Nousukuntoinen TPS isännöi oranssimustia

17.1.2020

17.01.2020 13:21

Nousukuntoinen TPS isännöi oranssimustia

KooKoon kuuden ottelun voittoputki joutuu lauantaina TPS:n testiin.

KooKoo päättää viikkonsa lauantaina vierasottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Vastakkain ovat kaksi nousukuntoista joukkuetta, sillä KooKoo seilaa Liiga-historiansa parhaassa iskussa ja TPS:kin on parhaassa iskussa kuluvan kauden aikana.

– Sarjatilanteen ei saa antaa hämätä. TPS on todella kova vastustaja, KooKoon keskushyökkääjä Jere Friberg sanoo.

Ottelu on tämän kauden kolmas TPS:n ja KooKoon välinen vääntö. Molemmat ovat päättyneet vierasvoittoihin: TPS jyräsi Kouvolassa 7–2-lukemin, mutta KooKoo kuittasi hakemalla 4–1-voiton Turusta.

Lumon Areenan kohtaamisessa KooKoo hallitsi laukaisutilastoa lukemin 68-34, mutta maalit ratkaisevat.

– Se Kouvolan-peli ärsyttää vieläkin. Emme olleet niin huonoja, kuin lukemat osoittivat. Emme vaan saaneet mistään sisään ja sitten annoimme Tepsille täydellisiä vastaiskuja, Friberg harmittelee.

Turkulaisjoukkue on voittanut neljästä viimeisestä ottelustaan kolme ja kohonnut jo täysillä mukaan pudotuspelitaistoon. Perjantaina TPS vierailee vielä HPK:n luona Hämeenlinnassa ja voi entisestään parantaa asemiaan kuntopuntarissa.

Keskiviikkona TPS voitti Vaasassa Sportin maalein 5–4.

– Onhan TPS:llä edelleen todella nimekäs huippujoukkue, vaikka kausi on sujunut eri tavalla kuin he varmasti etukäteen kuvittelivat. Siellä on kuitenkin Liiga- ja muidenkin huippusarjojen kokemusta vaikka muille jakaa.

KooKoo kellisti omassa keskiviikon koitoksessaan JYPin Jyväskylässä 4–0. Viimeisestä 11 ottelusta KooKoo on voittanut kymmenen ja saalistanut pisteitä jokaisesta. Pisteputki on seuran pääsarjahistorian paras ja se on nostanut KooKoon sarjassa jo neljänneksi.

Vuoden 2020 puolella KooKoo ei ole hävinnyt vielä kertaakaan.

– Pelaamme tällä hetkellä hyvää lätkää. Teemme niitä asioita, joita olemme yhdessä sopineet ja kaikki antavat kaukalossa kaikkensa. Silloin myös tulos on monesti hyvä.

Seuraava kotiottelu: