Preseason käyntiin voitolla!

20.8.2020

20.08.2020 20:18

Preseason käyntiin voitolla!KooKoon kausi käynnistyi voitolla. Kuva: KooKoo

Imatran Bauer Games 2020 käynnistyi KooKoon 3–6-voitolla Ketterästä.

Preseason käynnistyi KooKoon osalta torstaina, kun oranssimustat kohtasi Imatralla Bauer Games 2020
-tapahtumassa isäntäjoukkue Imatran Ketterän.

KooKoon tavoitteena oli saada nuorille peliaikaa – ja preseasonin ja koko kauden ensimmäinen ottelu pois alta.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, sillä molemmilla joukkueilla oli menohaluja viiden kuukauden pelitauon jälkeen. Ensimmäisessä erässä nähtiinkin peräti viisi maalia.

Illan avausmaali oli KooKoon Aleksi Ainalin käsialaa ylivoimalla ajassa 10.45. Ketterä tuli useasti kuitenkin tasoihin ja vain kolme minuuttia myöhemmin taululla loisti lukemat 1–1, Matias Varttinen osui niin ikään ylivoimalla.

Ylivoimaosumia nähtiin pian lisää: Ahti Oksanen 1–2:een ja Joonas Oden 2–3:een. Välissä kotijoukkueelta osui Roope Reini ja tauolle siirryttiin lukemista 2–3.

Toinen erä jäljitteli edistäjäänsä, vaikka maaleja nähtiin pari vähemmän kuin aiemmin. Itseluottamuksensa löytänyt Joonas Oden onnistui illan toisellaan ottelun puolivälissä ja lisäsi KooKoon karkumatkan kahden maalin päähän.

Kaksi minuuttia myöhemmin Ketterä sisuuntui ylivoimalla ja kavensi lukemiksi 3–4, vaikka maali jäi isäntien illan viimeiseksi. Osujana Mika Tiihonen.

KooKoo osoitti sarjatasojen välisen eron ottelun edetessä: Teemu Engberg onnistui upealla vedolla keskeltä ylivoimalla ja saattoi vierasjoukkueen 3–5 johtoon.

– Oltaisiin me voitu olla vieläkin tehokkaampia ja siinä jäi parannettavaa, mutta muuten olen ihan tyytyväinen. Mestiksen ja Liigan ero näkyi tuloksessa, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas tiivisti ottelun jälkeen.

Ottelun huipensi kolmannessa erässä Joonas Odenin kypärätemppu. Näillä lukemilla ottelu päättyi KooKoon 3–6 (2–3, 1–2, 0-1) -voittoon.

– Pelasin vain tavalla, millä haluan pelata ja sitä kautta löysin itseluottamuksen. Oli kiva onnistua, kolmesti maalannut Oden kommentoi.

– Kolme maalia viiden kuukauden pelitauon jälkeen tuntuu hyvältä, Oden virkkoi suomeksi pilke silmäkulmassa.

KooKoon preseason jatkuu viikon päästä perjantaina 28. elokuuta Lumon Areenalla, jonne vieraaksi saapuu HPK. Ottelun pääsylipuista ja muista käytänteistä tiedotetaan lisää myöhemmin.