Puolustus edelleen rautaa – vierasvoitto Raumalta

24.10.2019

24.10.2019 03:48

Puolustus edelleen rautaa – vierasvoitto Raumalta

KooKoo ei antanut kotijoukkue Rauman Lukolle mahdollisuuksia voittoon, vaan ryösti kolme pistettä vakuuttavalla pelillä. ​​​​​​​

KooKoo palasi voittojen tielle Kärpät-tappion jälkeen, eikä tälläkään kertaa päästänyt ottelussa kuin yhden maalin. Kolmen itse tehdyn maalin turvin oranssipaidat hakivat Raumalta 1–3 (0–1, 1–2, 0–0) -vierasvoiton ja nousivat sarjassa viidenneksi.

– Olimme valppaita, olimme energisiä ja sitä kautta saimme riistoja sekä maalipaikkoja. Joukkueelta erittäin onnistunut takaisintulo, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas iloitsi

– Pelasimme jo Kärppiä vastaan todella hyvin, mutta se ei silloin tuonut toivottua tulosta maalien muodossa. Olen erittäin tyytyväinen pelaajien panokseen.

Varsinkin ensimmäisessä erässä KooKoo oli täysin omaa luokkaansa. Lukko ei saanut Henrik Haukelandia kohti kuin yhden laukauksen, kun oranssipaidat puolestaan tykittivät peräti 13 kutia kohti Lukko-veskari Lassi Lehtistä.

Ottelun maalihanat aukesivat erän loppupuolella KooKoon pelatessa ylivoimalla. Juha-Pekka Haataja siirsi kiekon Anrei Hakuliselle, joka kiepautti maalinedessä laatan Lukko-maalin kattoon.

Lukko kuitenkin kuittasi avausmaalin heti toisen erän alkuun, kun Jonne Tammela punnersi vahvasti ohi Martin Bergerin ja ujutti kiekon myös ohi Haukelandin.

Toisessa erässä kotijoukkue sortui jäähyihin, eikä KooKoo jättänyt paikkoja käyttämättä. KooKoon takaisin johtoon vei kultakypärä Kim Strömberg, joka ohjasi Matthew Caiton laukoman rannelaukauksen maaliin. Osuma oli Strömbergille jo kauden kuudes.

Hetkeä myöhemmin Tarmo Reunanen taklasi Peetro Seppälää päähän ja sai tästä hyvästä 2+10-minuuttisen rangaistuksen. Ylivoimalla vierailijat eivät maalinteossa onnistuneet, mutta heti sen perään Kimi Koivisto löi reboundkiekon yläkulmaan.

– Ensimmäiset kaksi erää pelasimme erittäin hyvää kiekkoa. Pystyimme karvaamaan ja olemaan jalalla todella aktiivisia. Sitä kautta saimme pidettyä Lukon hyökkäyspeliä poissa ja toisaalta saimme itse hyviä hyökkäysalueen hyökkäyspelejä.

Lukko haki kolmannessa erässä ahnaasti kavennusosumia, mutta KooKoo-puolustus piti pintansa. Vierasjoukkue myös taistelemaan kolmesti alivoimalla, mutta ajoittain jopa dominoi peliä myös neljällä pelaajalla.

Haukeland viimeisenä lukkonaan KooKoo ei antanut Lukolle kavennusosumaa, joten näin ollen vierasvoitto lähti Kouvolaan lukemin 1–3.

– Kolmannessa erässä Lukko painoi kovaa päälle ja haki kavennusta. Siinä pystyimme kuitenkin puolustamaan todella hyvin.

– Olen erittäin tyytyväinen meidän alivoimapelaamiseemme, miten uhrautuvaista ja taistelevaa se oli. Ja ylipäätään joukkueen ilme ja tekeminen oli sellaista, että voimme voittaa näitä otteluita.