Onnistunut kymmenminuuttinen ei riittänyt voittoon

Onnistunut kymmenminuuttinen ei riittänyt voittoon

3.10.2020

03.10.2020 20:22

Onnistunut kymmenminuuttinen ei riittänyt voittoonKooKoon onnistunut 10-minuuttinen ei riittänyt ottelun voittoon. Kuva: Kärpät

KooKoon Liiga-kauden avaus Oulun Energia Areenalla päättyi Kärppien voittoon 3–1 (2–1, 1–0, 0–0).

KooKoon Liiga-kauden 2020–2021 avausottelu alkoi Oulussa kärppäikoni Lasse Kukkosen muistamisella, sillä Kukkonen pelasi lauantaina uransa jäähyväisottelun.

– Ei tietenkään toivottu ottelun lopputulos, onnittelut Kärpille voitosta ja erityisesti upean uran tehneelle Kukkoselle, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi.

Ottelu alkoi KooKoon hyvällä pyörityksellä ja illan sekä KooKoon koko kauden avausmaali nähtiin ajassa 8.52, kun Kasper Björkqvist käänsi kiekon maalille ja Vilmos Galló ujutti kiekon Kärppien verkkoon. Syöttöpiste oli Björkqvistin uran ensimmäinen Liiga-piste! Maalin syöttäpinna myös Aleksi Ainalille.

Kärpät tasoitti ottelun kuitenkin ylivoimalla ajassa 11.08, kun Jussi Jokinen onnistui. Erässä nähtiin vielä isäntien toinenkin maali, kun Otto Karvinen vei Kärpät 2–1-johtoon.

Toisessa erässä Ouluun saapunut KooKoon pieni kannattajaryhmä ja joukko kumppaneita saivat hieraista silmiään, kun tuomaristo näki KooKoon rikkovan rangaistuslaukauksen arvoisesti ja Kärppien Samu Tuomaala pääsi ottamaan yhteen KooKoon maalilla torjuneen Victor Brattströmin kanssa. Brattström torjui kärppänuorukaisen vedon upeasti kilvellään ja tilanne säilyi 2–1-lukemissa.

KooKoo sai kauden ensimmäisen ylivoimansa toisen erän puolivälissä, mutta Kärpät iski alivoimalla. Michal Kristofin maalilla tilanne isännille 3–1 ja samoista lukemista siirryttiin myös ottelun kolmanteen erään.

– Meillä näkyi se, että tämä oli vasta meidän viides tämän kauden ottelu harjoitusottelut mukaan luettuna. Ei ihan pystytty parhaaseen tänään ja Kärpät-tasoista joukkuetta vastaan ei voi ottaa kuutta kahden minuutin jäähyä, Ahokas harmitteli.

Ottelun viimeinen erä oli KooKoolle vaikea, eikä oranssimustat saaneet omaa peliä käyntiin oikein missään vaiheessa. Kauden avausottelu päättyi näin Kärppien juhliin 3–1.

– Meidän pitää kiekollisesti pystyä rytmittämään peliä paremmin ja olla järkevämpiä kiekossa, nyt hosuttiin ja tehtiin huonoja valintoja. Erikoistilanteet tänään ratkaisivat, kun 5vs5-hetket olivat 1–1. Kärpät ansaitsi tänään voiton, Ahokas tiivisti ottelun ratkaisun.

Maalit:

1.
0–1 Vimos Galló
(Kasper Björkqvist, Aleksi Ainali)

1–1 YV Jussi Jokinen
(Radek Koblizek, Janne Kuokkanen)
2–1 Otto Karvinen
(Michal Kristof, Jari Sailio)

2.
3–1 AV Michal Kristof
​​​​​​​Otto Karvinen)

3.​​​​​​​
Ei maaleja

Torjunnat:

Kärpät
Joel Blomqvist 7+5+3=15

KooKoo
​​​​​​​Victor Brattström 9+8+7=24

Kovin laukaus:

Kärpät
Shaun Heshka 126,6 km/h

KooKoo
Alexander Ytterell 131,7 km/h

Nopein luistelija:

Kärpät
Libor Sulak 39,1 km/h

KooKoo
​​​​​​​Kasperi Ojantakanen 35,2 km/h

Pisin luisteltu matka:

Kärpät
Jesse Puljujärvi 5413 m

KooKoo
​​​​​​​Peetro Seppälä 4517 m