taistelutahto ja kamppailupelaaminen olivat siellä mukana kaikin puolin, ajattelee Salo oman joukkueensa suorittamisesta.

Kolmanteen erään lähdettiin siis kotijoukkueen yhden maalin johdossa, ja oli selvää ettei tätä haluttu jättää viimeiseksi maaliksi Kouvolan perjantai-illassa. Päätöserän alkuun kotijoukkueelle tarjoutui mahdollisuus iskeä peli varmempaan johtoon ylivoimalla, mutta kumpaakaan ylivoimatilannetta erän aikana joukkue ei pystynyt käyttämään. Tunteetkin pääsivät kuumenemaan Linus Anderssonin ja vierasjoukkueen Kalle Miketinacin välillä, mutta kummatkin selvisivät tästä ilman rangaistuksia. KooKoo syyllistyi päätöserän viimeisellä puolikkaalla väärään vaihtoon, ja Sportin ylivoima käytti tämän tilaisuuden hyväkseen, kun Jens Lööke avasi vierasjoukkueen maalihanat ajassa 52:34 ja tasoitti ottelun 1–1 lukemiin. Loppuottelun teema selkeästi oli se, kuka pystyy kantamaan vastuun, ottamaan joukkueensa reppuselkään ja ratkaisemaan pelin omalle joukkueelle.

Kun vastuunkantajia huudeltiin, niin KooKoon Axel Ottosson nosti käden pystyyn ja siirsi johdon kotijoukkueelle lukemiin 2–1 illan toisella maalillaan. Maali syntyi lähes samalla kaavalla kun kotijoukkueen ensimmäinen; kaukainen rannelaukaus viivasta ja Ottosson on mailoineen kärkkymässä maalin edessä. Kauaa ei edellisestä maalista kulunut, kun kaksi minuuttia edellisestä maalista Sport hölmöilee vaihtojen ajoitusten kanssa, ja maalin edestä pääsee Teemu Engberg puttaamaan kauden avausmaalinsa Leevi Aaltosen hienosta syötöstä, ensin laukaus joka kimposi patjoista takaisin Aaltosen lapaan ja tarkka syöttö Engbergin lapaan ja peli tilanteeseen 3-1. Tämän jälkeen Sport käytti aikalisänsä, ja otti tsekkiläisveskari Svobodan maaliltaan pois. Linus Andersson yritti vielä iskeä keskiviivalta tyhjiin, mutta se osui tolppaan joten ottelu päättyy siis lukemiin 3–1, ja kaikki tärkeät sarjapisteet jäivät tänään Kouvolaan.

– Kolmannessa erässä peli meni hieman passiiviseksi kun Sport lisäsi omaa paineen antoaan voimakkaasti, mutta se mikä on hienointa, niin siellä pelaajilla ei yhtäkään päätä notkahtanut siinä kohtaa, vaikka tuloksen perässä ollaan oltu ja tekemisen taso ei ole ollut siellä missä me oltaisiin haluttu sen olevan, niin se henki mikä ollaan saatu rakennettua ja nostettua tällä viikolla niin se nosti päätään voimakkaasti, kertoo Salo ylpeänä oman joukkueensa suorittamisesta.

– Tänään oli teemana teko ja aika, ja tänään oli työmiesten ilta. Jokaiseen peliin meidän pitää saada joka äijästä kaikki irti. Meillä oli tosi hyvä henki joukkueessa ja halutaan huomenna jatkaa sitä työntekoa, niin sillä ollaan vahvoilla huomenna Jyväskylässä, ajattelee yhden syöttöpisteen illasta saanut Aaltonen.

Yleensä alkukaudella nähdään enemmän virheitä, ja sen osoitti ottelussa jopa kolme vihellettyä joukkuerangaistusta väärästä vaihdosta. Kummankin joukkueen valmennus luultavasti haluaa karsia nämä virheet nopeasti. KooKoolla pelit jatkuvat nopeasti, kun joukkue matkaa jo huomenna Jyväskylään JYPin vieraaksi taistelemaan tärkeistä sarjapisteistä. Ottelu LähiTapiola Areenalla starttaa huomenna kello 17.

 

Seuraavat kotiottelut:

Ke 27.9.2023 klo 18.30 KooKoo – Tappara // Osta liput

La 29.9.2023 klo 17.00 KooKoo – Lukko // Osta liput

Pe 6.10.2023 klo 18.30 KooKoo – HPK // Osta liput