Pelicans tehokkaampi keskiviikkona Lumon Areenalla​​​​​​​

5.10.2022

Pelicans tehokkaampi keskiviikkona Lumon Areenalla​​​​​​​Kuva: Ella Taponen

Pelicans kävi ryöstämässä pisteet Lumonilta kolmannen erän maalien turvin. Kamppailu päättyi lopulta lahtelaisten 1–3-voittoon. (1–1, 0–0, 0–2).

Ensimmäinen erä alkoi energisesti ja isännät saivat rakenneltua laadukkaita hyökkäyksiä Pelicansin alueelle. Raikkaasti pelin aloittanut KooKoo pääsi kokeilemaan erän aikana myös ylivoimaa, kun Iikka Kangasniemi komennettiin kampituksen seurauksena jäähyboksiin. KooKoo ei kuitenkaan onnistunut käyttämään ylivoimaansa ja tasatilanteessa jatkettiin aina erän puoliväliin saakka.

Ajassa 12.12 Oskari Manninen vapautti Teemu Engbergin vauhtiin, josta hyökkääjä ampui läpiajosta kiekon tyylipuhtaasti Pelicans-maalia vartioineen Jasper Patrikaisen jalkojen välistä maaliin. Maali oli Engbergin kauden ensimmäinen.

KooKoo jatkoi vahvaa pelaamistaan koko ensimmäisen erän läpi, mutta vierailijat pääsivät rokottamaan aivan erän loppuminuuteilla. Kultakypärä Joni Ikonen unohtui maalin eteen yksin, mistä tämän oli helppo nostaa kiekko ohi torjuntavuorossa olleen Nick Malikin. Pelicansin maalin myötä erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1–1.

Toisessa erässä KooKoo löi isompaa vaihdetta silmään ja pelin hallinta olikin lähes koko erän KooKoolla. Vahvaa pelaamista esittänyt isäntäjoukkue ei kuitenkaan hyvästä yrityksestä huolimatta onnistunut ohittamaan Pelicans-vahti Patrikaista. Molemmat joukkueet pääsivät erän aikana kertaalleen myös ylivoimalle, mutta maaleja ei erässä nähty.

Kolmannessa erässä vierailijat rokottivat erän kolmannella minuutilla KooKoon merkkausvirheestä. Hyökkääjä Sakke Hämäläinen pääsi kiertämään vapaasti parhaalle maalintekosektorille ja upotti kiekon vasempaan alakulmaan ohi Malikin.

Ottelun loppu oli lähes toisinto kahdesta edellisestä kotiottelusta. KooKoo haki tasoitusta vimmatusti vierailijoiden lähinnä puolustaessa omaa aluettaan tiiviisti. KooKoolla oli erän aikana paikkansa tasoittaa ottelu, mutta kiekko ei löytänyt tietään pussinokkien maaliin. Kaksi minuuttia ennen täyttä peliaikaa Malik vedettiin pois maalilta, mutta välittömästi Malikin poistuttua maaliltaan Pelicans riisti kiekon omalla siniviivallaan. Kiekon riistäneen Miika Roineen purkukiekko oli tarkka ja se upposi suoraan KooKoon tyhjään nuottaan. Oranssimustat yrittivät vielä uudestaan ilman maalivahtia, mutta Pelicans puolusti viimeiset minuutit kurinalaisesti. Näin ollen pisteet lähtivät vierailijoiden matkaan.

Kolmen pisteen kotivoitto jäi siis vielä odottamaan, mutta uusi mahdollisuus saadaan heti tulevana lauantaina, kun KalPa saapuu Lumon Areenalle 8.10. Sitä ennen KooKoo käy perjantaina Lappeenrannassa, jossa luvassa kauden kolmas Kaakon Derby.

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga!​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

1–0 Teemu Engberg
(Oskari Manninen)

1–1 Joni Ikonen
(Juuso Jämsen, Teemu Eronen)

2. erä

Ei maaleja.

3. erä

1–2 Sakke Hämäläinen
​​​​​​​(Juuso Jämsen, Petteri Riihinen)

1–3 TM Miika Roine

TORJUNNAT:

KooKoo Nick Malik 3 + 3 + 8 = 14

Pelicans Jasper Patrikainen 5 + 9 + 9 = 23


KOVIN LAUKAUS:

Linus Andersson
KooKoo
134,1 km/h
​​​​​​

Sakke Hämäläinen
Pelicans
112,0 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Linus Andersson
KooKoo
33,8 km/h
​​​​​​​

Lenni Killinen
Pelicans
34,3 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Charle-Edouard D’Astous
KooKoo
4463 m

Lukas Jasek
Pelicans
4856 m​​​​​​​