Pelicans jyräsi Kouvolassa – ”Anteeksiantamatonta”

Pelicans jyräsi Kouvolassa – ”Anteeksiantamatonta”

13.1.2019

13.01.2019 16:12

Pelicans jyräsi Kouvolassa – ”Anteeksiantamatonta”

Pelicans pöllytti halutonta KooKoota isoin lukemin lauantai-illan paikalliskamppailussa. ​​​​​​​

KooKoo ei saanut peliään käyntiin missään vaiheessa lauantai-illan aikana, eikä sarjanelonen Lahden Pelicans antanut armoa. Lahtelaiset pöllyttivät mustaoransseja lukemin 0–5 (0–2, 0–0, 0–3).

– Pelin lähtö oli jo niin sukkasillaan lähtö, että pallo lähti heti väärään suuntaan. Toiseen erään löysimme luistimet jalkaan, mutta jänne katkeaa todella helposti tällä hetkellä, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi.

KooKoo aloitti pelin aneemisesti ja Pelicans rokotti ensimmäisen kerran, kun ottelua oli pelattu vasta kolme minuuttia. Ex-KooKoo Hannes Björninen jäi vapaaksi maalin eteen ja nosti kiekon reppuun.

Erän aikana kumpikaan joukkue ei onnistunut luomaan montaa maalipaikkaa, mutta Pelicans käytti omansa tehokkaasti. Illan toinen maali kimposi epäonnekkaasti Brett Carsonin polvisuojasta maaliin.

Maalia tarkisteltiin videolta pitkän aikaa, mutta lopulta tuomio oli selvä ja tuomaristo osoitti keskelle maalin merkiksi.

– Joukkueessa on ihan vapautunut fiilis, mutta kyllä sen tänään aisti aamulla, että jotain odotellaan, kun pitäisi tarttua hetkeen. Oli aistittavissa, ettei lataus ollut aivan kunnossa. Sitä pitää miettiä, että miksei ollut.

Toisessa erässä ei kirjattu torjuntoja lukuun ottamatta ensimmäistäkään tilastomerkintää. KooKoo sai jo avauserää parempia pyörityksiä, mutta kunnon maalipaikat puuttuivat tyystin.

– Toinen erä oli ainut, mistä pääsemme puhtain paperein, mutta oli todella halutonta ja siitä olen erittäin huolissani. Ei tuo voi noin halutonta olla, et sinä voi pelata jääkiekkoa tai voittaa pelejä, varsinkaan Liigassa, jos olet mentaalisesti tuolla tasolla.

– Ei mennä tilanteisiin, eikä tehdä mitä sovitaan. Se huolestuttaa, mutta siihen on löydettävä lääkkeet.

Ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettiin aivan kolmannen erän alkuun, kun Anrei Hakulinen passitettiin koukkaamisesta jäähyaitioon.

Pelicans hyödynsi ylivoimansa heti, eikä erikoistilannetta ehditty pelaamaan kuin 13 sekuntia, kun Miska Siikonen vei turkoosipaidat kolmen maalin johtoon.

KooKoo ei saanut Siikosen maalin jälkeen enää lainkaan pelistä kiinni ja Pelicans vyöryi maalipaikkoihin. Lopulta se myös onnistui lisäämään jälleen johtoaan.

KooKoo-puolustuksen suosiollisella avustuksella Taavi Vartiainen iski Pelicansin illan neljännen osuman ja peli oli taputeltu. Niko Kivelä laukoi vielä pari minuuttia ennen päätössummeria taululle Pelicansin 0–5-voittolukemat.

– Tilanne on haastava ja se näkyy myös kaikkina kiekon pomppimisena, mutta ei sen taakse voi mennä, Heiskanen sanoi.

– Sen eteen teemme kovasti töitä, että tuo henkinen puoli saadaan kuntoon. Tuo on ihan anteeksiantamatonta kotiyleisön edessä, että selkäranka nitkahtaa noin helposti. Se ei mene ainakaan minun jakeluun.

Heiskanen käänsi nopeasti katseet tulevaan. KooKoo pelaa seuraavan kerran vasta ensi viikon perjantaina, kun Vaasan Sport tulee Kouvolaan tuplamatsien merkeissä.

– Onhan tuossa mietittävää. Kysyin joukkueeltakin, että kuka näissä talkoissa haluaa olla mukana? Jos joku ei halua, niin nyt on aika sanoa se. Kovat on talkoot, mutta tästä se alkaa. Ensi viikolla pääsemme treenaamaan hyvin ja arkeen kiinni.

– Se on varmaa, että kaikki kivet käännetään tästä eteenpäin, on se sitten mikä tyyli tahansa, mutta se on varma, että jotain tapahtuu ja jotain muutoksia tehdään.