Sarjakärki Kärpät kaatui Lumon Areenalla

24.2.2019

24.02.2019 10:35

Sarjakärki Kärpät kaatui Lumon Areenalla

KooKoo kaatoi ylivoimaisen sarjakärjen Oulun Kärpät lauantain perhepelissä. ​​​​​​​

KooKoo katkaisi seitsemäksi otteluksi venyneen tappioputken tyylillä, kun ylivoimainen sarjakärki Oulun Kärpät saapui vieraaksi Kouvolaan. Mustaoranssit kaatoivat oululaiset komeasti lukemin 3–1 (3–0, 0–1, 0–0).

– Pelissä oli taistelua, blokkauksia ja juuri sitä mitä voittaminen vaatii ja etenkin Kärppiä vastaan. Vaikka Toni Kähkönen tippui alkulämmöissä, niin porukka vaan tiivistyi siitä entisestään. Olen erittäin ylpeä tuosta joukkueesta. Laitoimme kaiken likoon tänään, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen hehkutti.

KooKoo sai otteluun lentävän lähdön, kun kiekko upposi kärppäverkkoon jo reilu minuutin pelaamisen jälkeen. Puolustaja Kalle Valtola laukoi viivasta ja kiekko upposi ohi hölmistyneen Veini Vehviläisen.

Lento jatkui vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun hyökkääjäksi nostettu Ed Wittchow täräytti komealla rannelaukauksella kiekon etuyläkulmaan kauden seitsemännellä maalillaan. Wittchow syötti Valtolan avausmaalin ja Valtola puolestaan Edin osuman.

Tämän jälkeen molemmat joukkueet alkoivat jäähyillä, mutta vain KooKoo onnistui ylivoimalla. Jari Sailio istui boksissa, kun Juha-Pekka Haataja vei lämärillä KooKoon jo kolmen maalin johtoon.

– Wittchow räppäsi heti alkuun 1+1 ja oli juuri sellainen pohjoisamerikkalainen suoraviivainen laitahyökkääjä, jota halusimmekin. Todella hienon maalinkin teki. Kiekko haltuun, yläpesään ja kädet kattoon.

Toisessa erässä ei nähty kuin yksi maali, kun Kärppien supervahvistus Jussi Jokinen toi Kärpät kahden maalin päähän erän puolivälin krouvin jälkeen. Kiekko kimposi KooKoon kannalta epäonnisesti sisään heittäytyneen Alexander Bonsaksenin kautta.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, mutta rangaistuksia senkin edestä, kun Kärpät istui peräti neljä kaksiminuuttista ja KooKookin kertaalleen.

Kärpät pelasi viimeiset kaksi minuuttia ilman maalivahtia, mutta huippupelin pelannut Oskari Salminen KooKoo-maalilla nollasi Kärpät ja voitto jäi Kouvolaan. Salminen torjui ottelussa peräti 31 kertaa.

– Kyllä helpotti koko joukkuetta ja sanoin pelin jälkeen joukkueelle, että tämä oli koko joukkueen voitto. Tietysti nostin nuoria pelaajia framille, kuten Oskari Salmisen, joka on ollut viimeiset neljä peliä meidän ylivoimaisesti paras pelaaja.

– Tämä voitto kaivettiin kahvikupin ääreltä. Menimme koko joukkueen kesken Manskille aamukahveille ja sieltähän se löytyi.

Oulun Kärppiä vastaan katkesi siis seitsemän ottelun tappioputki. Kärpät johtaa Liigaa peräti 23 pisteellä seuraavaan ja on käytännössä varmistanut runkosarjan voiton. Kärpät on ollut tämän kauden Liigassa ylivoimainen ykkönen.

– Samaa puuroahan ne syövät ja marginaalit tässä sarjassa ovat pienet. Kaikki on mahdollista, eikä se tarvitse mitään ihmeellistä. Kroppa likoon ja ollaan kiekkojen tiellä, taklataan ja taistellaan. Sitä se vaatii.