ENNAKKO:

Paluuta voittokantaan lähdetään hakemaan lauantaina Kisapuistosta

27.10.2023

KooKoon kahden ottelun Liiga-viikko lyödään kirjoihin ja kansiin lauantaina Lappeenrannassa, jossa luvassa on kauden kolmas Kaakon Derby. Otteluennakossa puolustaja Miska Kukkonen.

KooKoon viiden ottelun mittaiseksi venähtänyt pisteputki napsahti poikki keskiviikkona Lumon Areenalla, kun Ilves onnistui ryöstämään pisteet mukaansa Sumulaaksosta tylysti 0–4-lukemin. Tupsukorvat ovat viimeisen kahden kauden aikana muotoutuneet varsinaiseksi piikiksi KooKoon lihassa ja edellistä Ilves-voittoa joudutaankin etsimään peräti kaudelta 2021-2022.

– Ilves käytti paikkansa tosi tehokkaasti ja tästä ottelusta tuli hieman ”déjà-vu”-fiilis viime pelistä Ilvestä vastaan. Turhia maaleja päästettiin, joista kaksi oli vastahyökkäyksistä tehtyjä. Maalinedustaa pitäisi osata puolustaa kovemmin, sanaili KooKoon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Otettiin liikaa jäähyjä ja jouduttiin aika alussa jo 0–3-tappiolle ja se ehkä vähän lamaannutti meidän peliämme. Olihan meilläkin paikkoja, mutta emme vain saaneet viimeisteltyä, Miska Kukkonen puolestaan analysoi keskiviikon kamppailua.

Harmillisesta ulospuhalluksesta huolimatta KooKoon pelillinen käyrä on ollut noususuhdanteessa ja kuten mainittua, ennen Ilves-ottelua oranssimustat seilasivat viiden ottelun pisteputkessa. Näiden otteluiden aikana ainoa ”kauneusvirhe” sattui hallitsevan mestarin Tapparan vieraana, toki vasta voittomaalilaukauskilpailun jälkeen. 17 pelatun ottelun jälkeen KooKoo majailee sarjataulukossa sijalla yhdeksän ja pisteitä joukkue on onnistunut haalimaan kasaan 21. Varsin tasaisessa sarjataulukossa piste-erot ovat kuitenkin hyvin pieniä ja sijat 6-14 ovat kaikki viiden pisteen sisällä toisistaan.

KooKoon sisäisessä pistepörsissä ei tapahtunut edellisen ottelun jäljiltä muutoksia, joten Veikkauksen kultaista kypärää päässään kantaa edelleen kanadalaishyökkääjä Ben Tardif tehoin 5+9=14. Tardif löytyy tällä hetkellä koko Liigan pistepörssistä sijalta yhdeksän.

Lauantaina kauden kolmannessa Kaakon Derbyssä vastaan asettuva SaiPa majailee tällä hetkellä tiukasti sarjataulukon viimeisellä sijalla. 14 otteluun maltilliset 12 pistettä kasaan raapinut lappeenrantalaisnippu ei saanut kauteen toivomaansa starttia ja syys- ja lokakuun aikana sputnikit seilasivat peräti seitsemän ottelun tappioputkessa. Viimeisten viikkojen aikana joukkue on kuitenkin saanut peliään paremmin uomiinsa ja viimeisestä neljästä ottelusta joukkue on saalistanut kuusi pistettä. Edellisessä ottelussa SaiPa kiusasi IFK:ta Nordiksella ja taipui petopaidoille vasta jatkoajalla niukasti 1–0. Lappeenrantalaisorkesterin kapellimestarina alkukaudella on kunnostautunut hyökkääjä Antti Kalapudas, joka on naulannut 12 pelattuun otteluun varsin mukavat tehot 7+6=13.

KooKoo ja SaiPa ovat iskeneet tällä kaudella yhteen jo kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi oranssimustien juhliin jatkoajalla Lappeenrannassa ja heti perään seuraavana päivänä Kouvolassa pelattu ottelu päättyi taas lappeenrantalaisten voittoon lukemin 3–5. Kukkosella on muun KooKoo-miehistön ohella selkeät lääkkeet, joilla pisteet lähtevät lauantaina Lappeenrannasta Kymenlaaksoon.

– Pyritään pelaamaan ehjä 60 minuuttia ja olemaan kokoajan pelille läsnä. Sitä kautta saadaan kiekkoa SaiPan päätyyn ja pyörityksiä heidän puolustusalueelle ja kiekkoa pussiin, Kukkonen paaluttaa.

Lauantain ottelusta sivussa ovat Toni Suuronen (arvioitu paluu vuoden lopussa), Ville Leskinen (noin 5-7 viikkoa), Jesse Nurmi ( noin neljä kuukautta) ja Joonas Lehtivuori (1-2 vkoa).