Nyt kamppaillaan playoffs-kotiedusta!

9.3.2020

09.03.2020 18:39

Nyt kamppaillaan playoffs-kotiedusta!

Taistelu kotiedusta tiivistyy Liigassa runkosarjan viimeisellä viikolla, jolloin KooKoo pelaa kolme ottelua.

Viimeistä viedään! Nimittäin runkosarjan viimeinen otteluviikko käynnistyy KooKoon osalta tiistaina, kun HIFK saapuu vieraaksi Lumon Areenalle. Torstaina KooKoo matkaa Tapparan vieraaksi Tampereelle ja runkosarja päätetään viikon kolmanteen otteluun lauantaina Lumon Areenalla, jonne saapuu vieraaksi KalPa.

KooKoon kausi on ollut menestyksekäs. Yksi joukkueensa onnistujista on ollut kokeneeseen kaartiin kuuluva Juha-Pekka Haataja, joka täräytti itsensä viime viikolla Liigan kaikkien aikojen eniten ylivoimamaaleja tehneeksi pelaajaksi.

– Tämän kauden menestys tuntuu hyvältä, sillä olen nähnyt täällä myös sen toisen puolen. Nyt menestystä osaa arvostaa, kun siihen on uskonut ja toivonut koko matkan ajan, Haataja kertoo.

KooKoolla on ollut koko kauden aikana vain kolmen ottelun mittainen tappioputki. Muuten voittoja on rapissut hyvään tahtiin – pisimmillään pisteputki kasvoi jopa 19 ottelun mittaiseksi.

– Ollaan pelattu tasaisesti koko kausi, eikä meillä ole ollut mitään pitkiä tappioputkia. Menestymisen kannalta on tärkää, ettei niitä myöskään tule.

– Ei me itsekään näin hyvää onnistumista osattu odottaa. 10 joukkoon pääseminen runkosarjassa oli jo iso juttu, mutta nyt ollaankin kuuden sakissa runkosarjassa. Kun homma lähti toimimaan, ei tämä kuitenkaan enää yllättänyt.

– Joukkueessa on tällä hetkellä parasta henki ja se fiilis, hallille on mukava tulla joka päivä.

Nyt KooKoo taistelee peräti neljän joukkoon pääsemisestä, mikä tarkoittaisi kotietua viikolla 13 alkaviin playoffs-otteluihin. KooKoo varmisti paikkansa jo kuuden joukossa, joten taisteltavaa on kuitenkin vielä.

– Enää kolme peliä jäljellä. Jos halutaan kotietu playoffseihin, siihen ole ole mitään muuta keinoa kuin voittaa jäljellä olevat runkosarjaottelut. Pitää keskittyä omaan tekemiseen, eikä seurata muiden otteluiden tuloksia, kokenut Haataja kaavailee.

Viimeinen runkosarjaviikko alkaa tiistaina HIFKin vierailulla Lumon Areenalla. Edellinen kohtaaminen Helsingissä päättyi tylysti isäntien voittoon 4–0. Lokakuussa pelatut ottelut päättyivät toinen HIFKin voittoon Helsingissä 3–2 ja toinen Kouvolassa KooKoon juhliin voittolaukauksien jälkeen 2–1.

– HIFK oli hyvä Nordiksella. Meidän vahvuudet, luistelu ja pelaaminen isossa kaukalossa ratkaisee huomenna. HIFK on taitava joukkue, mutta me osataan pelata isossa kaukalossa paremmin.

– Loppurutistus jäljellä – kannattajille ensi viikko on piinallinen, kun ei pelata, mutta ladataan kaikki akkuja pleijareita varten, Haataja virnistää.

KooKoo–HIFK tiistaina 10.3.2020 klo 18.30 Lumon Areenalla. Ovet auki klo 17.30.