Perjantaina vuoden viimeinen kotimatsi – ”Meteliä ja tunnelmaa halliin”

15.12.2022

Perjantaina vuoden viimeinen kotimatsi – ”Meteliä ja tunnelmaa halliin”

KooKoo päättää kotiottelunsa kuluvan kalenterivuoden osalta perjantaina, kun vuoden viimeisessä kotiottelussa vastaan asettuu Jussi Ahokkaan luotsaama TPS.

KooKoo lähtee viikon ja samalla vuoden viimeiseen kotiotteluunsa allaan niukka jatkoaikatappio, kun KalPa kävi ryöstämässä kaksi pistettä Lumon Areenan keskiviikkoillasta. Täydessä pistepotissa aina kolmanteen erään saakka kiinni ollut kouvolalaismiehistö joutui lopulta antautumaan kuopiolaisten ylivoiman jauhettua jatkoajalla kiekon ohi hienon ottelun pelanneen Oskari Setäsen.

Ennen perjantain Liiga-kierrosta KooKoo löytyy tiukassa sarjataulukossa sijalta 12 ja ero playoffseihin oikeuttavaan kymmenenteen sijaan ei ole karannut kahta pistettä kauemmas. KooKoon takana viimeisistä playoffs-paikoista kamppailevat myös HIFK ja Sport, jotka yhtä lailla pitävät tiukasti kiinni jatkopelihaaveistaan.

Perjantaina pikkujoulupelissä vastaan asettuva TPS löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän. 29 ottelusta 49 pistettä napannut turkulaisryhmä on ollut viime pelit vahvassa iskussa ja viimeisestä viidestä ottelustaan se on onnistunut voittamaan neljä, joista kaksi tosin vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

KooKoon ex-valmentajan Jussi Ahokkaan luotsaama TPS on tullut ”Josen” valmennuksessa tunnetuksi tiiviistä puolustuspelaamisestaan ja tälläkin kaudella TPS on päästänyt Liigassa kolmanneksi vähiten maaleja. Toisaalta hyökkäyspeli on ollut ajoittain tahmeaa, sillä turkulaiset ovat onnistuneet heiluttamaan vastustajan maaliverkkoa kolmanneksi vähiten koko Liigassa. Vähemmän maaleja ovat tehneet vain HIFK ja SaiPa.

Hyökkäyspelin tehottomuudesta kertoo myös osittain se, että kultaista kypärää turkulaisjoukkueessa kantava Aarne Intonen löytyy koko Liigan pistepörssistä vasta sijalta 71. 21-vuotias hyökkääjä on onnistunut nakuttamaan tällä kaudella yhteensä tehot 5+8=13.

KooKoo ja TPS ovat tällä kaudella kohdanneet kertaalleen Lumon Areenalla, josta TPS onnistui nappaamaan kolmannen erän nousullaan täydet kolme pistettä matkaansa lukemin 2–3.

Perjantain ottelu on KooKoon kalenterivuoden viimeinen ja seuraavan kerran Lumon Areenalla pelataan vasta tammikuun 5. päivä. Nappaa liput alta ja saavu kannustamaan oranssimustat takaisin kiinni voittokantaan!

Kokoonpanosta ovat varmuudella pois hyökkääjä Terry And (Lainalla K-Vantaa) ja puolustaja Kalle Loponen (Lainalla Imatra Ketterä).

Otteluennakossa hyökkääjä Miska Siikonen.

TULEVAT KOTIOttelut:​​​​​​​

​​​​​​​Pe 16.12.2022 klo 18.30 KooKoo–TPS, Pikkujouluottelu,
Lumon Areena, Kouvola,
OSTA LIPUT TÄSTÄ!

Pikkujoulupelin ohjelma:

 • Joulupukki vierailee Lumon Areenalla – Tule vaikka yhteiskuvaan!
 • Suomen PISIN kirje Joulupukille – tule kirjoittamaan joululahjatoiveesi! Kirje toimittaan ensi viikolla Korvatunturille.
 • Kokoonpanon ulkopuoleiset pelaajat jakavat nimikirjoituksia molemmilla erätauoilla D-päädyssä joulupukin kirjeen vieressä
 • Joulumusiikkia
 • KooKoo Shopista paketit jouluksi – jouluisia tarjouksia vain KooKoo Shopista perjantaina!
  ​​​​​​​
  KooKoo Shopissa myös paketointipiste.​​​​​​​
 • Erätauoilla KooKoo Jäätaitureiden jouluisia esityksiä
 • Orpe-klubilla Joulubuffet kaikille klo 11.00–16.00 (hinta 24€) ja Orpella illalla myös pelin aikana jouluinen herkkukattaus!