kookoo

Preseason käynnistyi tappiolla

16.8.2022

Preseason käynnistyi tappiollaHeikki Liedes oli yksi illan onnistujista. Kuva: Aarno Vuorinen / Ilves

Kausi 2022–2023 startattiin preseasonin ensimmäisellä ottelulla Ilvestä vastaan tiistaina.

KooKoon preseason käynnistyi tiistaina Tampereella Tesoman jäähallissa pronssiottelun toisinnolla, sillä pronssiottelussa toisensa kohdanneet Ilves ja KooKoo iskivät yhteen.

Ilveksellä oli takanaan jo kaksi harjoitusottelua, mutta KooKoolle ottelu oli vasta kauden valmistavista ensimmäinen.

Ottelussa haettiinkin ensimmäistä kertaa pelaavia kokoonpanoja sekä tietysti myös sitä, miten valmennus toimii yhteen, nyt kun penkin takana oli yksi valmentaja enemmän kuin KooKoon aiemmilla kausilla.

Ottelun alku oli tasainen molemmilta ja ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen jälkeen taululla olikin lukemat 0–0. Ilves sai luotua erän vaarallisemmat paikat, mutta KooKoo alkoi erän loppua kohden päästä mukaan pelin juoneen. Ilves vaihtoi maalivahtia erässä, kun Marek Langhamer vaihdettiin Jakub Malekiin.

Ilves siirtyi 1–0-johtoon Karri Ahon maalilla, kun toista erää oli pelaamatta viitisen minuuttia. KooKoo tuli tasoihin vain hetki tämän jälkeen, kun Linus Andersson tasoitti hienon kuvion päätteeksi ylivoimalla tarkalla laukauksellaan lukemiksi 1–1.

KooKoo onnistui erässä vielä toistamiseen, kun C-kirjainta rinnassaan kantanut Heikki Liedes johdatti KooKoon maalin karkumatkalle.

Kolmannessa erässä Ilveksen Joona Korhonen tasoitti keskeltä, eikä varsinaisella peliajalla enempää maaleja nähty.

Paremmuutta ensimmäisestä preseason-ottelusta haettiin siis jatkoajalla, jossa KooKoon parin paikan jälkeen Ilveksen Joona Ikonen lirutti kiekon Nick Malikin kainalosta Kookoon maaliin ajassa 62.54. Näin ollen KooKoon kauden ensimmäinen preseason-ottelu päättyi tappioon – vaikka siitä jäi käteen myös paljon hyvää.

Molempien joukkueiden maalivahdit olivat hyviä, minkä lisäksi Charles-Edouard D’Astous ja Riku Tuomola esiintyivät edukseen unohtamatta KooKoon maalintekijöitä. KooKoon kokoonpanossa oli mukana myös Väinö Liikonen.

KooKoon seuraava preseason-ottelu pelataan torstaina Mikkelissä Jukureita vastaan klo 18.30.

Maalit:

1. erä

Ei maaleja.

2. erä

1–0 Karri Aho
(Santeri Virtanen, Aku Räty)

1–1 YV Linus Andersson
(Joose Antonen, Charles-Edouard D’Astous)

1–2 AV Heikki Liedes
(Teemu Rautiainen, Juho Rautanen)

3. erä

2–2 Joona Korhonen
(Jani Nyman, Les Lancaster)

JA

3–2 Joonas Ikonen
(Otto Latvala)

Torjunnat:

Marek Langhamer 2+0+0+0=2
Jakub Malek 7+9+8+1=25

Nick Malik 13+11+6+2=32