Salmisen nollapelillä kolme pistettä

Salmisen nollapelillä kolme pistettä

19.11.2020

19.11.2020 22:43

Salmisen nollapelillä kolme pistettäKooKoo haki puhtaat kolme pistettä torstaina Vaasasta. Kuva: Samppa Toivonen

Neljä maalia, nollapeli – oli hienoa olla Pohjanmaalla!

KooKoon vieraskiertueen toinen ottelu torstaina täysin uudistetulla Vaasan Sähkö Areenalla päättyi vieraiden upeisiin 0–4-voittojuhliin. Illan onnistujia löytyi monesta suunnasta – ensimmäisenä mainittakoon Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin oranssimustien maalilla torjunut Oskari Salminen.

– Eilen raskas tappio Ilvekselle ja yötä myöten tultiin tänne, joten joukkueelle kiitos siitä, miten tänään taisteltiin – olen erittäin tyytyväinen, KooKoon pääluotsi Jussi Ahokas kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelun alku oli hieman haastava: kiekko poltteli joukkueiden lavoissa, kunnes hetken helpotuksen ensimmäisen erän lopulla tarjosi upean riiston jälkeen yksilösuorituksessaan onnistunut Toni Suuronen. Maali oli Suuroselle kauden ensimmäinen.

– Sport tuli ensimmäisessä erässä todella kovaa ja tiukka taistelupeli oli. Meidän puolustuspeli oli tänään ehjää, Ahokas jatkaa.

Toisessa erässä KooKoo lisäsi painetta kaasujalkaan ja hurautti isäntäjoukkueen ohi. 0–2-ylivoimaosuma merkittiin Ahti Oksasen viivavedon maalin edestä ohjanneelle Samuli Ratiselle. Vain 39 sekuntia myöhemmin Teemu Engberg vei Sportin puolustuksen kirjaimellisesti kahville lisäten valkopaitojen johdon jo kolmeen maaliin. Maali oli myös Engbergille kauden ensimmäinen!

– Salmisen Osku (Oskari) oli maalilla viimeinen lukko tänään. Ensimmäinen nollapeli nuorelle pojalle ja tänään oli työmiesten ilta, kun maalinteossa onnistuivat myös Suuronen ja Engberg.

KooKoon 0–3-johdon jälkeen Risto Dufva otti omilleen aikalisän ja vaihtoi Sportin tolppien väliin Rasmus Reijolan tilalle Niko Hovisen. Tämäkään herättely ei isäntiä auttanut, sillä erän puolivälin jälkeen Joni Tuulola enää kaunisteli lukemiksi 0–4.

– Meidän hyökkäysalueen hyökkäyspeli toimi, päästiin hyvin liikkeelle. Hyökkäyksessä saatiin pakkien paikanvaihtoja ja sitä kautta tilaa sekä hyviä laukauksia maalille. Kun saatiin laadukkaita laukauksia ja maski toimi maalilla, tänään ei mennyt ylihyökkäämiseksi ja pystyttiin pelaamaan fiksusti myös puolustussuuntaan.

Kolmas erä oli vain ottelun pelaamista, vaikka kotkapaidat saikin muutaman mahdollisuuden lukemien kaventamiseksi. Lähimmäksi maalia pääsi Sportin Stuart Percy toisen erän lopulla laukoessaan pelivälineen tolppaan. Vaasan Sähkö Areenan tolpat saivatkin kiitoksen avusta KooKoo-vahti Salmiselta heti tilanteen jälkeen.

– Lopuksi täytyy antaa kehut siitä, että uusittu halli luo huippupuitteet Liigaan. Ensimmäistä kertaa päästiin nyt pelaamaan täällä ja on hienoa pelata Vaasan Sähkö Areenalla vastaisuudessakin, Ahokas lähettää kehut isäntäjoukkueelle hallin onnistuneista muutoksista.

KooKoon kausi jatkuu jo heti lauantaina kotiyleisön edessä, kun Lahden Pelicans saapuu Lumon Areenalle KooKoon vieraaksi. Nyt jos koskaan on aika tukea yhtä joukkuetta ja saapua hallille – liput otteluun saat ostettua TÄSTÄ! Ottelu alkaa klo 17.00.


MAALIT:

1.

0–1 Toni Suuronen

2.

0–2 YV Samuli Ratinen
(Ahti Oksanen, Erik Karlsson)

0–3 Teemu Engberg
(Juho Rautanen, Joonas Oden)

0–4 Joni Tuulola
(Samuli Ratinen)

3.

Ei maaleja.

TORJUNNAT:

Sport
Rasmus Reijola 8+0+0=8
Niko Hovinen 0+8+12=20

KooKoo
Oskari Salminen 7+5+5=17

KOVIN LAUKAUS:

Sport
Ari Gröndahl 135,2 km/h

KooKoo
Ahti Oksanen 157,5 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Sport
Simon Suoranta 35,3 km/h

KooKoo
Kasperi Ojantakanen
​​​​​​​34,4 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Sport
Marcin Kolusz 5367 m

KooKoo
Joni Tuulola 4808 m


Seuraava kotiottelu: