ENNAKKO:

Pudotuspelimahdollisuudet ratkeaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussa lauantaina

08.03.2024

KooKoon runkosarjan viimeinen ja mahdollisten pudotuspelien kannalta tärkeä ottelu pelataan kotiyleisön edessä lauantaina, kun vastaan saapuu Lahden Pelicans. Tätä ottelua et halua missata!

Liigan runkosarja lähenee loppuaan, ja KooKoon osalta se päättyy jo lauantaina kotiyleisön edessä. KooKoolla on ennen tätä ottelua alla harmittava vieraskiertue, kun se hävisi sekä KalPalle (3–2) että Kärpille (6–2) vieraskentällä. Nämä kyseiset ottelut olivat KooKoon pudotuspelihaaveiden kannalta ne tärkeimmät, koska lauantai-iltana KooKoo on runkosarjassa tipahtanut sijalle 11. Pelicans löytyy sarjataulukosta sijalta 3., tasapisteissä Oulun Kärppien kanssa.

KooKoo ja Pelicans ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella viisi kertaa. Näistä otteluista voitot ovat jakaantuneet KooKoolle 3–2. Huomionarvoista on se, että KooKoo on hävinnyt Pelicansille kahdesti putkeen, kun ottelu on pelattu Lahdessa. Toisaalta, KooKoo on onnistunut kahdesta aiemmasta kotiottelusta tällä kaudella Pelicansia vastaan voittamaan kummatkin, joten kotiyleisön tuki tulee olemaan avainasemassa.

KooKoolla on alla kahden ottelun tappioputki, ja Pelicansilla kahden ottelun voittoputki, heidän voitettuaan JYP perjantaina lukemin 3–0. Pelicans varmasti haluaa taistella vielä viimeiseen otteluun asti, koska heillä on vielä hyvä mahdollisuus varmistaa runkosarjassa sija 3.

Pudotuspelipaikka ei ole enää täysin omissa käsissä

Vaikka KooKoo voittaisi lauantaina, niin se ei tarkoita automaattisesti pudotuspeleihin pääsyä. Viikon vieraskiertuen jälkeen KooKoo on sijalla 11. (sarjapisteitä 79), kun puolestaan edellä on Vaasan Sport yhden sarjapisteen erolla, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Takana KooKoon niskaan hengittää myös Porin Ässät, jotka ovat niin ikään pelanneet yhden ottelun vähemmän, ja samalla heillä on yksi sarjapiste vähemmän. Asetelmat on siis hyvin kiinnostavat otteluun lähdettäessä. Kun KooKoo taistelee pudotuspelipaikasta, niin ainoa asia mitä he pystyvät tässä vaiheessa enää tekemään, on voittaa lauantain ottelu. Sportin ja Ässien loput ottelut merkkaavat siis todella paljon, ja joukkueessa varmasti seurataan niitä mielenkiinnolla, varsinkin jos KooKoo voittaa kyseisen ottelun.

KooKoon pelaaminen on alkukaudesta parantunut sekä pelaajien että valmennuksen mielestä. Harmittavista tappioista huolimatta joukkue haluaa nollata kyseisen reissun, ja tahtotila joukkueessa on ainakin selkeä, kuten KooKoon päävalmentaja Olli Salo kertoi torstain ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa:

– Meillä on runkosarjassa vielä yksi peli jäljellä ja lyömme siinä kaikkemme likoon. Sen jälkeen katsotaan missä mennään.

Maalintekoon tarvitaan lisäbuustia

Joukkueen keskinäisissä kohtaamisissa on huomattavaa eroa joukkueiden maalinteon suhteen. Alkukauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa KooKoo oli vahva maalinteossa, ja yleisestikin alkukauden aikana, mutta maalinteko on hieman hiipunut viime aikoina. Kolmessa viime ottelussa KooKoo on saanut tehtyä ainoastaan viisi maalia, samainen lukema Pelicansilta on seitsemän.

Joukkueet ovat tehneet tilastollisesti kuitenkin lähes saman verran maaleja kauden aikana. KooKoolla maaleja on tehtynä 172, Pelicansilla maaleja on tehtynä 168.

Sarjataulukossa KooKoo on siis parempi tekemään maaleja, mutta sarjapisteitä on paljon vähemmän. Maalinteko siis onnistuu, mutta siihen tarvitaan lisäbuustia, varsinkin kärkipelaajien toimesta. Tahtotila ja asenne pitää säilyä kovana alusta loppuun, ettei pelin taso huonone.

KooKoon ykköskentällinen Ben Tardif – Arttu Ilomäki – Radek Koblizek tulevat olemaan jälleen avainasemassa, mikäli voittoa halutaan ottelusta saada. Myös Linus Andersson, Petter Emanuelsson ja erityismainintana myös Veeti Väisänen ovat nostaneet tasoa. Ratkaisua ja pelinrakennuskykyä siis joukkueesta löytyy, ja heistä pitää saada nyt kaikki irti. Ottelua voisi luonnehtia esimerkiksi jääkiekkoromantikkojen rakastamaksi ”game 7”-otteluksi.

Lauantain ottelu on samalla Ladies’ Night-ottelu

Kauden viimeinen runkosarjan kotiottelu on samalla Ladies’ Night-ottelu! Ottelu alkaa normaalisti kello 17.

Ottelussa on mukana useita paikallisia yrityksiä ja KooKoon yhteistyökumppaneita esittely- ja myyntipisteillään. Pisteet on sijoiteltu Lumon Areenan kolmannen kerroksen juoksuradalle. Mukana on muun muassa pankki- ja kotiasioita, hyvinvointia ja seksuaalineuvontaa.

Ottelussa ovat mukana muun muassa Lehtomäen Hius- ja kauneuspiste, OP Kymenlaakso & OP Koti, Tykkimäen Sauna, seksuaaliterapeutti Mimmi Gröndahl, seksuaalineuvoja Seksologi Mommy, Yoga and More -joogayhteisö, Mary Kay Itsenäinen ihonhoitokonsultti Taija Heinonen, TiPi-laukku -laukkumyynti ja KooKoon tyttöjääkiekkojoukkue.

Pääaulassa on myös ottelua ennen erilaisia puhujia;

klo 16.10 KooKoo tyttökiekko: Tyttökiekoilijat Kouvolassa
klo 16.20 Seksuaaliterapeutti Mimmi Gröndahl: Seksuaaliterapiaa kaikille
klo 16.30 Seksuaalineuvoja Seksology Mommy: Seksuaalisuudesta voimaa naisille
klo 16.40 OP Koti & OP Kymenlaakso: Sijoittamista & asuntomarkkinaa -tietoisku

Seuraavat kotiottelut:

La 9.3.2024 klo 17.00 KooKoo–Pelicans // Osta liput