Pekka Puujalka 1933–2023

21.4.2023

Pekka Puujalka 1933–2023

KooKoon kiekkoyhteisö on saanut suruviestin Hall of Fame -jäsenensä siirtymisestä ajasta ikuisuuteen.

Pekka Puujalka tunnetaan KooKoon perustajajäsenenä ja seurahistorian pitkäaikaisimpana johtokunnan jäsenenä. Puujalka valittiin KooKoo 65:n ensimmäiseen johtokuntaan vuonna 1965, missä istuivat myös Juhani Kuusela (puheenjohtaja), Kalervo Suokko, Risto Airaksinen, Osmo Schoultz, Jouko Törmälä, Unto Huittinen, Erkki Lotti ja Seppo Soila.

Kiekkomies oli rakentamassa Kouvolaan myös ensimmäistä tekojäärataa nykyisen jäähallin paikalle. Nykyisen jäähallin rakentamiseen on Puujalka päässyt myös vaikuttamaan, sillä Kouvolan Jäähalli, Lumon Areena, valmistui vuonna 1982.

Puujalka toimi KooKoon johtokunnassa yli 30 vuotta. Sen lisäksi hän toimi KooKoon päävalmentajana kahteen otteeseen, vuosina 1966–1968 ja 1969–1970. Samaan meriittilistaan voidaan lisätä 21 vuotta Jääkiekkoliiton Kymi-Saimaa -alueen puheenjohtajana ja Suomen jääkiekkoliiton valtuustopaikka vuoteen 1984. Tämän jälkeen Puujalka oli 10 vuotta Jääkiekkoliiton hallituksessa – ja 10 vuotta työvaliokunnassa. Lista ei tähänkään vielä pääty, sillä Puujalka istui myös SM-Liigan hallituksessa kaksi vuotta, siirtyen omien sanojensa mukaan kiekkoeläkkeelle vuonna 1994.

Työkseen Puujalka toimi Kouvolassa liikuntapaikkojen vahtimestarina.

Puujalka on tehnyt ison työn uransa aikana kouvolalaisen kiekkoilun edistämiseksi. Puujalka tunnettiin urallaan ”tiukan linjan miehenä” – Hän myönsi KooKoon kausijulkaisuhaastattelussa vuonna 2018, että ”urheilupiireissä menestyminen on vaatinut kovaa asennetta ja suuria haaveita – ja paljon töitä niiden saavuttamiseksi”.

Puujalka on KooKoon kunniagalleria Hall of Famen jäsen #2.

Heikki Sompin kirjoittamassa KooKoon 20-vuotishistoriikissa Puujalka kuvaili aikaansa kiekkomaailmassa seuraavasti:

Minulle KooKoo on kaikki kaikessa. Mukavien ihmisten kanssa on ollut mukava toimia ja näin on viety jääkiekkoa eteenpäin. Olemme saaneet Kouvolan jääkiekkoilun maailmankartalle niin, että meitä arvostetaan nyt muuallakin.”

Kiitämme tekemääsi työtä kouvolalaisen kiekkoilun eteen.
KooKoo ottaa osaa läheisten suruun.