RAPORTTI:

Sarjakärki oli Sumulaakson illassa parempi – "Meidän jänne ei kestänyt"

31.01.2024

Keskiviikkoillan kamppailu KooKoon ja Ilveksen välillä päättyi vierasjoukkueen 3–5-voittoon (1–1, 1–2, 1–2). Ilves oli ottelussa tehokkaampi, ja pystyi rakentamaan hienoilla syöttökuvioillaan parempia maalipaikkoja.

KooKoo taipui Sumulaakson keskiviikkoillassa sarjakärki Tampereen Ilvekselle. Viime viikkoina joukkuetta vaivannut flunssa-aalto ei ollut enää riesana, vaan KooKoon päävalmentaja Olli Salo sai tähän iltaan parhaan mahdollisen kokoonpanon. Toki poissaolijoita on edelleen, muun muassa Ville LeskinenToni Suuronen ja Seth Barton olivat muiden pidempien poissaolijoiden seurana tämän ottelun ajan.

Ottelun avauserän teema oli se, että kiekosta joutui taistelemaan tosissaan, helppoja syöttöjä ei tänään lapaan helposti eksy. Kuitenkin jo erän alkuvaiheessa päästiin maalien makuun kummankin joukkueen toimesta. Ilvekseen hiljattain siirtynyt Sami Nikun syöttö omalla puolustusalueella ei tavoita ketään, ja kiekkoon kerkesi ensimmäisenä Leevi Aaltonen, joka sai ajassa 2.42 tuulettaa illan ensimmäistä täysosumaa. Aaltosen maali oli kauden kolmas, ja erikoisinta siinä on se, että kaikki maalit hän on tehnyt ainoastaan tamperelaisjoukkueita vastaan.

Kauaa ei kuitenkaan aikaa kerennyt edellisestä maalista kulumaan. Niku kuittasi tekemänsä virheen, Eemeli Suomi nosti hyökkäyksen ja ohitti KooKoo-puolustaja Miska Kukkosen, ja Suomi löysi syötöllään vielä Jani Nymanin, joka sai tasoittaa ottelun maalin edustalta, kun vaan 40 sekuntia oli kulunut edellisestä maalista. Heti seuraavassa vaihdossa KooKoo oli lähellä laittaa joukkueen taas johtoon, mutta enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.

– Ei tuolla tavalla pisteitä tule, miten me tänään pelattiin. Ensimmäinen erä oli muuten hyvä, mutta me tiedettiin miten Ilves iskee vastaan. Meidän jänne ei kestänyt, Ilves puolusti ne hetket kun piti, ja he pelasivat kiekkoa tylysti. Siinä on se ero, miksi he ovat niin ylhäällä ja me ihan eri päässä, kommentoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo omiensa otteita ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Sarjakärjen vahvaa hyökkäysrakentelua

Ilves iski toisessa erässä maalin lähes samaan aikaan kun ensimmäisessä, eroa oli nyt vain yksi sekunti. Eemeli Suomi nosti jälleen hyökkäystä, syötti toiseen laitaan Matias Mäntykivelle joka löysi jälleen maalin eteen nousseen Jani Nymanin, ja illan toisellaan hän siirsi tamperelaiset 1–2-johtoon. Ilves jatkoi vahvoja otteita, ja viiden minuutin kohdalla kokoonpanoon jälleen noussut Emil Järventie väläytteli nopeuttaan ja rohkeaa pelaamista, mutta viimeistely jäi uupumaan. Järventie pääsi erän aikana myös toistamiseen samanlaiseen paikkaan.

Erän puolivälissä nähtiin jälleen tamperelaisten toimesta tarkkaa syöttötyöskentelyä. Yhdysvaltalaispuolustaja Adam Clendening haisteli syötöllään joukkuekaveria jälleen maalin edestä, ja sieltä löytyi Samu Bau, joka sai ohjattua syötön maaliin joten Ilves siirtyi tässä vaiheessa kahden maalin karkumatkalle. KooKoo joutui tekemään erän aikana kokonaisen päivätyön, että paikkoja hyökkäysalueelle saatiin rakennettua.

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne nähtiin viimeisen minuutin aikana, kun Joonas Lehtivuori käytti poikittaista mailaa Eemeli Suomeen laidan läheisyydessä, ja tästä tuomaristo rankaisi häntä kaksiminuuttisella. KooKoota tämä ei kuitenkaan haitannut; kun Ilveksen Joona Ikonen ei saanut kiekkoa haltuun niin paikalle saapui kapteeni Otto Paajanen, joka kavensi alivoimalla pelin tilanteeseen 2–3. Rangaistus jatkui vielä kolmannen erän alkuun asti, jossa Sami Niku väläytteli komeaa lyöntilaukaustaan, mutta ylivoimalla Ilves ei pystynyt lisäämään johtoa.

KooKoon päävalmentaja Salo peräänkuulutti jälleen joukkueen jännettä, ja sen heikkoutta:

– Jänne ei vaan kestänyt puolustaa tilanteita hyvin, ja miten ne vastahyökkäykset annettiin… Neljä peliä pelattu ja kolme ihan samanlaista peliä, voidaan kyllä katsoa nyt peiliin.

Mahdollisuus karkasi hallusta

Kolmatta erää saatiin viettää puoleen väliin asti tasaisissa tunnelmissa, peli oli ehkä edellisiin eriin verrattuna sekavampaa eikä kunnon maalipaikkoja saatu aikaiseksi. Kuitenkin, Ilves hallitsi kolmatta erää ja KooKoolle oli vaikeaa maalipaikkojen luominen jälleen. Yhdeksän minuutin pelin jälkeen syötöt osuu taas vierasjoukkueella kohdalleen; kulmaan noussut Arttu Pelli löysi maalin edestä Petr Kodytekin, joka sai jälleen lisätä tamperelaisten johtoa kahteen maaliin, parhaalta maalintekopaikalta. KooKoo joutui kolmannen erän aikana toisen kerran alivoimalle ottelun aikana Paajasen kampitusrangaistuksella, mutta KooKoo ja erityisesti Nick Malik selvittivät Ilveksen myllytyksen.

Erän viimeisellä kolmella minuutilla Malik otettiin maalilta sivuun, ja KooKoo yritti rakentaa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Ilves ja Jani Nyman käyttivät tilanteen hyödyksi, ja Nyman laukoi kiekon omalta alueelta maaliin, joten kolmen maalin johtoasema sekä kolmen maalin ilta oli tässä vaiheessa hallussa. Johtoasema kuitenkin hieman kariutui vielä viimeisellä minuutilla, kun Ilveksestä siirtynyt Joni Jurmo teki hyvän esityön, ja kiekon pyöriessä Jonas Gustafssonin maalilla kapteeni Paajanen pääsi iskemään kiekon sisään vielä kertaalleen, mutta enempää KooKoo ei pystynyt kirimään, vaan loppulukemiksi jäivät 3–5.

– Jotenkin se peli menee siihen kurinalaisuuteen ja siihen, miten tapetaan ne (vastustajan) hetket pelistä. Oli meillä paikkoja ensimmäisessä ja toisessakin erässä, mutta kun et itse tee ja vastustajan maalit tuli radikaaleihin paikkoihin, niin se on aika lailla se tarina siinä. Matka jatkuu huomenna, päätti Salo kommenttinsa.

KooKoon viikko jatkuu kahdella ottelulla; huomenna joukkue matkaa Lahteen Pelicansin vieraaksi, ja lauantaina Sumulaaksoon vieraaksi saapuu Mikkelin Jukurit. Lauantain ottelu on samalla juhlaottelu, kun KooKoon kevään 2014 Mestis-mestaruudesta tulee kuluneeksi 10 vuotta! Hallilla tavattavissa muun muassa vuoden 2014 mestarijoukkueen pelaajia, ja otteluun tekee myös paluun yhden ottelun ajaksi legendaarinen Go Go Girls-tanssiryhmä. Lisätietoa ottelusta ja oheistapahtumista tarkemmin täältä!

 

Seuraavat kotiottelut:

La 3.2.2024 klo 17:00 KooKoo – Jukurit // Osta liput

Pe 9.2.2024 klo 18:30 KooKoo – Sport // Osta liput

To 15.2.2024 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput