Playoffs, täältä tullaan!

Playoffs, täältä tullaan!

7.2.2020

07.02.2020 21:39

Playoffs, täältä tullaan!

KooKoo varmisti Lappeenrannassa historiallisen pudotuspelipaikan!

KooKoon lähes ennätyksellinen suorien vierasvoittojen putki tuli tiensä päähän perjantaina Lappeenrannassa, mutta pisteputki pysyi edelleen hengissä. KooKoo on jäänyt kokonaan pisteittä viimeksi joulukuun puolivälissä peräti 18 ottelua sitten!

Yksikin sarjapiste riitti varmistamaan KooKoolle historiallisen pudotuspelipaikan: Kouvolassa pelataan tänä keväänä varmuudella ensimmäistä kertaa pääsarjatason playoffseja!

Kotijoukkue SaiPa voitti Kisapuistossa jatkoajalla 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0).

– Ensinnäkin onnittelut SaiPalle voitosta. SaiPa oli erittäin sitoutunut ja taisteli, KooKoon pääluotsi Jussi Ahokas kommentoi.

– Näki, että SaiPa oli tosi latautunut ja laittoi kaiken likoon. He taistelvat kaukalossa henkensä kaupalla elämästä ja kuolemasta, playoffs-paikasta.

Maalivahdit varastivat perjantaina suurimmat valokeilat. Sekä SaiPan Niclas Westerholm että KooKoon Henrik Haukeland olivat loistavassa vireessä.

Westerholmille kirjattiin ottelusta 27 torjuntaa ja Haukelandlle 23. Jatkoajalla tullut takaisku oli ensimmäinen Haukelandin yllättänyt veto helmikuun kolmessa ottelussa. Norjalaisen nollaputki kesti miltei 200 minuuttia putkeen.

Maalien lisäksi muutkin tilastomerkinnät olivat kortilla: KooKoo sai ottelussa kaksi ja SaiPa vain yhden kaksiminuuttisen.

Jatkoajalla illan ainokaisen iski SaiPa-hyökkääjä Topi Piipponen.

– Meidän tehokkuus oli tänään heikkoa ja Westerholm oli SaiPan maalilla erittäin hyvä. Meiltä puuttui viimeistelystä viimeinen rutistus ja huolellisuus. Hävisimme hyvälle joukkueelle.

Perjantain taisto oli runkosarjan kuudes ja samalla viimeinen #KaakonDerby. Kaakon herruus tuli Kouvolaan, sillä voitot kirjattiiin kouvolalaisten eduksi lukemin 4–2.

Nopein luistelija:

Joonas Oden (KooKoo) 35,97 km/h
Topi Piipponen (SaiPa) 36,23 km/h

Kovin laukaus:

Kim Strömberg (KooKoo) 127,7 km/h
Veeti Vainio (SaiPa) 121,8 km/h

Seuraavat kotiottelut:

Ke 12.2. klo 18.30 KooKoo–Pelcans
La 15.2. klo 17.00 KooKoo–Lukko
La 22.2. klo 17.00 KooKoo–Kärpät

Seuraava kotiottelu: