Runkosarja huipentuu viikonloppuna – Panoksena playoffs-paikka

9.3.2023

Runkosarja huipentuu viikonloppuna – Panoksena playoffs-paikka

Äärettömän tasaisen runkosarjan huipentava viikonloppu alkaa KooKoon osalta perjantaina, kun kauden viimeisessä kotiottelussa vastaan luistelee SaiPa. Runkosarja paketoidaan oranssimustien osalta lauantaina Turussa TPS:n vieraana.

Liigan runkosarja huipentuu viikonloppuna, kun KooKoo taistelee viimeisestä playoffs-paikasta HPK:ta ja Jukureita vastaan. Kaikilla kolmella pudotuspelikamppailussa vielä mukana olevilla joukkueilla on yhtä monta ottelua pelattuna, joten kahdella kolmen pisteen voitolla oranssimustat ovat varmasti jatkossa. Kerholla on kaksi kolmen pisteen voittoa vähemmän, joka tasapisteissä ratkaisisi paikan kouvolalaisten eduksi. Jukurit ovat kaksi pistettä KooKoota ja HPK:ta perässä, joten mikkeliläisten osalta tilanne on tiukin.

Jos KooKoo voittaa vain toisen viikonlopun peleistään ja HPK sekä Jukurit voittavat molemmat omistaan, jäävät oranssimustat sijalle 12. Jos KooKoo sekä HPK voittavat vain yhden ottelun ja Jukurit voittaa molemmat omat ottelunsa varsinaisella peliajalla, naaraa mikkeliläisryhmä paikan kymmenen parhaan joukossa. On kuitenkin huomioitava, jos KooKoo tai HPK saa toisesta ottelusta täyden kolmen pisteen voiton ja yhdenkään pisteen toisesta ja Jukurit voittaa kaikki omat ottelunsa, on kaikilla joukkueilla tässä tapauksessa 83 pistettä. Pisteiden ollessa tasan Jukurit etenisi kymmenen parhaan joukkoon kolmen pisteen voittojen turvin.

Playoffs -paikka ratkaistaan ennen kaikkea sarjapisteillä, mutta jos kaksi tai kolme joukkuetta ovat 60 ottelun jälkeen tasapisteissä jatkaja haetaan seuraavien tilastojen kautta seuraavassa järjestyksessä: 3 pisteen voitot, maaliero, tehdyt maalit ja viimeisenä keskinäiset ottelut. Skenaarioita on monia ja kaikkein varmin tapa KooKoolle varmistaa paikkansa auringossa, onkin voittaa molemmat ottelut varsinaisella peliajalla.

Viimeinen Kaakon Derby kotona

Kauden viimeinen Kaakon Derby pelataan Lumon Areenalla runkosarjan viimeisessä kotipelissä perjantaina. Kauden aiemmat viisi kohtaamista ovat kääntyneet kouvolalaisten juhliin, mutta kolmesti ratkaisua on jouduttu hakemaan varsinaisen peliajan jälkeen. Viimeisin derby pelattiin tammikuun lopulla Kouvolassa, tällöin KooKoo oli parempi tiukan matsin jälkeen numeroin 2–1 (VL).

SaiPan kausi on ollut sanalla sanoen haastava mutta, edellisissä otteluissaan ilman paineita pelannut lappeenrantalaisnippu on onnistunut kuitenkin raapimaan pisteitä ja kiusaamaan pudotuspelejä ajatellen pisteitä kaipaavia joukkueita. Tämän osoittaa niin voitto Sportista lukemin 3–1 kuin voittolaukauksille edennyt ottelu Lappeenrannassa HIFK:ta vastaan 4–5 (VL).

SaiPan ykköstykkinä viilettää yhä Ville Meskanen, joka on iskenyt 58 peliin 21 häkkiä. Yhteensä Meskanen on naputellut tehoja 21+12=33, ja ne oikeuttavat Liigan pistepörssissä sijaan 35. Tulitukea antaa juuri jatkosopimuksen SaiPan kanssa allekirjoittanut kanukkihyökkääjä Antoine Morand 4+21=25.

Huomioithan, että ottelu on KooKoon runkosarjan viimeinen kotiottelu, joten muistathan hyödyntää avoimet ottelulippusi!

Runkosarja pakettiin Turussa

KooKoo paketoi kautensa runkosarjan osalta lauantaina Turun Gatorade Centerillä, jossa vastaan asettuu paikkansa playoffsien ensimmäiselle kierrokselle varmistanut TPS. KooKoon ja Tepsi ovat tällä kaudella iskeneet yhteen kolmesti, joista voitot on kirjattu turkulaisille 2–1. Edellinen kohtaaminen päättyi kuitenkin oranssimustien niukkaan voittoon voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 1–2.

Jussi Ahokkaan luotsaama turkulaisnippu on onnistunut voittamaan edellisestä viidestä ottelustaan kaksi, josta toisen vasta voittomaalilaukauskilpailun jälkeen. 100-vuotisjuhlakautta pelaava TPS taistelee vielä tiukasti kotiedusta playoffsien ensimmäiselle kierrokselle, jossa vastaan asettuu varmuudella Porin Ässät. Ennen KooKoo-ottelua TPS:llä on vielä perjantaina ottelu Helsingissä, jossa HIFK isännöi turkulaisia.

Lauantain isäntien parhaana pistemiehenä häärii 57 peliin tehot 11+18=29 iskenyt Arttu Ilomäki. Toiseksi parhaana pistemiehenä turkulaisten nipussa nähdään kokenut Lauri Korpikoski pistein 11+13=24.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella puuttuvat hyökkääjät Toni Suuronen (2 kuukautta), Emil Molin (3-4 viikkoa ) ja Terry And (Laina K-Vantaa) sekä puolustaja Saku Vesterinen (toistaiseksi).

Otteluennakossa runkosarjan huipentavaa viikonloppua ennakoimassa puolustaja Juho Rautanen.

TULEVAT Ottelut:​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Pe 10.3. 2023 klo 18.30 KooKoo–SaiPa, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!
La 11.3.2023 klo 17.00 TPS–KooKoo, Gatorade Center, Turku, OSTA LIPUT TÄSTÄ!