Perjantai Helsingissä: ”Tavoitteena pelata omalla tasolla”

20.2.2020

20.02.2020 21:00

Perjantai Helsingissä: ”Tavoitteena pelata omalla tasolla”

Kolmen ottelun viikko jatkuu perjantaina Nordiksella.

Oranssimustien juna, tai perjantain tapauksessa bussit, etenee Kuudennen kenttäpelaajan kannustuksella perjantaina Helsinkiin Nordikselle, jossa ottelua isännöi IFK. Ottelu on toisen kolmen ottelun viikon toinen ottelu ja lauantaina oranssimustat palaa kotiyleisön eteen Lumon Areenalle.

Kolmen ottelun viikot ovat joukkueelle rankkoja, mutta kaksi kovaa viikkoa putkeen tarkoittaa samalla sitä, että seuravalla viikolla ensimmäinen ottelu pelataankin vasta perjantaina.

– Kolmen pelin viikot on aika kuluttavia, mutta onneksi tähän rytmiin on jo totuttu. Ja samahan se on muillekin joukkueille, Kasperi Ojantakanen kommentoi tiukkaa rypistystä.

– Tärkeää on se, että tehdään palauttelut kunnolla ja levätään, kun sen paikka on, niin jaksaa painaa vielä viikon kolmannessakin ottelussa.

KooKoo voitti keskiviikkona Hämeenlinnassa HPK:n voittolaukauksien jälkeen 1–2. Ojantakanen palasi kokoonpanoon pienen tauon jälkeen, mutta kellotti ottelussa myös nopeimman KooKoo-pelaajan tittelin itselleen vauhdilla 38,75 km/h.

– Olen tosi hyvillä fiiliksillä takaisin! Oli keskiviikkona kiva päästä takaisin mukaan hetken tauon jälkeen. Saatiin kaivettua vielä voitto, niin mikäs sen parempaa, keskiviikkona paluun kaukaloon tehnyt hyökkääjä tiivistää.

– Kun olin katsomossa, ulospäin näytti siltä, että meillä on hyvä tekemisen meininki. Kaikki jätkät ovat pelanneet hyvin ja kovia pelejä on ollut.

KooKoo varmisti paikkansa jo kevään playoffseissa, mutta nyt kamppailu käy kiivaana mahdollisesta suorasta neljännesvälieräpaikasta – ja tottakai myös kotiedusta.

– Ollaan pystytty niitä tiukkojakin pelejä kääntämään voitoksi, mikä on hyvä merkki kevättä ajatellen.

Ojantakanen kuuluu KooKoon kokoonpanossa kovaa työtä tekevien kastiin – kuten koko joukkue. Mutta mitä hyökkääjä tuo jäälle omasta näkökulmasta?

– Yritän käyttää omaa liikettä hyväksi mahdollisimman paljon ja sitä kautta luoda tilanteita ja auttaa joukkuetta. Haluan toki myös puolustaa hyvin, Ojantakanen kommentoi nöyrästi.

Oranssimustien seuraava mittari on perjantaina Helsingissä, jossa iltaa isännöi IFK. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella ovat tasan 1–1 ja molemmat ovat voittaneet ottelunsa kotihalleissaan. IFK on sarjassa kuudentena – yhdeksän pistettä KooKoota (sijalla 3.) perässä. iFK taistelee niin ikään suorasta neljännesfinaalipaikasta ja joukkue voitti keskiviikkona SaiPan vieraissa 1–4, joten isännilläkin on voitto allaan perjantain otteluun lähdettäessä.

– Perjantain pelistä on varmasti fyysinen ja tiukka peli tulossa. Laadukas jengi vastassa ja valmiina pitää olla, mutta kunhan pystytään pelaamaan omalla tasollamme, niin hyvä tulee.

Perjantaina Nordikselle matkaa kaksi bussillista oranssimustien kannattajia joukkueen lisäksi. Kamppailu pisteistä starttaa klo 18.30 ja ottelu HIFK–KooKoo on nähtävillä Telia TV:stä!


Seuraava kotiottelu: