ENNAKKO

Perjantaina lähdetään kääntämään kurssia – "Lisää agressiivisuutta ja sitä kautta fiilistä"

21.09.2023

KooKoo lähtee katkaisemaan orastavaa tappioputkeaan perjantaina, kun Vaasan Sport saapuu vierailulle Lumon Areenalle.

KooKoon kauden toinen Liiga-viikko käynnistyi keskiviikkona Helsingissä, jossa IFK isännöi kouvolalaisia Nordiksen kauden ensimmäisessä ottelussa. Siipirikkoinen KooKoo roikkui pelissä hyvin mukana, mutta lopulta isännät jyräsivät loppuunmyydyllä Nordiksella 3–0-kotivoittoon. Loukkaantumisista ja sairastelusta alkavalla viikolla kärsinyt KooKoo joutui keskiviikkona tulemaan toimeen ilman Emil Molinia, Arttu Ilomäkeä, Ville Leskistä ja Charle-Edouard D´Astousta.

– Oli meillä pelissä hyviä juttuja, mutta silti ilme ja jänteen kestäminen koko ottelun mitassa olivat niitä erottavia tekijöitä, analysoi Teemu Engberg perjantain otteluennakossa.

Keskiviikon ottelussa KooKoolle harmaita hiuksia aiheutti etenkin rangaistukset, sillä oranssimustille vihellettiin yhteensä seitsemän kaksi minuuttista. Alivoima yhdessä Oskari Setäsen kanssa onnistui kuitenkin tylsyttämään isäntien ylivoiman kerta toisensa jälkeen, mutta on sanomattakin selvää, että jäähyjen määrän tulee vähentyä seuraavissa otteluissa.

– Välillä kun painitaan ja pelataan kovaa, niin jäähyjä tulee, mutta sellaiset turhat jäähyt meidän pitää karsia pois.

Neljän pelatun ottelun jälkeen KooKoolla on kasassa kaksi pistettä ja pistetiliä lähdetään kartuttamaan seuraavaksi kotiluolassa, kun Vaasan Sport saapuu Sumulaaksoon perjantaina. Kauden toiseen kotiotteluun vieraaksi saapuva kotkaryhmä on pelannut kolme ottelua, joista voittoja on kertynyt yksi ja pisteitä yhteensä neljä. Risto Dufvan komennossa seilaava Sport on mielenkiintoinen joukkue tällä kaudella, sillä vaasalaisten riveissä pelaa tällä kaudella peräti 14 ulkomaalaispelaajaa. Uusimpana lisäyksenä joukkueen ulkomaalaispalettiin saatiin puolustaja Zach Hayes, joka siirtyi alkaneella viikolla Vaasaan AHL-joukkue Utica Cometsin riveistä.

– Varmasti taitava joukkue ja heiltäkin löytyy paikallinen ”Swedish Hockey Mafia”. Saadaan painaa ihan täysi työpäivä, jos haluamme pisteet pitää Kouvolassa, Engberg analysoi huomisen vastustajaa.

– Meidän pitää saada lisää agressiivisuutta pelaamiseen ja sitä kautta fiilistä, päättää Engberg.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella ovat pois hyökkääjät Ville Leskinen (day-to-day), Arttu Ilomäki (2-3vkoa), Emil Molin (3-4vk), Toni Suuronen (Tarkentuu myöhemmin) ja puolustaja Charle-Edouard D´Astous (Tarkentuu myöhemmin).

 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Pe 22.9.2023 klo 18.30 KooKoo – Sport // Osta liput

Ke 27.9.2023 klo 18.30 KooKoo – Tappara // Osta liput

Pe 29.9.2023 klo 17.00 KooKoo – Lukko // Osta liput