Sarjakärki Lukko vieraaksi Lumonille

7.2.2023

Sarjakärki Lukko vieraaksi Lumonille

Playoffs-viivan tuntumassa majailevan kouvolalaismiehistön kahden matsin viikko starttaa keskiviikkona, kun sarjakärki Rauman Lukko saapuu Sumulaaksoon.

KooKoo saa vastaansa keskiviikkoiltana Lumon Areenalla Liigaa johtavan Rauman Lukon. Mustaoranssit ovat aloittaneet kuluvan kuukauden kahdella tärkeällä voitolla, kun TPS kaatui Turussa voittomaalilaukauskilpailun jälkeen ja lauantaina oranssimustat kampesivat Kärpät nurin tyylikkäästi 4–2-lukemin.

KooKoo on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä keräten näistä matseista yhteensä yhdeksän pistettä. Myös edellisissä otteluissa mustaoransseja vaivannut maalinteon tehokkuus loisti poissaolollaan lauantain ottelussa Kärppiä vastaan ja hanat saatiin auki jo ottelun ensimmäisessä vaihdossa. Tämän lisäksi maalilla loistanut Oskari Setänen oli taas itse varmuus, torjuen 21 laukausta.

Huipputasaisessa sarjataulukossa mustaoranssien helmikuun voittojen myötä KooKoo on edelleen tiukasti mukana taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista, ja runkosarjan viimeisen neljänneksen pyörähdettyä käyntiin jokaisen sarjapisteen merkitys korostuu. Sarjataulukossa KooKoo on edelleen sijalla 12 ja matkaa kymmenennettä sijaa pitävään HPK:hon on viisi pistettä, mutta hämeenlinnalaispumpulla on edelleen kaksi matsia enemmän vyöllään.

Keskiviikkona kohdattava Lukko saapuu Kouvolaan suoraan Tampereelta, jossa se kohtasi maanantaina Liigan kärkikamppailussa sarjakakkosena majailevan Tapparan. Raumalaisten 2–5-voittoon päättyneen ottelun myötä Lukko venytti sarjajohtoaan peräti 11 pisteeseen. Sarjan piikkipaikkaa läpi kauden hallinnut Lukko on kerännyt tällä kaudella 49 matsista peräti 95 pistettä.

Raumalaiset saapuvat Lumon Areenalle parhaan pistemiehensä kanukkipakki Thomas Grégoiren johdolla, joka on naputellut 46 matsiin puolustajalle varsin miehekkäät tehot 10+26=36. Grégoire löytyy koko Liigan pistepörssistä sijalta kymmenen ja puolustajien pörssissä kanadalainen on toisena. Nimivahvassa nipussa löytyy myös muita Liigan pistepörssin kärkinimiä, muun muassa KooKoostakin tuttu hyökkääjä Anrei Hakulinen ja läpimurtokautta pelaava Julius Mattila.

Kauden aiemmat ottelut ovat kääntyneet raumalaisnipun hyväksi, KooKoon jäädessä kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa kokonaan maaleitta. Edellinen kohtaaminen Raumalla päättyi myöski Lukon voittoon lopulta 5–3-lukemin.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella puuttuvat hyökkääjät Toni Suuronen (3 kuukautta), Joose Antonen (2-3 viikkoa), Emil Molin (day-to-day) ja Terry And (Laina K-Vantaa) sekä puolustaja Saku Vesterinen (toistaiseksi).

Otteluennakossa KooKoon päävalmentaja Olli Salo.

TULEVAT KOTIOttelut:​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Ke 8.2.2023 klo 18.30 KooKoo-Lukko, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!

Pe 10.2.2023 klo 18.30 KooKoo-Tappara, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!