Pelicans lentää Lumon Areenalle keskiviikkona

11.2.2020

11.02.2020 20:45

Pelicans lentää Lumon Areenalle keskiviikkona

Runkosarjan viimeinen Pelicans-kohtaaminen kamppaillaan keskiviikkona Lumon Areenalla.

KooKoon kolmen ottelun viikko aloitetaan keskiviikkona kotiyleisön edessä, kun Lahden Pelicans saapuu oranssimustien vieraaksi Lumon Areenalle. Perjantaina KooKoo matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi ja lauantaina Lumon Areenalla avataan Rauman Lukkoa.

Viime viikolla oranssimustien joukkue kasvoi uudella pelaajalla, kun Patrik Puistola liittyi kouvolalaisten vahvuuteen.

– On ollut kiva tulla tänne ja tosi hyvä fiilis on. Jätkät on kyllä ottanut minut todella hyvin vastaan, Puistola kiittelee.

Puistola, 19, on pelannut kuluvalla kaudella Liigaa Tapparassa ja Jukureissa yhteensä 31 ottelua tehoin 3+4. Sen lisäksi vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Puistola pelasi Nuorten Leijonien tehoketjussa yhdessä Tapparan Kristian Tanuksen ja KooKoon Joonas Odenin kanssa. Puistola teki seitsemässä ottelussa 5+3=8 tehopistettä ja oli joukkueen toiseksi paras pistemies.

Onko joukkueiden – tai kaupunkien välillä suuria eroja?

– Ei oo ollut hirveesti mitään eroja. Urheilijan arki se on pyörinyt joka paikassa. Aamulla treenit, sitten lounas ja iltapäivät vapaat. En pelaa pleikkaria, välillä nukun ja katson Netflixiä. Tampereella toki vietin myös aikaa kavereiden kanssa.

– Kouvolasta en tiennyt oikein mitään etukäteen. Tampereelta kun tulee, niin onhan Kouvola pienempi kaupunki, mutta on toistaiseksi ollut ihan kivaa, hyväntuulinen hyökkääjä kommentoi.

Entä millainen pelaaja hän on omien sanojensa mukaan?

– Maalintekijä, vaikka en ole yhtään maalia tehnyt KooKoossa – vielä, Puistola naurahtaa.

– Toivottavasti se maali sieltä jossakin vaiheessa tulee, toki pitää olla maltillinen.

Pelicans saapuu KooKoon vieraaksi keskiviikkona ja Puistola nähtäneen kolmatta kertaa KooKoo-paidassa. Joukkueiden kaikki kauden viisi kohtaamista ovat oleet tunnerikkaita ja keskiviikkona vuorossa on runkosarjan viimeinen paikalliskamppailu lahtelaisryhmää vastaan.

KooKoo on voittanut edellisistä viidestä kohtaamisesta neljä (1–5, 4–0, 5–2 ja 1–3) ja Pelicans yhden maalein 2–1 (jatkoajalla). Se tarkoittaa samalla sitä, että KooKoo ei ole kertaakaan jäänyt pisteittä Pelicans-otteluissa tällä kaudella: pisteitä on tähän mennessä ollut keskinäisissä kohtaamisissa jaossa yhteensä 15, joista KooKoo on saalistanut 13.

KooKoo on samalla myös käsittämättömän hyvässä lennossa: Takana on 18 ottelun mittainen pisteputki ja perjantainen piste Lappeenrannassa SaiPalta varmisti historiaa: KooKoo pelaa ensimmäistä kertaa Liigan playoffseissa kaudella 2019–2020. Ennen kevään jännittävimpiä pelejä Lumon Areenalla kuitenkin jännitetään vielä runkosarjaakin.

– Mielestäni joukkueen vahvuudet ovat tähän mennessä olleet luisteluvoima ja hyvä puolustuspelaaminen.

– Kova peli tulossa. Pitää pelata hyvin, edellinen SaiPa-peli ei meiltä ollut ihan parasta. SaiPa puolusti hyvin ja molempien joukkueiden maalivahdit olivat hyviä, paikkoja oli kyllä molemmilla.

– Viime viikon ensimmäinen peli (TPS) oli taas hyvää ja sille tasolle pitää taas päästä.

Pelicansin kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista: Joukkue on voittanut 13 edellisesti ottelustaan vain neljä. Tilannetta ei helpota yhtään se, että joukkue on sarjassa kolmanneksi viimeisenä ja tiistaina Pelicans ilmoittikin puolustaja Topi Jaakolan lähtevän loppukaudeksi Sveitsiin.

Jatkuuko KooKoon pisteputki keskiviikkona? Nähdäänkö SINUT Lumon Areenalla keskiviikkona?

– Mitä paremmin katsomossa kannatetaan, sitä paremmin me myös pelataan, Puistola vinkkaa.