Olli Salo KooKoon uudeksi päävalmentajaksi

29.4.2021

29.04.2021 13:00

Olli Salo KooKoon uudeksi päävalmentajaksiKooKoon uusi päävalmentaja on Olli Salo. Kuva: KooKoo / Valtteri Flinck

KooKoon valmennusryhmässä jatkavat Mikko Heiskanen, Jukka Aho ja Kari Lehtonen, jotka täydentävät Salon valmennusnelikon.

KooKoon uutena päävalmentajana aloittaa toukokuussa 38-vuotta täyttävä Olli Salo. Salo istuu päävalmentajan saappaisiin 2+1-vuotisella sopimuksella.

– Salo nousi nopeasti ykkösvaihtoehdoksi sen jälkeen, kun uuden päävalmentajan haku tuli ajankohtaiseksi, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kertoo.

Hämeenlinnalaislähtöinen Salo saapuu Kouvolaan Saksasta, jossa hän toimi päävalmentajana maan kakkosliigassa pelaavassa Löwen Frankfurtissa. Salo on aiemmilta kausilta tuttu myös Liigasta, sillä hän on toiminut Ilveksen valmentajana ja HPK:n päävalmentajana. Vuonna 2019 Salo oli voittamassa nuorten maailmanmestaruutta ja aiemmin hänet on nähty mm. HPK:n U20-joukkueen peräsimessä.

– Ollista saamme uuden sukupolven modernin valmentajan, jolla on erinomainen maine peliosaajana ja ryhmänjohdon taitajana.

KooKoon muu valmennusryhmä jatkaa samalla kokoonpanolla, sillä Salon valmennustiimissä nähdään KooKoossa aiemmilla kausilla hyvää työtä tehneet valmentajat Mikko Heiskanen, 35, ja Jukka Aho, 33, ja maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen, 54.

Heiskasella alkaa Kouvolassa jo neljäs kausi. Heiskanen valmensi ennen KooKoo-vuosiaan oman pelaajauransa jälkeen KeuPa HT:ta, joka mm. voitti Mestiksen mestaruuden kaudella 2017–2018. Heiskasen valmentajasopimus on myös muotoa 2+1.

33-vuotias Aho jatkaa Kouvolassa niin ikään 2+1-vuotisella sopimuksella. Oulun Kärpistä oranssimustiin liittyneellä valmentajalla alkaa nyt KooKoossa kolmas kausi.

Maalivahtivalmentaja Lehtosen sopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja hänen suurimmat ansiot on nähty maajoukkuetasolla asti, sillä Lehtonen on A-maajoukkueen hallitseva maailmanmestarivalmentaja vuodelta 2019. Lehtonen voitti myös vuonna 2016 U20-joukkueen kanssa nuorten maailmanmestaruuden. Lehtonen on tuttu kasvo Kouvolassa, sillä hänet on nähty KooKoossa jo viiden kauden ajan.

– Se, että päävalmentaja Salo näytti heti vihreää valoa koko valmennustiimimme jatkolle, kertoo siitä, että heidän osaaminen on huomioitu vahvasti myös seuran toimiston ulkopuolella. Valmentajat ovat kokonaisuutta täydentäviä osaajia omilla vahvuuksillaan ja tuntevat valmiiksi seuran toimintatavat ja jatkavat pelaajat, Kultanen päättää.