Rajaniemi pysäytti KooKoon

29.12.2018

30.12.2018 01:39

Rajaniemi pysäytti KooKoonKooKoo kompuroi Jukurien edessä.

KooKoon vuosi 2018 päättyi kotiyleisön edessä karvaaseen tappioon.

KooKoon raskas joulukuu ei hellittänyt kuukauden ja vuoden viimeisessä ottelussa, kun Jukurit saapui vieraaksi Kouvolaan. KooKoo hakkasi päätä Sami Rajaniemi-nimiseen seinään ja Jukurit haki voiton lukemin 1–4 (0–2, 1–1, 0–1).

– Teimme ihan älyttömän määrän töitä, mutta kurinalaisuus sekä viisikkotason pelaaminen ratkaisi voiton Jukureille, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola harmitteli.

Ottelu alkoi KooKoon osalta pirteästi ja mustaoranssit hallitsivat kenttätapahtumia. KooKoo oli alkuminuuteilla jo lähellä avausmaalia, kun Sami Mutasen rystylaukaus kilahti ylärimaan.

KooKoo loi jatkuvasti hyviä maalipaikkoja, eikä Jukurit päässyt hädin tuskin edes hyökkäysalueelle. Seuraava tolppa kilahti Toni Kähkösen laukauksesta, kun kapteenin tarkka rannelaukaus pongahti sisätolppaan.

Kliseinen sananlasku piti jälleen paikkansa – jos et käytä omia paikkojasi, niin kaveri osuu. Niinpä ottelun avausmaalin iski Jukurit. Jukuripuolustaja Aleksi Salonen pääsi kävelemään vapaasti maalin eteen ja laukoi kiekon yläkulmaan.

Jukurit iski vielä toistamiseen erän loppupuolella, kun keltapaidat käänsivät KooKoon hyvästä suorasta hyökkäyksestä ylivoimaisen vastahyökkäyksen ja Julius Vähätalo nosti maalin kulmalta mikkeliläiset kahden maalin johtoon.

– Virheet tänään olivat selkeää ylipelaamista, samanlaisia kuin Turussakin. Esimerkiksi Jukurien toinen maali, niin suora hyökkäys ja meiltä valuu kaikki tilanteesta yli ja siitä ylivoimahyökkäys vastaan, Tuokkola pyöritteli.

– Tulos ohjaa tällä hetkellä pelaamista. Meillä on kauhea halu voittaa ja se näkyy määrätyissä tilanteissa ylipelaamisena.

Toisessa erässä KooKoo sai heti erän alkuun ylivoiman ja heti helähti myös Rajaniemen takana.

Kim Strömberg ja Kasperi Ojantakanen pelasivat kiekon viivaan, josta Arttu Pelli laukoi tarkan rannekudin kauden viidennellä maalillaan yläkulmaan.

KooKoo sai kavennusosumasta lisää virtaa ja loi jatkuvasti maalipaikkoja, mutta Rajaniemi torjui vakuuttavasti jukurimaalilla.

Jukurit pääsi kuin varkain lisäämään johtoaan erän jälkimmäisellä kympillä, kun Janne Tavi jäi vapaaksi maalin eteen ja hyökkääjä laukoi Heikki Huttusen syötöstä mikkeliläiset jälleen kahden maalin karkumatkalle.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä olimme pelin päällä ja meillä oli maalipaikat, mutta millaiset maalit annoimme vastustajalle, niin ei tuo peli kestä sellaisia. Sama kävi eilen Turussa ja sama kävi tänään.

Päätöserässä KooKoo haki vimmatusti kavennusosumaa, mutta Rajaniemi torjui kaikki, ajoittain varmalta maaliltakin näyttäneet, yritykset.

Viimeinen niitti KooKoon arkkuun tuli 22 sekuntia ennen päätössummeria, kun Turo Asplund heitti omalta alueelta kiekon tyhjään KooKoo-rysään.

– Olemme nyt kotona kuusi erää lyöneet päätä seinään Jukureita vastaan ja olemme tehneet kaksi maalia, joten kaikki kunnia heille. He puolustavat todella hyvin keskustaa.

– Joukkue tekee jäällä aivan julmetun työmäärän. Se on iso arvo ja siitä meidän on pidettävä kiinni. Nyt meidän on vain löydettävä kurinalaisuus pelaamiseen.

KooKoon joulukuu oli erittäin vaikea, sillä joukkue otti kymmenestä ottelusta vain kaksi voittoa.

– Erittäin raskas kuukausi on takana, millaista riipimistä ja raapimista on ollut ja paljon olemme reissanneet. Paljon on myös ollut pelaajia pois, mutta nyt meillä on joukkue kasassa ja seuraava tehtävä on saada peli kasaan. Tätä pitää pelata viisikkona, niin silloin se peli käy.