Oranssi ja musta valttia Porissa

Oranssi ja musta valttia Porissa

18.12.2019

18.12.2019 21:39

Oranssi ja musta valttia Porissa

Keskiviikkona Porin Isometsässä ei ollutkaan valttia Pata, vaan KooKoo.

KooKoo nappasi keskiviikkoiltana jo kauden kolmannen voittonsa Porin Ässistä. Kouvolalaisryhmä haki Porista täydet pisteet mukaansa loppulukemin 3–4 (2–0, 0–3, 1–1).

­– Vieraissa Porista kolme pistettä. Siihen olen erittäin tyytyväinen, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas summasi taiston tauottua.

Vierasjoukkueen lähtö peliin oli sysimusta – ja kotijoukkue vastaavasti sai unelmastartin. Ässät iski pelin neljännellä minuutilla kiekon kahdesti KooKoo-maaliin ohi veskari Niilo Halosen. Kahden takaiskun jälkeen KooKoo herätteli joukkoja vaihtamalla maalille Henrik Haukelandin.

Herätys tepsi. Ei vielä avauserässä, mutta toisessa.

Ensin Matt Caito kavensi pelin ylivoimalla kauden kolmannella osumallaan ja vain hetkeä myöhemmin Libor Sulak tasoitti pelin kahteen-kahteen. Caiton maalin syöttivät Juha-Pekka Haataja ja Trevor Mingoia, Sulakin osuman puolestaan Juho Rautanen ja Kasperi Ojantakanen.

Toisen maalin jälkeen Ässät oli pakotettu käyttämään aikalisänsä, mutta sekään ei pysäyttänyt KooKoota. Kanadalaissentteri Kyle Platzer vei vieraat ensimmäistä kertaa johtoon toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Ylivoimamaalin alustivat Libor Sulak ja Erik Karlsson.

– Ässät tuli alussa todella kovaa ja meni ansaitusti 2–0-johtoon. Saimme pelistä kiinni vasta ensimmäisen erän jälkimmäisellä kympillä ja siitä peli tasoittui.

– Toiseen eräämme olen erittäin tyytycäinen. Maaleista kaksi tuli ylivoimalla, mutta saimme muutenkin hommasta kiinni ja pelasimme hyvin.

KooKoon ylivoima on vieraspeleissä ollut Liigan parasta.

– Kunpa tietäisin syyn siihen! Kyllä me yritämme myös kotona olla samalla tavalla tehokkaita, Ahokas naurahti.

Lopulta voittomaaliksi jääneen KooKoon neljännen maalin tinttasi Oskari Manninen päätöserän alussa. Laukaus oli ensimmäinen kolmoserään maalille vaihdettua Ässä-veskari Sami Aittokalliota kohti.

Porilaisveskari torjui koko päätöserässä vain yhden kiekon. KooKoo sortui jäähyilyyn ja tarjosi Ässille yli puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimaakin, mutta jos jäi jäähyttömyyteen parannettavaa, niin oranssimustien alivoimapelaaminen sai keskiviikosta puhtaat paperit.

– Emme voi olla jäähyllä noin paljon. Siellä oli hölmöjä hyökkäyspään jäähyjäkin ja ne sotkivat 5–5-pelimme rytmin täysin. Toisaalta alivoima oli todella uhrautuva ja pelasi tosi hyvin. Työmiesten ilta.

Ässät kavensi vielä viimeisellä minuutilla pelin kolmeen–neljään rikkoen Haukelandin nollapelin, mutta kolme pistettä lähti silti Kouvolaan.

KooKoo pelaa vielä ennen joulutaukoa yhden ottelun: perjantai vietetään Lumon Areenalla Kaakon Derbyn parissa, kun SaiPa vierailee Kouvolassa.

Nopein luistelija:

Aleksi Rekonen (Ässät) 34,51 km/h
Kasperi Ojantakanen (KooKoo) 36,81 km/h

Kovin laukaus:

Olli Vainio (Ässät) 129,7 km/h
Libor Sulak (KooKoo) 129,8 km/h

Seuraavat kotiottelut:

Pe 20.12. klo 18.30 KooKoo–SaiPa
La 28.12. klo 17.00 KooKoo–Ilves
La 4.1. klo 17.00 KooKoo–Tappara

Seuraava kotiottelu:Tervetuloa Lumon Areenalle!