ENNAKKO:

Pisteputkelle haetaan jatkoa perjantaina Lumon Areenalla –  "Alusta saakka täytyy olla valmiina"

19.10.2023

KooKoo pelaa perjantaina JYPiä vastaan viikon toisen ja samalla viimeisen ottelun Lumon Areenalla. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Jyväskylässä päättyi 3–0-tappioon. Perjantain ottelua ennakoimassa hyökkääjä Leevi Aaltonen.

KooKoon kahden ottelun kotipeliviikko alkoi kolmen pisteen voitolla KalPaa vastaan KooKoon voittaessa keskiviikon ottelun 2–0-lukemin. Keskiviikko Lumon Areenalla oli tuloksellisesti onnistunut: Nick Malikin kauden ensimmäinen nollapeli, Simo Heinosen Liiga-uran ensimmäinen tehopiste syöttöpisteen muodossa ja 100-prosenttinen alivoimapelaaminen. Pelillisesti oranssimustat olivat ottelussa ajoittain ongelmissa KalPan vyöryttäessä pitkiä hyökkäyksiä Malikin vartioimalle maalille. Puolustuspeli yhdessä erinomaisesti esiintyneen Malikin johdolla pitivät kuitenkin kuopiolaiset nollilla täydet 60 minuuttia. 

– Saatiin tosi iso voitto ja maalivahtipeli oli loistavalla tasolla. Pelillisesti keskiviikosta jäi kuitenkin parannettavaa. Ei oikein päästy puolustamaan läheltä ja jouduimme vähän vetäytymään ja puolustamaan tiiviisti keskustaa, joka sitten johti pidempiin pyörityksiin, ennakkoon istahtanut Leevi Aaltonen perkasi keskiviikon ottelua. 

Ennen torstain 19.10. pelattavia otteluita KooKoo paranteli asemiaan sarjataulukossa ja on nyt sijalla kymmenen 18 pisteellä. Perjantaina vastaan asettuva JYP löytyy sarjataulukosta puolestaan sijalta seitsemän ja pisteitä hurrikaanipaidat ovat keränneet 19 pistettä. Jyväskyläläiset ovat alkukaudella kunnostautuneet etenkin ylivoimapelissä ja joukkue johtaa Liigan ylivoimatilastoa lukemalla 35,90 %. JYPin hyökkäyksen kulmahampaina ovat alkukaudella kunnostautuneet hyökkääjä Jerry Turkulainen (7+12=19), joka johtaa Liigan pistepörssiä ja puolustaja Sami Niku (5+11=16, joka vastaavasti pitää puolustajien pörssin piikkipaikkaa.

– JYPillä on todella hyvä ylivoima eli meidän täytyy saada jäähyt minimiin huomenna. Heidän kärkipelaajilta meidän täytyy myös saada tila ja aika pois ja sitä kautta saada se meidän oma kiekollinen pelaaminen rullaamaan, Aaltonen analysoi.

KooKoon sisäisessä pistepörssissä ei keskiviikon jälkeen nähty muutoksia. Kultakypäränä jatkaa ruotsalaissentteri Axel Ottosson ja puolustajien keskeistä tilastoa johtaa KalPa pelissä kiekon tyhjiin laukonut Charle-Edouard D’Astous tehoin 2+5=7.

Perjantain KooKoo–JYP ottelu on vierasjoukkueen viikon ensimmäinen. Jyväskyläläiset ovat voittaneet viime viikolla kaksi ottelua, ensin vieraissa Lukkoa vastaan ja tämän jälkeen Jukurit Lähi Tapiola Areenalla. JYPin riveissä kolmen kuukauden mittaisella pelaajasopimuksella kiekkoilee hyökkääjä Jarkko Malinen, joka on myös kouvolalaiselle yleisölle tuttu hänen Kouvola-vuosistaan. Malinen edusti KooKoota kausilla 2015-2016 ja 2016-2017 ja hän kuului molemmilla kausilla joukkueen kapteenistoon. 

KooKoon kokoonpanosta varmuudella ovat pois hyökkääjät Linus Andersson (1-2 vkoa), Toni Suuronen (vuoden loppuun), Jesse Nurmi (noin 4 kuukautta), Ville Leskinen (6-8 vkoa), Emil Molin (1-2 vkoa) ja puolustaja Juho Rautanen (day-to-day)

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Pe 20.10.2023 klo 18:30 KooKoo – JYP // Osta liput

Ke 25.10.2023 klo 18:30 KooKoo – Ilves // Osta liput

La 4.11.2023 klo 17:00 KooKoo – HIFK // Osta liput