KOOKOO AVAUSVOITTOON JATKOAJALLA – "PAIKKOJA OLI ENEMPÄÄNKIN"

16.09.2023

KooKoo haki kauden avausvoiton kaksijakoisen suorituksen jälkeen, loppulukemiksi kirjattiin 3–4 JA (0–2, 0–1, 3–0, 0–1). 

Kauden toiseen otteluun KooKoo haki uutta alkua, sillä avausottelu Mikkelissä meni pitkälti penkin alle. Kaakon derbyn ensimmäinen osa oli tapahtumarikas peli, joka ei varmasti jättänyt yhtään katsojaa kylmäksi. Oranssimustien ilme oli todella raikas avausiltaan verrattuna.

– Kiekollinen pelaaminen, kamppailu- ja työmäärä olivat keskeisiä parannuksia. Tarjonta- ja syöttöpeli olivat molemmat kunnossa, summasi päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Ero keskiviikkoiseen esitykseen oli heti ottelun alusta alkaen silmiinpistävä. KooKoo tuli ottelun alkuun todella kovaa ja SaiPa joutui ottelun alkupuolella rikkomaan heti kahdesti. Kauden ensimmäinen ylivoima meni vielä pakkopeliin totutellessa, mutta toisella yrityksellä rävähti. Ottelun avausmaali merkittiin Otto Paajaselle laadukkaan ylivoimapyörityksen päätteeksi. Kotijoukkue SaiPa sisuuntui kuitenkin vieraiden räväkästä aloituksesta, ja loi lukuisia vaarallisia paikkoja heti maalin jälkeen. SaiPan Ville Vainikainen innostui joukkueensa energiapiikistä hieman liikaakin ja taklasi KooKoon Veeti Väisästä selkäpuolelta laitaan suihkukomennuksen arvoisesti. Oranssimustat kiittivät viiden minuutin ylivoimasta, ja muutaman minuutin hieromisen jälkeen Eero Teräväinen antoi oivaltavan kovan syötön Emil Molinille, joka ohjasi kiekon jalkojensa välistä maaliin. Ottelun jälkimmäinen puolisko oli ylivoimien ansiosta puhdasta KooKoon hallintaa, ja erätauolle siirryttiin vierasjoukkue vallankahvassa.

– Päällimäinen fiilis on tyytyväisyys, isoja petrauksia otettiin tähän otteluun. Ensimmäinen erä pelattiin hyvin ja onnistuimme pääsemään johtoon, huokaili helpottunut Salo.

Toinen erä tarjosi viihdyttävää kiekkoa. Alkuerässä peli virtasi vauhdikkaasti päädystä toiseen ja vaarallisia tilanteita loivat molemmat joukkueet. Räväkän alun jälkeen KooKoo pakotti jälleen SaiPan rikkomaan, mutta ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaa loistavista yrityksistä huolimatta. Oranssimustat karkasivat nopealla käännöllä jopa kahden miehen läpiajoon, mutta SaiPa-vahti Jan Lukas sukelsi kuin saimaannorppa eteenpäin ja onnistui katkaisemaan syötön, joka onnistuessaan olisi johtanut varmaan maaliin. Lukas sai suorituksestaan ansaitut suosionosoitukset Kisapuiston yleisöltä. KooKoo painosti SaiPaa edelleen ahnaasti, ja keltamustat joutuivat rikkomaan pysyäkseen perässä. Ylivoimalla vierasjoukkue ei vielä onnistunut, mutta heti perään tasakentällisin alkoi tapahtua – Ensin Ville Leskinen ampui tyhjänä ammottavasta maalista tolpan kautta ohi Ben Tardifin upean syötön jälkeen. Leskinen oli ilmeisesti päättänyt tehdä maalin tuossa kyseisessä vaihdossa, sillä jatkotilanteesta hän haki kiekon itselleen, luisteli rauhallisesti keskustaan, ja ampui kiekon räväkästi ylänurkkaan.

– Pelasimme todella vahvan toisen erän. Olimme pelin päällä, pelasimme hyvin kiekolla ja pidimme temmon korkeana kuten halusimmekin. Maali tehtiin, mutta paikkoja olisi ollut enempäänkin, tiivisti Salo.

Jos oranssimustilla kulki kaukalossa, niin homma oli näpissä myös katsomon puolella. KooKoon upeita kannattajia oli saapunut runsaasti Kisapuiston päätykatsomoon, josta he ottivat ajoittain koko jäähallin äänimaailman haltuunsa. Esimerkiksi Oskari Setäsen napatessa paraatipaikalta ampuneen Saipa-puolustaja Santeri Airolan laukauksen hanskaansa, täyttyi Kisapuisto rytmikkäistä ”SE-TÄ-NEN” huudoista. SaiPan loppuerän piristymisestä huolimatta erätauolle lähdettiin KooKoon turvallisentuntuisessa 0–3-johdossa.

– Kuudes kenttäpelaaja oli tänään vahva, täällä oli tänään paljon kouvolalaisia paikalla, kiitteli Salo ottelun jälkeen.

Kolmannessa erässä kävi ilmi, että SaiPa ei missään nimessä ollut vielä luovuttanut. Päätöserä oli vanhentunut vain reilun minuutin, kun SaiPa-hyökkääjä Antti Kalapudas viimeisteli vauhdikkaan hyökkäyksen päätteeksi kotijoukkueen avausmaalin. Vauhtiin päästyään kotijoukkue taisteli itsensä jo maalin päähän, kun Valtteri Ojantakanen viimeisteli kauden avausmaalinsa. KooKoolle tarjottiin tämän jälkeen loistava tilaisuus jarruttaa takaa-ajajan intoa ylivoimalla, mutta kahden minuutin pyöritys ei lopulta tuottanut täysosumaa. Kuten jääkiekon lainalaisuus kuuluu: jos et itse tee, niin kaveri kyllä tekee. KooKoo otti illan ensimmäisen rangaistuksensa, SaiPa kiitti ja Antoine Morand iski pelin tasoihin ylivoimalla.

– Jo toisen erän lopussa pelaamisemme hieman lopahti. Saipan ensimmäinen maali jäi hieman harmittamaan, meidän pitää olla fiksumpia sen suhteen mihin kiekkoihin mennään ja mihin ei. Kaveri pääsi hyökkäämään volttilähdöllä täysillä, ja maaleilla on todella iso merkitys tässä meidän pelissä. Jouduimme henkisesti kovaan paikkaan, sillä tiesimme että Saipakin tulee saamaan ylivoiman, olihan heillekin vihelletty jo paljon rangaistuksia. Hienon maalin kyllä tekivät, ei siinä mitään. Loppuerä olikin sitten sietämistä ja pumppaamista, kertasi Salo päätöserän tapahtumia.

Oranssimustien ahdinko syveni, kun SaiPalle tarjottiin ylivoima heti tasoitusmaalin jälkeen. ”Idän jätti” tuhlasi kuitenkin tilaisuutensa, ja KooKoon alivoimanelikko pelasi tärkeässä paikassa loistavan alivoiman. Kolmannessa erässä ottelun hallinta siirtyi lähes täysin kotijoukkueelle, eikä KooKoo saanut loppuerän aikana juuri yhtään koko ketjun hyökkäystä aikaiseksi. Lisämaaleja ei syntynyt, joten kauden ensimmäistä Kaakon derbyä lähdettiin ratkaisemaan jatkoajalla.

Jatkoajalla nähtiin viljalti jännittäviä paikkoja, mutta Setänen piti KooKoon torjunnoillaan voitonsyrjässä kiinni. Reilu minuutti ennen jatkoajan loppua sankarinviittaan tarttui lopulta Axel Ottosson, joka purjehti laidalta keskustaan, ja ampui tulisen rannelaukauksen alakulmaan. KooKoo lähti siis kotimatkalle tärkeä avausvoitto plakkarissa. Sykkeet pidetään kuitenkin korkealla, sillä Kaakon derbyn toinen osa kamppaillaan heti lauantaina 16.9 Sumulaaksossa.

– Paljolti ratkaisee se, kumpi joukkueista onnistuu tekemään pienet asiat paremmin ja huolellisemmin sekä tänään että huomenna. Tärkeintä on se, miten lataamme itsemme kohti huomista. Kotiyleisö tulee varmasti olemaan valmis, meidän täytyy vain vastata siihen, ennakoi Salo.

Seuraavat kotiottelut:

La 16.9.2023 KooKoo – SaiPa // Osta liput

Pe 22.9.2023 KooKoo – Sport // Osta liput

Ke 27.9.2023 KooKoo – Tappara // Osta liput