Oskar Osala liikaa Oulussa

10.1.2019

10.01.2019 10:42

Oskar Osala liikaa Oulussa

Sarjakärki Oulun Kärpät ei antanut KooKoon yllättää itseään keskiviikkona.

KooKoon ensimmäinen ottelu päävalmentaja Mikko Heiskasen alaisuudessa päättyi tappioon sarjakärki Oulun Kärppien vieraana. Kotijoukkue oli Oskar Osalan johdolla liian kova pala purtavaksi ja vei voiton lukemin 5–1 (2–1, 2–0, 1–0).

– Raaka tulos taululla, joten tietenkään emme ole tyytyväisiä, Heiskanen sanoi ottelun jälkeen.

Oranssipaitojen ottelu sai synkän alun, kun Kärpät osui ylivoimalla heti viidennellä minuutilla.

Kotijoukkue iski toisen maalinsa erän lopulla ja lisää kylmää vettä satoi vain 20 sekuntia tästä, kun maalille puolentoista kuukauden tauon jälkeen palannut Samu Perhonen sai luistimesta naamaansa. Perhonen menetti maskinsa maalinedushässäkässä ja Kärppä-hyökkääjän luistin osui epäonnisesti miestä kasvoihin.

KooKoo kavensi vielä ennen erätaukoa Miikka Pitkäsen siniviivatoimituksella, johon Liiga-uriensa ensimmäiset syöttöpisteet saivat puolustajat Peetro Seppälä sekä Logan Pyett. KooKoo osui ensimmäisen kerran jo kahdeksannella minuutilla, mutta Juha-Pekka Haatajan ”osuma” hylättiin, kun tilannehuone tuomitsi kiekon olleen jo Kärppä-veskari Jussi Rynnäksen hallussa.

Oskar Osala tekaisi toisessa erässä kaksi maalia ja kolmannessa vielä yhden lisää sinetöiden neljän täysosuman iltapuhteensa.

– Toisen erän alku oli meiltä heikohkoa, mutta kolmannessa saimme taas rytmiä peliin. Kyllä tämä ottelu muistutti taas siitä, missä meillä on työsarkaa. Maalinedustan ja oman sydämen suojelu, siitä lähdetään.

Kärpät otti ottelussa neljä kaksiminuuttista, mutta KooKoo ei osunut yhdelläkään ylivoimalla. Kotijoukkue sen sijaan teki maaleistaan yhden ylivoimalla, yhden viisi sekuntia ylivoiman päättymisen jälkeen ja yhden rangaistuslaukauksesta.

– Tänään myös erikoistilanteemme olivat huonolla tasolla. Vaikka paljon näkyi jo pieniä juttuja, mistä itseluottamusta kaivetaan esiin, niin matkaa on vielä. Kun henkinen tila on ohut, niin takaiskut lamaannuttavat.

KooKoo pelaa viikon toisen ottelunsa lauantaina Lumon Areenalla Lahden Pelicansia vastaan.

– Alamme jumpata niitä asioita, joita tarvitsee jumpata.