ENNAKKO:

Perjantaina vastassa TPS, lauantaina takaisin Nokia Areenalle

12.10.2023

KooKoo lähtee viikon kahteen viimeiseen otteluun allaan maukas vierasvoitto Ässistä. Perjantaina pelataan kotona, kun vieraaksi saapuu TPS ja viikko paketoidaan lauantaina hallitsevan mestarin isännöidessä oranssimustia Nokia Areenalla. Otteluennakossa valmentaja Janne Grönvall. 

KooKoo sai meneillään olevaan Liiga-viikkoon maukkaan startin, kun oranssimustat kävivät ryöstämässä Porista kaksi pistettä mukaansa voittomaalilaukauskilpailun turvin. 3–4-lukemin päättynyt ottelu oli KooKoon osalta miehekäs esitys ja lopulta kärsivällinen työnteko ja pelinhallinta realisoituivat myös tulostaululle. Valmentaja Janne Grönvall oli niin ikään tyytyväinen keskiviikon esitykseen.

– Ainahan se on hienoa tulla takaa ohi. Olimme kyllä koko ottelun ajan pelin päällä, mutta edelleen siellä niitä pieniä huolimattomuusvirheitä puolustuspelaamisessa ja ne meidän täytyy saada pois. 60 minuuttia kun pystymme pelaamaan sitä meidän omaa peliä, niin ihan varmasti saadaan hyvä lopputulos.

Voiton myötä KooKoolla on nyt kasassa 11 pistettä 12 otteluun ja sarjataulukossa joukkue löytyy sijalta 13. KooKoon hankala alkukausi heijastelee myös päästettyjen maalien tilastoon ja oranssimustat ovatkin päästäneet tässä vaiheessa kautta eniten maaleja Liigassa.

– Puolustusalueella meidän täytyy muistaa maltti. Kaikki haluaa nyt välillä tehdä vähän kaikkea siellä ja se näkyy hätäilynä ja höntyilynä. Kiekkokielellä meidän pitää saada ”sielu kuntoon” ja sitä kautta sitten päästä iskemään, Grönvall analysoi.

Kuitenkin vastaavasti myös hyökkäyspäässä on oltu tehokkaita ja 12 otteluun maaleja on syntynyt 30. Tahtipuikkoa hyökkäyspäässä ovat alkukaudella heiluttaneet etenkin hyökkäjät Ben Tardif ja Axel Ottosson. Kultakypärän Ottossonilta keskiviikon ottelun myötä napannut Tardif on ollut vakuuttavassa iskussa ja 12 otteluun kanukki onkin tykittänyt tehot 4+7=11. Sisäistä maalipörssiä KooKoon osalta johtaa Radek Koblizek, joka on osunut tolppien väliin kuudesti ja tehopisteitä tshekkihyökkääjällä on kasassa yhteensä seitsemän.

Perjantaina Lumon Areenalle vierailulle saapuva TPS aloitti kautensa erinomaisesti ja ensimmäisestä kuudesta ottelusta joukkue ei hävinnnyt ainoatakaan ottelua. Sarjataulukossa turkulaiset löytyvät tällä hetkellä sijalta viisi ja pisteitä joukkueella on kasassa yhteensä 19. Viime kausi oli turkulaisten osalta odotuksiin peilattuna pannukakku ja kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ässiä vastaan. Epäonnistuneeseen kauteen reagoitiinkin joukkueessa voimakkaasi ja kevään ja kesän aikana joukkueessa nähtiin paljon muutoksia. Jussi Ahokas sai väistyä päävalmentajan paikalta ja tilalle palkattiin KalPassa usean kauden ajan valmentanut Tommi Miettinen. Joukkueen hyökkäyskalustoon liittyivät myös muun muassa paluumuuttajat Petrus Palmu ja Markus Nurmi ja puolustukseen naarattiin Sportissa pelannut Emil Johansson ja Jokereidenkin takalinjoilla luutinut Oliver Lauridsen.

– Perjantaina on odotettavissa kovaa luistelu- ja kamppailupelaamista, TPS tulee varmasti kovaa päälle. Edelleen se puolustuspelaamisen pitää olla kunnossa, mutta myös kiekollisen pelaamisen huolellisuuteen täytyy kiinnittää huomiota, Grönvall ennakoi perjantain kamppailua.

Liiga-viikko paketoidaan KooKoon osalta lauantaina, jossa hallitseva Suomen ja Euroopan mestari Tappara isännöi oranssimustia. Rikard Grönborgin komentoon siirtynyt tamperelaisnippu on ollut alkukaudella vähintäänkin erinomainen ja joukkue keikkuukin sarjataulukon piikkipaikalla. Kymmeneen pelattuun otteluun 25 pistettä saalistanut joukkue liitää Liigassa neljän ottelun voittoputkessa ja kirvesrinnat ovat hävinneet alkukaudella ainoastaan yhden ottelun. KooKoo ja Tappara kohtasivat syyskuun lopulla Lumon Areenalla, josta tamperelaiset nappasivat tiukan ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 3–4.

– Tappara pelaa vähän erilaista peliä mitä moni muu suomalainen joukkue pelaa. He puolustavat viidellä pelaajalla eteenpäin ja sitä vastaan vaaditaan meiltä hyvää kiekollista peliä ja sen kautta saadaan meidän hyökkäyspelaaminen kulkemaan, päättää Grönvall.

KooKoon kokoonpanosta ovat varmuudella pois hyökkääjät Linus Andersson (3-4vkoa), Toni Suuronen (vuoden loppuun) ja Ville Leskinen (toistaiseksi).

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Pe 13.10.2023 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput

Ke 18.10.2023 klo 18:30 KooKoo – KalPa // Osta liput

Pe 20.10.2023 klo 18:30 KooKoo – JYP // Osta liput