Paineeton JYP jätti KooKoon tyhjin käsin

Paineeton JYP jätti KooKoon tyhjin käsin

8.3.2023

Paineeton JYP jätti KooKoon tyhjin käsinKuva: JYP

KooKoo ei onnistunut parantelemaan asemiaan playoffs-paikkaa ajatellen, kun keskiviikkona Hippoksella JYP oli lopulta vahvempi lukemin 3–1 (1–0, 1–1, 1–0).

Ottelun alkutahdit löi isäntäjoukkue JYP, joka onnistui ottelun ensimmäisillä minuuteilla pyörittämään useampia pitkiä hyökkäyksiä oranssimustien puolustusalueella. Hurrikaanipaidat palkittiin vahvasta alusta ajassa 05.53, kun Miska Siikonen kampitti JYP-hyökkääjän omalla puolustusalueella.

Ylivoiman aikana JYP sai luotua muutaman huippuluokan maalintekotilanteen, mutta KooKoo lopulta onnistui selvittämään illan ensimmäisen alivoimansa puhtain paperein. Alivoiman jälkeen peli hieman tasoittui, mutta paras paikka siunaantui kuitenkin JYPille, kun ex-KooKoo-hyökkääjä Kyle Platzerin rannelaukaus kilahti oranssimustien onneksi ainoastaan tolppaan.

Platzerin tolppalaukauksen jälkeen ei kuitenkaan ehtinyt kulua montaa minuuttia, kunnes isäntäjoukkueen vahva alku realisoitui myös tulostaululle. Anton Stråka löysi ensimmäisenä Oskari Setäsen maalin eteen pyörimään jääneen irtokiekon ja pääsi tökkäämään hurrikaanipaidan 1–0-johtoasemaan.

Jyväskyläläisten johtomaalin jälkeen KooKoolle tarjoutui kuitenkin nopeasti mahdollisuus tasata puntit, kun Niko Seppälä komennettiin istumaan kiinnipitämisestä. Oranssimustien ylivoima pyöri näppärästi, mutta Hippoksen digitaalit pysyivät tiukasti 1–0-lukemissa.

KooKoolle tarjoutui vielä erän loppupuolella muutama laadukas maalintekopaikka, mutta JYP-maalilla torjunut Veini Vehviläinen piti maalinsa koskemattomana ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin isäntien 1–0-johdossa.

Toisen erän alku oli ensimmäisen tapaan oranssimustille vaikea. Kotijoukkue repi ja raastoi, mutta pirteä alku tyrehtyi kuitenkin Brandon Christofferin kampitettua itsensä boksiin. JYP kuitenkin pelasi erinomaisesti KooKoon ylivoimakuviot pois, eikä oranssimustien illan toinen erikoistilanne tuottanut vielä maalia.

KooKoon ylivoiman jälkeen JYPille siunaantui loistava mahdollisuus siirtyä ottelussa jo kahden maalin karkumatkalle, kun Severi Lahtinen irtosi läpiajoon. Lahtinen veivaili, mutta Setänen torjui tyylikkäästi.

Erän edetessä KooKoo sai kuitenkin otetta ottelusta ja pelin painopiste siirtyi JYPin päätyyn. KooKoon pelillisesti hyvä ote katkesi lopulta Teemu Engbergin napattua hyökkäysalueella kampitusjäähyn. Jäähyä ei ehtinyt kulua kuin vajaat 20 sekuntia, kunnes tolppaan ensimmäisessä erässä kilauttanut Platzer kaatoi sangollisen kylmää vettä KooKoon niskaan ampumalla JYPin 2–0-johtoon.

Ennen erän loppua KooKoolle tarjoiltiin vielä mahdollisuus päästä peliin mukaan, kun Mikko Petman nappasi kahden minuutin jäähyn kampituksesta. Ylivoima takkuili, mutta lopulta Joose Antonen löysi Teemu Rautiaisen, joka pääsi napauttamaan terävällä rannelaukauksella KooKoon illan avausosuman. ”Radun” maaliin toinen syöttöpiste Linus Anderssonille.

Rautiaisen erittäin tärkeän pukukoppimaalin myötä toiselle erätauolle siirryttiin JYPin johtaessa 2–1.

Kolmas erä alkoi KooKoon vahvalla painostuksella, joka palkittiin lähes välittömästi ylivoimalla, kun Mikko Petman komennettiin toistamiseen illan aikana jäähyboksiin. Ylivoima pyöritti ja oranssimustat onnistuivat rakentelemaan muutaman erinomaisen maalintekopaikan, mutta tasoitusmaalia ei saatu aikaiseksi.

Kolmannen erän puolivälin tienoilla oranssimustat tarjoilivat isäntäjoukkueelle mahdollisuuden siirtyä uudestaan kahden maalin johtoon, kun Miska Kukkonen, Samuli Ratinen ja Teemu Engberg passitettiin lyhyen ajan sisään istumaan kahden minuutin jäähyjä. JYP pääsi myllyttämään lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta teräksistä alivoimaa esittänyt kouvolalaismiehistö onnistui tylsyttämään hurrikaanipaitojen pitkän erikoistilanteen.

Kolmannen erän viimeisten minuuttien aikana KooKoo oli lopulta pakotettu hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Peli saatiin pyörimään, mutta lopulta kiekko karkasi keskialueelle, josta Aaro Vidgren nappasi sen mukaansa ja naulasi viimeisen naulan KooKoon arkkuun. Näin ollen kolme pistettä jäivät Jyväskylään lukemin 3–1.

KooKoon seuraava ja samalla runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan perjantaina 10. maaliskuuta, kun oranssimustat isännöivät kauden viimeisessä Kaakon Derbyssä SaiPaa. Ottelu alkaa klo 18.30.

Liput perjantain otteluun tuttuun tapaan osoitteesta Ticketmaster.fi/kookoo! Muistathan myös käyttää avoimet ottelulippusi!

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

1–0 Anton Stråka
( Aaro Vidgren, Mikko Petman)

2. erä

2–0 YV Kyle Platzer
(Ville Ottavainen, Severi Lahtinen)

2–1 YV Teemu Rautiainen
(Joose Antonen, Linus Andersson)

​​​​​​​3. erä

3–1 TM Aaro Vidgren
(Mikko Petman)

TORJUNNAT:

JYP Veini Vehviläinen 9 + 13 + 8 = 30

KooKoo Oskari Setänen 7 + 7 + 8 = 22


KOVIN LAUKAUS:

Reid Gardiner
JYP
149, 4 km/h

Ari Gröndahl
KooKoo
146,8 km/h
​​​​​​

NOPEIN LUISTELIJA:

Kyle Platzer
JYP
34,7 km/h

​​​​​​​Axel Ottosson
KooKoo
35,8 km/h
​​​​​​​

PISIN LUISTELTU MATKA:

Sami Niku
JYP
5236 m

Charle-Edouard D´Astous
​​​​​​​KooKoo
5386 m