Playoffsit käyntiin 1. kierrokselta – torstaina Lahti, perjantaina Kouvola

23.3.2022

Playoffsit käyntiin 1. kierrokselta – torstaina Lahti, perjantaina Kouvola

Kevään huipennus starttaa torstaina Lahdessa ja perjantaina on Kouvolan vuoro.

KooKoo varmisti runkosarjasijoituksensa tiistaina Kärpät-ottelussa ja kouvolalaisryhmä on runkosarjan kahdeksas. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että KooKoo kohtaa playoffsien 1. kierroksella yhdeksänneksi sijoittuneen Lahden Pelicansin.

Joukkueet kohtaavat ensin runkosarjassa huonommin sijoittuneen kotikentällä, jotta ”kotietu” ja otteluparin ratkaisu nähdään paremmin runkosarjassa sijoittuneen kotiareenalla. Sen vuoksi otteluparin ensimmäinen kohtaaminen kamppaillaan torstaina Lahdessa ja perjantaina kaksikko kohtaa Lumon Areenalla.

Tänä vuonna 1. kierros pelataan seuraavasti:

Playoffsien 1. kierroksella kohtaavat joukkueet runkosarjan sijoilta 7–10. Tämän vaiheen pelijärjestelmää tiivistetään, ja otteluparien jatkaja selviää kahdessa ottelussa. Ottelut käynnistyvät runkosarjassa heikommin sijoittuneen kotikentällä.

Ensimmäisen playoffs-kierroksen otteluissa voidaan päätyä tavanomaisesta poiketen myös tasatulokseen. Mikäli joukkueiden voitot toisen osaottelun varsinaisen peliajan jälkeen ovat tasan, pelataan heti sen jälkeen kolmas jatko-ottelu, jossa ottelusarjan voitto ratkaistaan.

Jatko-ottelu pelataan viidellä viittä vastaan, 20 minuutin erin, maalista poikki -periaatteella. Varsinaisella peliajalla tulleet rangaistukset eivät ole voimassa jatko-ottelussa. Tästä poikkeuksena toisessa ottelussa tuomitut pelirangaistukset jäävät voimaan, eikä pelirangaistuksen saanut pelaaja tai toimihenkilö voi osallistua jatko-otteluun.

KooKoo ja Pelicans kohtasivat runkosarjassa kuudesti; Kohtaamisista KooKoo vei neljä ja Pelicans kaksi. Nyt kuitenkin pelataan back-to-back-ottelut ja runkosarja on jätetty taakse, eikä menneillä voitoilla ole enää merkitystä.

Otteluennakossa KooKooTV:ssä yläpuolella kultakypärä Joose Antonen.

Nyt pelataan playoffseja yleisölle – hanki lippusi nyt ja kannusta oranssimustat neljännesvälieriin!

Otteluparin jatkaja on selvillä perjantai-iltana. Voittaja kohtaa neljännesfinaaleissa Tapparan tai Jukurit, riippuen riippuen HPK – Lukko -sarjan jatkajasta.